blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ocak, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Alaplı’da bir evde çıkan yangında oda zarar gördü

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde TOKİ konutlarında bulunan bir dairede çıkan yangında evin bir odası tamamen kullanılamaz hale geldi.
Olay, dün gece saatlerinde Alaplı ilçesi TOKİ’de bulunan bir apartman dairesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bir apartman dairesinde yangın çıktığı ihbarı yapıldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Kısa sürede olay yerine gelen Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Yangın sırasında dairenin salon odası yanarak tamamen kullanılamaz hale geldi.
Yangın esnasında evde bulunan 5 kişinin evi terk ettiği, komşuların ise yangın tüpleriyle ilk müdahaleyi yaptığı öğrenildi. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, dairede maddi hasar meydana geldi.
Yangının çıkış nedeni ile ilgili incelendiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

’Sahte avukat’ dolandırıcılığı davasında sanığa 5 ay hapis cezası

Kastamonu’da bir vatandaşın kendisini avukat olarak tanıtan kişilerce dolandırılmasıyla ilgili yargılanan şahıs, 5 ay hapis cezası ile 20 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
Olay, 2025 yılında Kastamonu’da il merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet D., kendisini avukat olarak tanıtan ve ‘icradan takipli dosyanız var’ diyen şahıs tarafından 8 bin 20 TL dolandırıldı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Ahmet D., karakola giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine S.Ş. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde ‘dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı.
Tutuksuz yargılanan sanık S.Ş. yaptığı savunmada, "Asıl suçlu M.D.’dir. Tüm paraları o aldı. Ben kendisini tanımam. M.D., kendisini bana Hakan olarak tanıttı. M.D. hakkında şikayette bulundum ama yurtdışında yaşadığı için işlem yapılmadı. Ben de bunun üzerine mağdurun 8 bin 20 TL olan zararını yaklaşık 1 ay önce ödedim. Dekontunu da mahkemenize gönderdim. Ben bu dolandırıcılık olayında hesabımın bu işlerde kullanılacağını bilmiyordum. Bu şekilde mağdur olan, dolandırılan başkaları da var. Şu anda sigortalı bir işe girdim. Diğer mağdurların zararlarını da gidermeye çalışacağım. Ben de bu olayda mağdurum, bir cahillik yaptık, onun cezasını çekiyoruz. Beraatımı talep ederim" dedi.
Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan S.Ş.’yi ‘dolandırıcılık’ suçundan 5 ay hapis ve 20 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Sanık S.Ş.’nin cezası, 5 yıl denetimli serbestliği tabi tutulmak üzere ertelendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin