Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksek Okulu’nda 2023-2024 Akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi.
Alaplı Kapalı salonunda düzenlenen mezuniyet törenine; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı MYO Müdürü Doçent Dr. Burçin Şolt, Alaplı Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Jandarma Komutanı İbrahim Guzgun, Gençlik Spor Müdürü Zafer Şahin, Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin bir araya geldiği mezuniyet töreninde 228 öğrenci mezun olmanın sevincini keplerini havaya atarak kutlarken, programa katılan protokol üyeleri ve yaklaşık bin 500 öğrenci yakınları da bu sevince tanıklık ettiler.
ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, “Bugün burada, Alaplı Meslek Yüksekokulunda öğrenimlerini tamamlayan Öğrencilerimizin bu mutlu ve gurur dolu anına eşlik etmenin kıvancını yaşıyoruz. Geleceğimizin umudu olan güzide öğrencilerimizin hayatlarını en güzel anlardan biri de sevincin ve hüznün bir arada yaşandığı mezuniyet törenleridir. Üniversitemizin bilimden teknolojiye, sağlıktan spora geniş bir yelpazede gelişimine katkı sunarak rol sunarak rol model olan ve aydınlığın timsali yegane öğrencilerimizi yetiştiren sizlere yürekten kutluyor ve teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yapı Ressamlığı öğrencisi okul birincisi Alperen Ergün öğrenciler adına mezuniyet kütüğüne birincilik plaketini çaktı. Okul birincisi Alperen Ergün BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, diğer branşlarda Muhasebe bölümünü bitiren Melike doğan, Kadir Kalemkuş Gemi makineleri işletmeciliği programına Kaymakam Selçuk Köksal tarafından başarı belgeleri takdim edildi.
Programın sonunda yüzlerce öğrenci protokol üyelerinin de iştiraki mezun olmanın sevincini keplerini havaya atarak kutladılar.


Alaplı Meslek Yüksek Okulu’nda mezuniyet sevinci
Doğal gaz kokusu sandılar, evde yalnız yaşayan emekli öğretmenin öldüğü anlaşıldı
DÜZCE (İHA) – Düzce’de bir binada vatandaşlar, giriş katta bulunan daireden doğal gaz kokusu geldiğini ihbar ettiler. Kontrole gelen ekipler yalnız yaşayan yaşlı emekli öğretmenin cansız bedeni ile karşılaştı.
Olay, saat 22.00 sıralarında Aziziye Mahallesi 892 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yalnız yaşayan Hüseyin Taraf (68) isimli emekli öğretmenin oturduğu daireden koku yayılmaya başladı. Binada bulunan vatandaşlar, kokuyu doğal gaz kokusu sanarak ihbarda bulundu. Olay yerine gelen doğal gaz ekipleri yaptıkları ölçümlerde kokunun doğal gazdan kaynaklanmadığını tespit ederek, durumu güvenlik güçlerine bildirdiler. Olay yerine gelen polis ekipleri, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin yardımıyla girdikleri evde emekli öğretmenin cansız bedeni ile karşılaştılar. Yaklaşık 4 gün önce öldüğü tahmin edilen Hüseyin Taraf’ın cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemenin ardından kesin ölüm nedeninin anlaşılması için Düzce Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

