Akçasu Mahallesi Safranbolu’nun Turizm Parçası Haline Getirilecek - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Temmuz, 2014 14:54 tarihinde yayınlandı
0
0

Akçasu Mahallesi Safranbolu’nun Turizm Parçası Haline Getirilecek

Safranbolu Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar sofralarına Akçasu Mahallesi’nde devam etti.

Akçasu Mahallesi’nde çok sayıda vatandaşın katıldığı iftar programında konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Akçasu Mahallesine seçimlerde kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek,  “Bu desteğiniz ile bizleri, sizlere inşallah mahcup etmesin. Elimizden geldiğince gayret etmeye devam edeceğiz. Gecemizi gündüzümüze katarak bir günümüzü bir öncekinden daha başarılı kılmak için neler yapabilirizin koşturmacası içerisinde olacağız. Geçtiğimiz hafta Akçasu Mahallemize DSİ Bölge Müdürümüzle birlikte geldik. Bütün bu Akçasu Deresini beraber gezdik. Kirkille’ye oradan Keten Köyü’nün girişine kadar o bölgenin tamamını gezdik. Burayı inşallah başta dere ıslahı olmak üzere yine etrafındaki peyzaj uygulamaları ile yürüyüş parkurlarıyla Safranbolu’nun turizminin bir parçası haline getirmek için kolları sıvamış bulunmaktayız. İkinci olarak da Hasan dede tepesinin bir turizm merkezi haline gelmesi için turizme açılması için çok yoğun bir çalışmamız var. Geçen dönemden başlayan bu dönemde de hız kazanan bir çalışmamızdır. İlk olarak da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan plan tadilatı için izin çıktı. Şuanda burada ki planı çıkartıyoruz. Yani o bölgenin bir otopark alanı ikinci olarak Dağdelen Cami’nin ön tarafından inecek bir tünelin yapımıyla ilgili çalışmalarımızı başlatıyoruz. Bunlarda tamamlandığında başta Akçasu Mahallemiz olmak üzere Safranbolu’nun özellikle bu bölgesi yeniden eskiden ki günlere kavuşmaya başlayacak. Eski günlerinden hep bahsediliyor, Safranbolu’nun ‘Bebeği, Ulus’u Akçasu bölgesiydi deniliyor. İnşallah eski günlerine Akçasu Mahallemizi geri kavuşturacağız. Bu çalışmalarımızın yanında Kaçak Camimizin hemen yan tarafında ki kahvehanenin de tadilat çalışması olarak da çalışmalarımızı başlattık. Buranın tabanını ekiplerimiz tamamen değiştirip buranın da mahallemizin yeni buluşma yeri olarak sizlere sunacağız. Safranbolu Belediyesi olarak inşallah çalışmalarımız da hız kesmeden devam edeceğiz. Ben tekrar böyle güzel Ramazan günlerinde buluşmak temennisiyle sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sebat genclik 2 ligde 8ZqbRVjG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Sebat Gençlik 2. Ligde

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Akçaabat temsilcisi Sebat Gençlik Spor, ligin bitimine iki hafta kala 1926 Bulancakspor’u 3-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti ve Nesine 2. Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Elde edilen tarihi başarı, Akçaabat’ta büyük bir sevinç ve gururla karşılandı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamada Sebat Gençlik Spor’un Cumhuriyet ile yaşıt bir kulüp olduğuna dikkat çekerek “Sebat Gençlik Spor, Cumhuriyetimiz ile yaşıt bir takım. Şu anda da şampiyonluğunu ilan ederek ikinci lige çıkma başarısı gösterdi. Tüm futbolcularımızın, yöneticilerimizin, başkanımızın tüm Akçaabat’ın emeği olan hak edilmiş bir şampiyonluğun gururunu yaşıyoruz. İnşallah bu şampiyonluk ile birlikte Sebat Gençlik Spor’u daha da yükseklere taşıyacağız. Bu şampiyonluk bunun vesilesi olacaktır. Daha da üst liglerde yer almak istiyoruz. Bu kapsamda şehrimize güzel bir stadyum kazandırmak istiyoruz. Yeriyle ilgili şehrin batısına doğru bir noktada şu an oynanan stadyumdan daha büyük güzel bir stadyum oluşturmak istiyoruz. Etrafıyla çevresiyle uyumlu güzel bir projeyle ilçemizin stadyum problemi çözülmüş olacak. Kupayı aldığımız zaman kutlamalarımız da olacak. Kupa sonraki ya da bir sonraki müsabaka sonrası gelecek bizim de kutlamalarımız olacak.”

Başkan Ekim, başta Sebat Gençlik Spor Kulüp Başkanı Atalay Armutçu ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere futbolcuları, teknik heyeti ve sezon boyunca takımlarını destekleyen cefakâr taraftarları tebrik ederek, elde edilen bu başarının tüm Akçaabat’ın ortak gururu olduğunu ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin