Karabük Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü Nuri Akçay; 6552 sayılı Torba Kanunu ile 1 Ekim 2014’de başlayan SSK, BAĞKUR ve GSS prim yapılandırmaları kapsamında Karabük’ten 4474 talep alındığını ve 57 Milyon 410 Bin TL’nin yapılandırıldığını belirterek, ilk taksit ödemelerinin ise 2 Mart 2015 tarihinde yapılacağını söyledi
Karabük Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü Nuri Akçay, 6552 sayılı Torba Kanunu ile 1 Ekim 2014’de başlayan SSK, BAĞKUR ve GSS prim yapılandırmaları ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Yapılandırma ile ilgili olarak 4474 talep alındığını ifade eden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Nuri Akçay, 57 Milyon 410 Bin TL’nin yapılandırıldığını ve ilk taksit ödemelerinin de 2 Mart 2015 tarihinde yapılacağını söyledi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Nuri Akçay, Genel Sağlık Sigortalıların yapılandırma müracaat tarihlerinin 30 Nisan 2015 tarihine kadar devam edeceğini de belirterek, “Bu sigortalılarımız 31 Mart 2015 tarihine kadar ikametlerinin bulunduğu il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına gelir testi için başvurmaları gerekir” dedi.
SGK İl Müdürü Nuri Akçay yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“6552 sayılı Torba Kanunu ile 1 Ekim 2014’de başlayan SSK, BAĞKUR ve GSS prim yapılandırmaları ile ilgili olarak borçlu sigortalı ve işverenlerimizden toplam 4474 talep alınmış olup 57.410.051,00 TL prim yapılandırılması yapılmıştır.
Yapılandırma yapan sigortalılarımızın ilk taksit ödeme tarihi 2 Mart 2015 tarihidir.
Ayrıca Halk Bankası ile yapılan protokole göre yapılandırma müracaatı yapan borçlu sigortalılarımızdan prim borçlarını Halk Bankası ile kredilendirmek isteyen sigortalılarımız 2 Mart 2015 tarihine kadar kuruma müracaat etmeleri halinde primleri Halk Bankası tarafından kredilendirilerek aylıkları bağlanabilecektir.
Halk Bankasına bu güne kadar toplam 65 sigortalımız müracaat etmiş olup bunlardan 35 adedinin borçları kredilendirilerek aylıkları bağlanmıştır.
Genel Sağlık Sigortalılarımızın yapılandırma müracaat tarihleri 30 Nisan 2015 tarihine kadar devam edeceğinden; bu sigortalılarımız 31 Mart 2015 tarihine kadar ikametlerinin bulunduğu il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına gelir testi için başvurmaları gerekir.
Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak bir yıl önce 15 Şubat 2014 tarihinde başlattığımız bir günde emeklilik işlemine devam ediyoruz.
Bu uygulama ile 81 il ve Sosyal Güvenlik Merkezleri arasında 2014 yılında (12 aylık dönemde) ortalama aylık bağlama gün sayımız 7,33 gün sayısı ile Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak Türkiye birincisiyiz.”


0
Akçay: “Bir Günde Emeklilikte Türkiye Birincisiyiz”
0
0
Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı
Kastamonu’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen operasyonda M.C., G.C. ve E.K. gözaltına alındı. Operasyonda ise 140,34 gram bonzai, 18 adet sentetik ecza hapı, 0,44 gram metamfetamin ve 1 adet uyuşturucu içiminde kullanılan cam düzenek ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden M.C. ve G.C. tutuklanırken, E.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


