Akif Çağatay Kılıç: “Alperen’in şimdiki hedefi olimpiyat şampiyonluğu” - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Şubat, 2024 04:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Akif Çağatay Kılıç: “Alperen’in şimdiki hedefi olimpiyat şampiyonluğu”

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Alperen Berber’i memleketi Samsun’da tebrik ederek, olimpiyat şampiyonluğu hedefi için desteklerini sundu.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Samsun Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sporcusu milli güreşçi Alperen Berber, grekoromen stil 82 kiloda Rus sporcu İslam İsmailovic Aliyev’i 4-3 yenerek altın madalya kazandı. Memleketi Samsun’a dönen Alperen Berber, bir dizi programlara katılmak için şehre gelen Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ile bir araya geldi.

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda şampiyon güreşçiyi ağırlayan Akif Çağatay Kılıç, Berber’e çeşitli hediyeler taktim etti. Berber, kendisini tebrik eden eski Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç’a gösterdiği ilgi ve alakadan ötürü şükranlarını sundu.

Alperen’in olimpiyat şampiyonluğu hedefinde destekçisi olacaklarının altını çizen Akif Çağatay Kılıç, “Alperen çok genç bir kardeşimiz. Bu genç yaşına rağmen gücüyle, tecrübesiyle, ailesinin desteği başarılarını elde etti. Babası hem antrenörü hem de babası. Ayrıca başka bir antrenörü de var. Alperen kendisinden yaşça daha büyük olanları da mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Bundan sonraki hedefi olimpiyat şampiyonluğu. Ağabeyleri Rıza Kayaalp gibi başarılı sporcular var. Bu ağabeylerinin izinde grekoromende devam edecek. Samsun’dan genç bir kardeşimizin Avrupa şampiyonu olması bizi onurlandırdı. Rabb’im yolunu açık etsin. Bundan sonra da inşallah ülkemizi, bayrağımızı en iyi şekilde temsil ederek yoluna devam eder. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplida gelecegin teknolojileri konusuldu 9rVqXZhO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’da geleceğin teknolojileri konuşuldu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında öğrenciler, artırılmış, sanal ve karma gerçeklik teknolojileriyle tanıştı.

Zonguldak’ın Alaplı Karşıyaka Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Berk Üstün tarafından “Gerçeği Yeniden Tanımlamak: Artırılmış Karma Sanal Gerçeklik” başlıklı sunum yapıldı. Fen Bilimleri öğretmeni Vahit Uludağ’ın koordinatörlüğünde düzenlenen söyleşide, teknolojinin günümüzdeki kullanım alanları ve gelecekteki etkileri öğrencilere örneklerle anlatıldı.

Programa, İlçe Millî Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Şube Müdürleri Yakup Keleş ve Yüksel Önder ile Okul Müdürü Ersan Atlıhan da katıldı. Etkinlikte konuşan İlçe Millî Eğitim Müdürü Cevat Çevik, bu tür bilimsel çalışmaların öğrencilerin vizyonunu geliştirdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Program sonunda katkı sunan öğretmen ve idarecilere teşekkür edildi.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’nin, gençlerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeye ve teknolojiye yönelik farkındalık oluşturmaya katkı sağlamaya devam ettiği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin