Aksoy’dan Rektör Polat’a Ziyaret - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Mart, 2015 15:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Aksoy’dan Rektör Polat’a Ziyaret

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy başta olmak üzere Başkan Yardımcıları Kamil Temel ve Hüseyin Bilicioğlu, Kültür Sosyal İşler Müdürü Zülfiye Erarslan Özcan, Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “İlk olarak yeni göreviniz hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Biz Üniversite ile birlikte Dünya çapında tarihi koruma altında olan Safranbolu’da ortak etkinlikler ve iş birlikteliği yapmaktayız. Restorasyon çalışmalarında üniversite ile işbirliği halinde çalışıyoruz. Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile çalışmalarımız olmaktadır. Turizm Meslek Yüksekokulu ile çalışmalar yapılmakta el sanatları gibi bölümlerde SAKEM ile birlikte çalışmalar yürütülmektedir. Bu gibi birçok alanda üniversite, öğrenci ve Safranbolu Belediyesi olarak çalışmalar yapılmaktadır. Safranbolu Belediyesi olarak biz her zaman öğrencilerimize ve üniversitemize destek olmaya devam edeceğiz. Turizm ile ilgili çalışmalarımızda özellikle işletmelerimizde üniversite ile iş birliği içerisinde olarak kaliteyi standardizasyon hale getirmek istiyoruz. Kongre turizminin şuanda altyapısı sağlanıyor. Bu sene 16.sını düzenleyeceğimiz Altın Safran Belgesel Film Festivali var. 2009 yılından beri kültür alanında ön plana çıkarmaya gayret ettik ve yeni çalışmalarımızda var. Safranbolu’nun değerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. İş birliklerimizin artmasını tarihimizi kültürümüzü tanıtmayı ortak değerlerde buluşmayı temenni ediyor, tekrardan yeni görevinizin hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Refik Polat; “Karabük’ümüz Demir Çeliğin kalbi olması yanı sıra, Safranbolu’nun tarihi ile yükselen bir şehirdir. Bizde üniversite olarak bu hassasiyetle hareket etmeye çalışıyoruz. Her 15 günde bir kongreler, sempozyumlar gerçekleştirmek istiyorum. Bu kongrelerde Safranbolu markasını ön plana çıkartarak sizlerin desteği ile bu gibi çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu kongrelere yüzlerce bilim adamı gelecek, bu kongrelerin konsepti her yıl değişecek. Bu çalışmalarda Safranbolu’nun tarihi mirası bu noktada bizim için olumlu, çekici unsurdur ” dedi.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a hediye takdim etmesi ile ziyaret sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
recep ucar pazartesi gunu iyi bir sonuc almazsak bugunku mutlulugun bir anlami olmayacak vmCyHSf7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Recep Uçar: “Pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bugünkü mutluluğun bir anlamı olmayacak”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, Samsunspor maçının ardından, “Bugün seyirci mutlu ettik ama pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bence çok bir anlamı olmayacak” dedi.

Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig’in 27. hafta erteleme maçında sahasında Samsunspor’u 4-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, mağlup oldukları maçların telafisi için sahaya çıktıklarını belirterek, “Ben geldikten sonra birçok maç oynadık. Emeğimizin karşılığını alamadığımız maçlarımız oldu ama bugün belki emeğimizin karşılığını aldığımız bir maç oynadığımızı söyleyebilirim. Samsunspor özellikle son yıllarda yaptığı yatırımlarla, oluşturduğu kadroyla geçen sene özellikle inanılmaz başarılar elde ettiler. Bu sene de ülkemizi Konferans Ligi’nde harika bir şekilde temsil ettiler, grubundan çıktılar. Orada 10 maçın 6’sını kazanarak ülkemize ciddi manada puan kazandıran bir ekip. Bu vesileyle onları da bu katkılarından dolayı tebrik ediyorum. İyi oyunculardan oluşan bir ekip. Hem oyuncu gücü hem oyun gücü olan bir ekip. Aslında birbirine yakın iki takımın oyun mantalitesi olan bir takım mücadelesiydi. Onlar da ön alan baskılı oynayan, birebir eşleşmeleri kullanan takımdı. Ama maça baktığımızda son 2 maç belki en azından beraberlik alabileceğimiz maçlardı ama mağlup olmamız bizi biraz olumsuz etkilemişti. Burada telafi etmek istiyorduk. O coşkuyla başladık. 30 dakikalık bölümde çok fazla belki üretemedik ama oyunu ön alanda oynayan, daha çok topa sahip olan, kalesine galiba ilk yarı şut yemedik. Yani çok top getirmeyen ekiptik. Nitekim bu emeklerimizin karşılığını 35 dakikalarda ön alan baskısıyla kazandığımız top sonrası bulduğumuz golle aldık. Sonrasında ikinci ve üçüncü golü bulmamız bizi o anlamda hem rahatlattı hem de içeriye daha iyi bir moralle girmemize vesile oldu. Hedefimiz ikinci yarıyı da kesinlikle ve kesinlikle oyun mantalite değiştirmeden oynamaktı. Yani kalemizden mümkün olduğunca uzakta savunmak istiyorduk ve nitekim ne kadar 3-4 dakika arka arkaya korner kullandılar, onları savunmakta zorlandık ama sonrasında belki ilk atağımızda Agusto ile bulduğumuz 4. golle beraber oyun bizim adımıza daha rahatladı” ifadelerini kullandı.

Pazartesi oynayacakları Gaziantep FK maçının hazırlıklarına hız kesmeden devam edeceklerine değinen Uçar “Bizim için evimizde kazanılan güzel bir galibiyet. Bu sene evimizde ben geldikten sonra sadece Galatasaray’a kaybetmiştik. O anlamda da bizim için değerli. Çok maç oynadık. 14 maçın 6’sını evimizde oynadık. O anlamda zor bir seriden geçiyoruz. Bugün aldığımız galibiyetin mutluluğunu elbette yaşayacağız ama yarın antrenman var. Kesinlikle ve kesinlikle bunun rehavetine kapılmayacağız. Önümüzde 6 maç var. Öncelikle hedefimiz pazartesi günkü Gaziantep maçımız. Bugün seyirci mutlu ettik ama pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bence çok bir anlamı olmayacak. O yüzden yarından itibaren, pazartesi günü Gaziantep maçına aynı şekilde hazırlanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin