Akıllı lenslerle hem koruma hem de kusursuz görüş - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Kasım, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Akıllı lenslerle hem koruma hem de kusursuz görüş

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Özgür, UV blokajlı akıllı lenslerin, güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından gözleri koruduğunu ve gözlük kullanmadan kusursuz bir görüş imkanı sunduğunu söyledi.

Görme bozukluklarının tedavisinde kullanılan lensler ve katarakt ameliyatlarıyla, gözlük kullanımı giderek tarih oluyor. Medicana Sağlık Grubu Doktorlarından Dr. Öğr. Üyesi Özgür, “Akıllı mercekler sayesinde uzak, yakın ve orta mesafeyi gözlüksüz görmek mümkün. Ayrıca, UV blokajlı akıllı lensler, güneşin zararlı ışınlarından korunmayı da sağlıyor. Bu lensler, göz sağlığını korumanın yanı sıra yaşam kalitesini de artırıyor” dedi.

UV koruma sağlayan akıllı lensler

Medicana International Samsun Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgür, UV blokajlı akıllı lenslerin, göz içerisine yerleştirildikten sonra güneş gözlüğü gibi ultraviyole ışınlarına karşı koruma sağladığını vurgulayarak, “Bu lensler retina ve sarı nokta gibi gözün kıymetli yapılarının korunmasına yardımcı oluyor. Katarakt ameliyatı sırasında zaten hastaya bir lens yerleştiriliyor, burada hastanın seçimine bağlı olarak UV korumalı veya çok odaklı lensler kullanılabiliyor. Akıllı mercekler, uzak ve yakın mesafeyi gözlüksüz görmek isteyen hastalar için ideal bir seçenek” diye konuştu.

Akıllı merceklerin en ileri teknolojilerinden olan üç odaklı trifokal lensler hakkında bilgi veren Dr. Özgür, “Bu mercekler, hastaya uzak, yakın ve orta mesafede kesintisiz bir görüş sunuyor. Ancak, bu uygulama her hastaya uygun olmayabilir. Göz yapısı, sistemik hastalıklar ve göz arkasında herhangi bir sorun olmaması gibi faktörler dikkate alınarak ayrıntılı bir değerlendirme yapıyoruz. Doğru kişilere doğru şekilde uygulandığında, akıllı lens cerrahisi yüksek başarı oranına sahip” şeklinde konuştu.

Dr. Özgür, babasına da akıllı mercek uyguladığını belirterek, “Şu anda gözlükten tamamen bağımsız bir yaşam sürüyor. Bu, hastalarımıza hem görsel konfor hem de yaşam kalitesi sunan etkili bir yöntem” ifadelerini kullandı.

Kısa sürede gerçekleşen cerrahi işlem

Akıllı lens ameliyatlarının lokal ya da damla anestezi ile uygulandığını belirten Dr. Özgür, işlemin toplamda 10-15 dakika sürdüğünü ifade ederek, şu bilgileri verdi:

“Ameliyat sonrası hasta aynı gün taburcu ediliyor ve ertesi gün kontrol için geliyor. İlk gün gözü kapalı oluyor; ertesi gün açıldığında sadece düzenli damla kullanması gerekiyor. Bu kadar kısa sürede gerçekleştirilen bir işlem, hastalarımıza büyük kolaylık sağlıyor.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
sssss 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
29 Nisan, 2026 14:31 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ ile Essen arasında stratejik ortaklık adımı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığındaki heyet, Almanya’nın Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Kufen’i ziyaret ederek akademik, ekonomik ve teknolojik alanlarda iş birliğini güçlendirecek temaslarda bulundu. Görüşmede iki bölge arasında stratejik ortaklık sürecinin temelleri atıldı.

Karabük Üniversitesi heyetinin Almanya temasları kapsamında gerçekleşen ziyarette, uluslararası akademik iş birlikleri, üniversite-sanayi entegrasyonu, öğrenci değişim programları ve yatırım odaklı projeler ele alındı.

Görüşmede Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a; Almanya Karabük-Yeniceliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yalçın Yirmibeşoğlu, Muhammet Balaban, Doç. Dr. Mustafa Polat, Dr. Öğr. Üyesi Murat Bulut, Dr. Öğr. Üyesi İsa Avcı ve Öğr. Gör. Adnan Ucur eşlik etti.

“Uluslararası iş birliğinde yeni dönem”

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda Avrupa’daki akademik ağları genişletmeye devam ettiklerini belirterek, Essen ile başlatılan sürecin yalnızca öğrenci değişimiyle sınırlı olmayacağını ifade etti.

Kırışık, Erasmus programları ve ortak araştırma projeleriyle öğrenciler ve akademisyenler için dünya standartlarında fırsatlar oluşturmayı hedeflediklerini kaydederek, Ruhr bölgesinin sanayi tecrübesiyle Karabük Üniversitesinin dinamik yapısını birleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

İş birliğinin bilimsel üretimin teknolojiye ve ekonomik değere dönüşmesine katkı sunacağını vurgulayan Kırışık, Essen Belediye Başkanı Thomas Kufen’i Karabük’e davet ederek ortak projelerin yerinde değerlendirilmesini istediklerini dile getirdi.

“EKONOMİK MERKEZ HEDEFİ MASAYA YATIRILDI”

Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Kufen ise bölgedeki Türk toplumunun bilim ve teknoloji alanındaki katkılarına dikkat çekerek, iş insanları arasındaki bağları güçlendirecek adımlar üzerinde durduklarını söyledi.

Görüşmede, yaz aylarında Essenli iş insanlarından oluşacak bir heyetin Türkiye’ye ziyaret gerçekleştirmesi ve istihdam odaklı projelerde Avrupa Birliği fonlarından yararlanılması konusunda mutabakata varıldığı öğrenildi.

Temaslarda Essen’in Türkiye-Almanya ekonomik ilişkilerinde stratejik merkezlerden biri haline gelmesine yönelik projeler de değerlendirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin