Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Şubat, 2022 10:01 tarihinde yayınlandı
0

Akbaş’tan Fen Lisesinde Öğrencilerle Söyleşi

İl Millî Müdürü Nevzat Akbaş, Mehmet Vergili Fen Lisesinde öğrencilerle söyleşi programında bir araya geldi.

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören, Şube Müdürü Muhammet Nuri Ataseven, Okul Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu,  okul idarecileri ve öğrencilerin katıldığı programda İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi.

Sözlerine yakın zamanda gerçekleştirilen “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları’ İl paneli ile başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş düzenlenen panelde 4 panelist öğrencinin  “Türk Hikâyesinin Yarım Asırlık Sesi: Mustafa Kutlu”eserlerini farklı bakış açılarıyla değerlendirdiklerini ifade ederek “22 Lisemizde 34 öğretmenimizle 488 öğrencimiz Yazar Okumalarına dâhil olarak Mustafa Kutlu külliyatını tamamladılar. 22 okulumuzdan birisi de bu okulumuz. Güzel bir çalışma oldu. Yazar Mustafa Kutlu’nun eserlerinin değerlendirildiği panelde öğrencilerimiz kendi anlayış ve anlamlandırdıklarını ortaya koydular. Bu proje ile medeniyetimizin önemli yazarları olan Cengiz Aytmatov, Tarık Buğra, Cemil Meriç gibi 10 yazarımızın eserleri okunulacak. Bizim bu projedeki derdimiz niçin sizlerin içinden Necip Fazıl Kısakürek, Cemil Meriç, Yahya Kemal çıkmasın. Dünya’ya mal olmuş ve bayrağımızı göndere çıkartan yazar olmasın veya sporcu, müzisyen olmasın. Sizlerin bu anlayış ve amaçla yetişmesi en büyük amacımızdır” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ BİLİMLE BULUŞTURUYORUZ.”

Teknofest çalışmaları kapsamında okullarda takımların kurulduğunu  belirten İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, öğrencileri bilim ile buluşturma yolunda çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek, “Teknofest bizim açımızdan son derece önemlidir. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla belirli bir bilgi birikimi elde ettik. Bu yıl sonuç odaklı çalışmalar yapmak üzere tüm okullarımızda Teknofest takımları kurduk ve hazırlıklarımızı daha güçlü olarak sürdürüyoruz.” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş konuşmasının devamında Bilim İnsanı Aziz Sancar’ın: “Ben evet çalıştım, birçok bilimsel buluşlara imza attım ve birçok Türk ve Türk olmayan bilim insanını yetiştirdim. Fakat en fazla övündüğüm şey Türkiye’ye olan sevgimi ve Türkiye’ye, Türk milletine olan aşkımı hiçbir zaman kaybetmememdir. Her yaptığım işte Türkiye’nin bir rolü var” sözlerini hatırlatarak;

Bütün bilimsel ve teknolojik gelişmelerin hayal edip deneyerek meydana geldiğini, gerçekleştirilen projeler ile gelecek için çok ümitli olduğunu, önemli bilim insanlarının yetişeceğinden ve büyük buluşlara imza atılacağından emin olduğunu belirtti.

“Yol Bulan, Yol Gösteren Olalım” diyen İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ayrıca Fen Lisesinin yapımında emeği geçen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili başta olmak üzere eğitimin her kademesinde desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverlere  teşekkür ederek, öğrencilerin görüş, öneri ve isteklerini aldı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kozlu belediye meclisi mayis ayi 1 oturumu yapildi 9SLNOiAv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kozlu Belediye Meclisi Mayıs ayı 1. oturumu yapıldı

Kozlu Belediye Meclisi’nin 4 Mayıs 2026 Pazartesi günü saat 10.30’da gerçekleştirilen 1. oturumunda çeşitli gündem maddeleri görüşüldü.

Kozlu Belediye Meclisi’nde yoklama ve açılışın ardından gündem maddeleri okunarak bir önceki toplantıya ait tutanak özeti görüşüldü. Toplantıda 2025 yılı gelir gider kesin hesabı oy birliği ile kabul edildi.

Gelirler Müdürlüğü’nün “Belediyemiz İktisadi ve Sosyal Tesislerindeki Uygulanacak Fiyat Tarifelerinin Belirlenmesi” ile ilgili talebi görüşülerek düzenleme yapılmak üzere değerlendirmeye alındı. “Su Aboneliği Güvence Bedelinin İadesi” ile ilgili madde ise oy birliği ile kabul edildi.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün “Zonguldak İçme Suyu Tüneli ve Kanal İnşaatı Protokolü” ile ilgili talebi ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün “Toplu Taşıma Ücretlerine Zam” talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda ayrıca gündem dışı madde de görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunun ilerleyen günlerde yapılacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin