Akçay'da Sel HES Borularını Söktü - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Ekim, 2014 08:26 tarihinde yayınlandı
0
0

Akçay’da Sel HES Borularını Söktü

KASTAMONU Akçay’da yoğun yağış nedeniyle meydana gelen sel, hidro elektrik santrali borularını söktü. Akçay’da dün gece sağanak halinde yağan yağışın saat 01.30 sıralarında etkisini artırmasıyla sel meydana geldi. Sel nedeniyle çalışmaları bitmek üzere olan hidro elektrik santralinin borularını söktü. Akçay’daki sel HES yüklenicisini zarara uğrattı. Köy sakinlerinden İlhami Dikbaş, yağmurun saat 21.00’de başladığını çoğalarak devam ettiğini söyledi. Dikbaş, “Bunun böyle olacağı belliydi. HES, mes, bu hale getirdi. Duvar filan buraya fayda etmez” dedi. Kaynağı Akçay’dan gelen Belediyenin içme suyu hattının boruları sel suları ile koptu. Şehir içme suyu verilemiyor. Paşalı grup yolu bir süre trafiğe kapandı. Sel suları ağaçları kökünden sökerek sürükledi. Kızılcakaya köprüsünün iki giriş dolgusunu aldı, köye giriş kapandı. Sel suları köprü girişinde elektrik direğini yıktı, Kızılcakaya köyünün elektriği kesildi. Sırakonak köyü Toprakçı mahallesi köprüsünün girişine hasar veren sel tehlikeye yol açtı. Sel sularının denize sürüklediği ağaçlar kış öncesi vatandaşlar tarafından toplandı. Sahil kenarlarında oturanlar kelek adını verdikleri ağaç parçalarını toplayarak evlerine taşıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
is yeri sahibinden guvenlik kamerasina yakalanan hirsiza cagri caldigin radyonun parasini getir aSeuPtRu
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
0
0

İş yeri sahibinden güvenlik kamerasına yakalanan hırsıza çağrı: “Çaldığın radyonun parasını getir”

Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan Yabancılar Pazarı’nda bir iş yerinde yaşanan hırsızlık olayı, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. İş yeri sahibi hırsıza seslenerek iki gün içerisinde parayı getirmesini, aksi halde polise şikayette bulunacağını söyledi.

Olay, İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Yabancılar Çarşısı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi müşteri gibi tezgahın etrafında dolaştıktan sonra fırsatını bularak tezgah üzerinde bulunan yaklaşık bin lira değerindeki bluetooth radyoyu alıp olay yerinden uzaklaştı. Bir süre sonra radyonun yerinde olmadığını fark eden iş yeri sahibi Serkan Türkmen, durumu anlamak için güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Görüntülerde şüphelinin rahat tavırlarla tezgahın yanına geldiği, çevreyi kontrol ettikten sonra radyoyu alarak uzaklaştığı anlar net bir şekilde yer aldı.

Yaşanan olay sonrası hırsıza çağrıda bulunan Serkan Türkmen, “Fark etmediğimiz bir anda müşteri gibi dolanıp radyomuzu alıp gitmiş. Radyonun yerinde olmadığını fark ettiğimizde kameralardan kontrol ettik. Radyoyu alıp gittiğini gördük. Buradan ona sesleniyorum, iki gün içerisinde radyonun parasını getirirse ondan şikayetçi olmayacağız. Eğer getirmezse sonuna kadar uğraşacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin