Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Ağustos, 2015 14:50 tarihinde yayınlandı
0

Aksoy, Avrasya Yerel Yönetimler Toplantısını Değerlendirdi

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, geçtiğimiz günlerde gittiği ve Rusya Kazan’da gerçekleştirilen Avrasya Yerel Yönetimler Toplantısından döndü.
Aksoy toplantı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; “Kazan şehrindeki bu büyük toplantıya katılmamızın iki nedeni var idi. Birincisi, Dünyadaki neredeyse bütün ülkelerin il düzeyindeki şehirlerinin üye oldukları Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı ( UCLG ) bu birliğin başkanı da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş beyefendi. Bu birliğin iki sekretaryası var. Biri, bizler Kuzey Afrika ve Ortadoğu Sekretaryasına bağlıyız. Bu sekretarya İstanbul’da, diğeri ise Avrasya sekretaryası bu da Kazan’da. Bununla birlikte Avrasya bölgesinin de genel kurulu gerçekleştirildi” dedi.
2016 yılı Eylül ayında bu büyük birliğin Dünya Başkanlığı seçimlerinin gerçekleştirileceğini dile getiren Başkan Aksoy; Birliğini tüzüğü gereği İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın 2 yıl üst üste başkanlık yaptığı için aday olamayacağını, bu nedenle kulis çalışmalarının yoğunlaşmasından dolayı bu toplantının oldukça önemli olduğunu kaydetti.
Aksoy şöyle devam etti; “Diğer konunun ise Bölgesel Sekretarya vesile ile 100’ün üzerinde belediye başkanı geldi. Bunların çoğunluğu Türki Cumhuriyetler, Rusya’nın içerisindeki şehirler. Bizim de Kasım ayında OWHC ( Dünya Miras Alanları Birliğinin) Peru’da Dünya Kongresi gerçekleştirilecek. Malumunuz üzere biz bu birlikte Yönetim Kurulu Üyesiyiz. Bu toplantıda da Yönetim Kurulu Üyesi olmak için yeniden aday olacağız. Bu nedenle destek ihtiyacımız var idi. Dünya Yerel Yönetimi üyesi ülkelerin pek çoğu da burada da üye oldukları için bizlerde kulis faaliyetleri gerçekleştirdik. Yani buradaki toplantıya Dünya Miras Şehirlerinde de gelenler olduğu için onlardan da yeniden aday olduğumuzu ve destek istediğimizi belirttik.”
2016 YILI 23 NİSAN’DA “DÜNYA MİRASINI ÇOCUKLAR TAŞIYOR” TOPLANTISI YAPILACAK
2016 yılında 23 Nisan’da Safranbolu’nun çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını ifade eden Aksoy; bu organizasyonun adını ise şöyle açıkladı: “Dünya Mirasını Çocuklar Taşıyor”
Bu vesile ile Kazan’daki toplantıya gitme sebeplerinden birisinin de bu önemli toplantıya üye ülkelerin çocuklarını davet etmek olduğunu kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “İnşallah bu önemli organizasyonu da halkımız ile birlikte her zaman olduğu gibi başarı ile gerçekleştireceğiz” dedi.
Toplantıya katılımın oldukça üst düzey yapıldığını anlatan Başkan Aksoy, Tataristan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı, hemen hemen bütün Türkî Cumhuriyetlerin Başbakanları ve Büyükşehirlerinin Belediye Başkanlarının geldiklerini ve bu toplantının birinci gününde ilk konuşmacılar arasında olduklarını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xa2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
15 Mayıs, 2026 11:14 tarihinde yayınlandı
0

Vali Çağatay’a Gençlik Haftası ziyareti

15-21 Mayıs Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü heyeti, Vali Oktay Çağatay’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette; gençlerin tarih bilinci, milli ruh ve şuurla yetişmeleri, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere aktif katılımlarının teşvik edilmesi amacıyla yürütülen programlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Heyette, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan, Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu, Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin, Antrenör Serdar Akad, Gençlik Lideri Gülşan Alıç ile genç sporcular ve öğrenciler Beyza Yücesay, Tuğçe Emici ve Yiğit Ömer Yılman yer aldı.

Vali Oktay Çağatay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurguladı. Gençlerin sportif, sosyal ve kültürel alanlarda elde ettikleri başarıların gurur verici olduğunu belirten Vali Çağatay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak tüm gençlere başarılar diledi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin