AK Parti Ovacık İlçe Başkanı Metin Akkaya, son günlerde ilçenin “görmezden gelindiği” yönünde yapılan açıklamalara tepki göstererek Ovacık’ta devam eden yatırımlar hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.
Akkaya, Ovacık’ın devletin himayesi altında olduğunu ve ilçede aynı anda hastane, hükümet konağı, TOKİ konutları, köy yolları asfalt çalışmaları ile cezaevi hazırlıklarının sürdüğünü vurguladı.
Akkaya açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
“Kıymetli hemşehrilerim;
Son günlerde, malum çevrelerce kaleme alınan ve "Ovacık sürekli görmezden gelinmiştir" algısı üzerinden, ilçemiz üzerinden ucuz siyasi rant devşirilmeye çalışılan talihsiz açıklamaları ibretle takip ediyoruz. Ovacık halkının devletine ve milletine olan sarsılmaz sadakatini "karşılıksız destek" gibi sunup, devletimizin şefkat elini ve yapılan hizmetleri kasıtlı bir körlükle yok sayan bu zihniyete verilecek cevabımız nettir.
MİLLETİN FERASETİNE HİÇBİR ALGI HÜKMEDEMEZ!
Öncelikle şunu herkes bilmelidir ki; Ovacık halkı kimin kendisine hizmet ettiğini, kimin ise sadece klavye başında laf ürettiğini ayırt edecek ferasete fazlasıyla sahiptir. Yıllardır Ovacık’a en ufak bir katkısı bulunmayan bir zihniyetin temsilcileri, bugün çıkmış “Ovacık görmezden geliniyor” yalanına sarılmaktadır.
Ne bu ilçeye somut hizmet üretecek bir karşılıkları vardır, ne de devletimizin yatırımlarını teslim edecek bir siyasi ahlakları…
Tek sermayeleri; olmayan yetkileriyle algı üretmek, boş sözlerle kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktır.
DEVLET BENZİNLİK İŞLETMEZ, DEVLET ESER ÜRETİR!
Ovacık’ı "görmezden gelinmiş" göstermek isteyen siyasi körlere ve coğrafi yapısı gereği özel sektör yatırımlarının kısıtlı olduğu ilçemizi "sahipsiz" sananlara gerçeği haykırıyoruz: Ovacık’ta yükselen her taş, atılan her temel, yapılan her hizmet bizzat Devletimizin ve AK Parti iktidarının eseridir!
Şunu o zihinlere kazıyın: Devletin görevi benzinlik açmak, eczane işletmek ya da lokantacılık yapmak değildir. Bunlar ticari faaliyetlerdir. Devletin görevi; vatandaşına sağlık, güvenlik, barınma imkanlarını sunmaktır. Ovacık özel yatırımdan mahrum kalsa da, Devletimiz burayı bir an olsun yalnız bırakmamış, tasarruf tedbirlerinin en sıkı uygulandığı bugünlerde bile yatırımlarını durdurmamıştır.
HANGİ İHMAL EDİLMİŞ YERDE AYNI ANDA BU KADAR YATIRIM VAR?
Hangi “ihmal edilmiş” denilen yerde aynı anda birden fazla devlet yatırımı devam etmektedir?
İhmal edilen yerde vinçler çalışmaz, temeller yükselmez, şantiyeler yan yana kurulmaz!
Bugün Ovacık’ta aynı anda; Devlet hastanesi bitme aşamasındadır, Yeni Hükûmet Konağı inşaatı devam etmektedir, TOKİ 1. etap konutları başlamış, 2. etap için süreç işletilmiştir,
Yaz döneminde köy yollarında 63 km asfalt çalışması yapılmıştır. Cezaevi yapılması için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır.
Soruyoruz:
Aynı anda hastanesi yükselen, kamu binası yapılan, konutları inşa edilen, yolları asfaltlanan bir ilçeye hangi vicdan “ihmal edilmiş” diyebilir?
Buna ihmal değil; devletin açık himayesi, yatırım kararlılığı ve hizmet iradesi denir!
BU ESERLERİN MİMARI OVACIK HALKIDIR!
Tüm bu yatırımlar, Milletvekillerimizin, İl Başkanımızın ve siyasi iradenin ilçemize gösterdiği yakın ilginin, ama en çok da Ovacık halkının davasına ve devletine olan sarsılmaz desteğinin bir sonucudur.
Siz "karşılıksız destek" diyerek küçümseseniz de; Ovacıklı hemşerilerimizin sandıkta gösterdiği o güçlü irade, bugün hastane, yol, okul ve konut olarak ilçemize geri dönmektedir. Ovacık halkı arkamızda durdukça, biz de Ovacık için çalışmaya devam edeceğiz. Bizim gücümüz millet, işimiz hizmettir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”