Alaplı Devlet Hastanesi Yöneticilerinden Hastalara Ev Ziyaretleri

Karabük Postası tarafından
13 Mart, 2015 08:33 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

ZONGULDAK ’ın Alaplı ilçesinde Sağlık Bakanlığının ‘Evde Hasta Ziyaretleri’ uygulaması kapsamında Alaplı Devlet Hastanesi yönetimince ev ziyaretleri gerçekleştirildi. Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Opt. Dr. Ahmet Coşkan, beraberinde İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Ömer Faruk Kahraman, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Beratiye Koşucu ve İdari ve Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı Fazlı Bayraktar ile birlikte ev ziyaretlerine başlayarak hastaların sağlık memnuniyeti ve beklentileri ile ilgili bilgiler aldı. Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Opt. Dr. Ahmet Coşkan uygulamanın amacının hastalarla iletişimi arttırmak olduğunu söyledi. Alaplı’da Mart ayı içerisinde 40 evi ziyaret etmeyi planladıklarını belirten Coşkan, “Sağlık Bakanlığının yeni bir uygulaması ile hastanemizde muayene olan, yatan, ameliyat olan ya da doğum yapan hastalarımızı ay içerisinde yönetici olarak ziyaret etmekteyiz. Onların hastaneden duydukları memnuniyet ve memnuniyetsizlikleri alıp iletmekteyiz. Bugünde bir ailemizin evini ziyaret ettik. Kendileri bizleri iyi karşıladılar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Bu uygulamadık amaç, geri dönüşümün daha olağan olması, çünkü hastalar ilk anda hastane içindeki tepkilerini farklı verebilirler. Ama olayın üzerinden zaman geçtikten sonra düşünerek daha olumlu ve ılımlı tepki alabileceğimizi düşünüyoruz. Oradaki yaşanan sıkıntıları ya da memnuniyetleri zamanı düşünerek geriye dönük bakarak daha olumlu bir süreç içerisine gireceğimizi düşünüyoruz. Bu uygulamanın amacı bizim hastalarla olan iletişimimizi arttırmaktır” dedi. Ev sakinlerinden Fedai Kaçar da uygulamadan memnunluk duyduklarını belirterek, “Sağlık Bakanlığının evde hasta ziyaretleri uygulaması gerçekten örnek teşkil edecek bir proje, burada Sağlık Bakanlığımıza ve Alaplı Devlet Hastanesi yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Alaplı 48 bin nüfusa sahip bir ilçe bu anlamda hastanemizde bazı branşların olmaması sıkıntı meydana getiriyor. Köylerdeki hastalarımız Kdz Ereğli Devlet Hastanesine gitmek zorunda kalıyor. Hastaneye giderken de 5-6 araç değiştirmek durumunda oluyorlar. Hastanemiz D statüsünde bir hastane C statüsüne alınmasını istiyoruz. Biz hastanemize kulak burun boğaz bölümünün yanı sıra ortopedi bölümünün açılmasını istiyoruz. Ben bizleri ziyaret eden Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Opt. Dr. Ahmet Coşkan İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Ömer Faruk Kahraman, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Beratiye Koşucu ve İdari ve Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı Fazlı Bayraktar’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük Üniversitesi’nden Türkiye’nin doğurganlık hızına yönelik politika modeli

Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM), Türkiye'nin demografik yapısına uygun doğum artışını teşvik edecek kapsamlı bir kamu politikası önerisi hazırladı.

blank
Asuman Doğan tarafından
14 Mayıs, 2025 13:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

"Türkiye Doğum Artışı Politika Modeli" ismini taşıyan çalışma, Safranbolu Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Akademisi'nde düzenlenen lansman toplantısıyla tanıtıldı.

KAPGEM tarafından hazırlanan politika modeli; evlilik öncesi, esnası ve sonrası süreçleri kapsayan destek mekanizmalarının yanı sıra kuşaklar arası dayanışma, eğitim ve kültürel yapıların güçlendirilmesine yönelik öneriler içeriyor.

Modelin, Türkiye'nin toplumsal ve ekonomik gerçekleri ile uyumlu, uzun vadeli bir çözüm sunması hedefleniyor.

Toplantıya Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademisyenler, KAPGEM üyeleri ve davetliler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık toplantıda yaptığı konuşmada, üniversite bünyesinde yer alan Kamu Politikaları Araştırma Geliştirme Merkezi'nin (KAPGEM) ülke ihtiyaçlarına yönelik bilimsel ve sürdürülebilir politikalar üretme amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Kırışık, aile politikaları çerçevesinde doğurganlık hızını artırmaya yönelik küresel ve yerel örneklerin incelendiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Üniversitemizin düşünce kuruluşu olan Kamu Politikaları Araştırma Geliştirme Merkezimizde 18 tane politika masamız bulunuyor. Politika masalarınızla da ülkemize katkı sağlayacak, destek olacak kamu politikaları üretiyoruz. Aile politikaları masamızla da bu yönde bir çalışma yürüttük. Ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi olan çocuk doğum oranlarının artırılması konusundaki politikaları inceledik. Dünyadaki çocuk doğum oranlarının artırılması konusundaki politikaları tek tek, ülkeler, dünya ve Avrupa Birliği üyesi ülkeler bazında inceleyerek ülkemizde uygulanabilecek çocuk doğum oranı artışı politikaları konusunda önerilerde bulunduk."

"Bu bulunmuş olduğumuz öneriler hem finansal destekler konusunda değerlendirmeler hem idari uygulamalar konusunda değerlendirmeler hem de kültürel değerler açısından yapılacak düzenlemeler neticesinde toplanmıştır" diyen Kırışık, "Dolayısıyla Avrupa Birliği'nde uygulanan çocuk doğum oranı artışı politikalarının işe yaradığını görüyoruz. Biz de ülkemize uygun doğum oranı artışı politikaları oluşturduk. Bu politikalarla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza, hükümetimize, kurum ve kuruluşlarımıza destek olmak istiyoruz. Onların izleyeceği kamu politikalarını destekleyecek bir politika hazinesi çeşitliliği oluşturmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Kırışık, raporu kısa sürede yayınlayacaklarını aktararak, "İnşallah en kısa zamanda yayınlayarak bunu kamuoyuyla tamamen paylaşacağız. Aynı zamanda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza, aile ile ilgili kurum ve kuruluşlarımıza raporumuzu paylaşarak bu konudaki kamu politikalarına destek olacağız" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.