Reklam
Reklam

Akciğer maketi ile Kanser Bilgilendirmesi Yapılacak

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Eylül, 2016 15:02 tarihinde yayınlandı
0

 

Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığı tarafından Akciğer kanserine dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacı ile Koca Ciğer isimli akciğer maketi 81 ili dolaşacak.  Bu kapsamda Koca Ciğer Maketi  Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü  bünyesinde   19-23 Eylül  2016 tarihleri arasında Safranbolu, Yenice ve  Karabük’te  sergilenecek, halka akciğer kanseri korunma yolları ve tedavisi hakkında bilgilendirmeler yapılacak.

Karabük Halk Sağlığı Müdür vekili DR. Ahmet Sarı tarafından yapılan açıklamada; “Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığı Tarafından Akciğer kanserine dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacı ile Koca Ciğer isimli akciğer maketi 81 ili dolaşmaktadır. Bu kapsamda; İlimizde belirlenen program doğrultusunda Koca Ciğer Maketi sergilenerek, Sağlıklı Yaşam Aracında akciğer hastalıklarına ve korunmaya yönelik videolar izletilecek, broşür dağıtılacak,  kolorektal kanser taramalarını artırmaya yönelik gaitada gizli kan test kiti dağıtılacak” dedi.

Koca Ciğer Maketi ilk olarak 19-20 Eylül tarihleri arasında Safranbolu Misak-i Milli Meydanında sergilenecek. Buradaki Program sabah saat 09.00’de başlayıp akşam saat 18.00’de sona erecek.

Koca Ciğer Maketi Safranbolu’nun ardından Yenice İlçesinde de sergilenecek. Yenice İlçesindeki program saat 09.00’de Yenice kaymakamlığı önünde başlayacak ve akşam saat 18.00’de sona erecek. Koca Ciğer maketi son olarak  22-23 Eylül tarihinde Hürriyet Caddesinde sergilenecek. Buradaki program İlçelerde olduğu gibi saat 09.00’da başlayıp akşam saat 18.00’de sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin