Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
Topçu Galeri

Akbaş: “Eğitim Ailesi olarak başarılı bir süreç yönetiyoruz”

Gündem Yayın: 26.10.2021 12:29

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Başkanlığında İl ve İlçe  şube yöneticileri ile merkez ilçe Eğitim Kurumu Müdürleri’nin katılımı ile zoom üzerinden çevrimiçi değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda; Salgın Süreci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı, Akademik Başarı, Yardımcı Kaynak Destek Paketi, Kazanım Değerlendirme Uygulamaları, Anadolu Mektebi Projesi ve Ar-Ge Projeleri konuları ele alındı.

Gündem maddelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan  İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, 6 Eylül 2021 tarihi itibariyle, başlayan yüz yüze eğitimin başarılı bir şekilde sürdürülmesinden ötürü eğitim kurumu müdürlerine teşekkür etti.

“KARABÜK EĞİTİM AİLESİ OLARAK BAŞARILI BİR SÜREÇ YÖNETİYORUZ”

Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitime ilişkin yol haritasıyla ve Vali  Fuat Gürel’in eğitime verdiği güçlü destek ile başarılı bir süreç yönetildiğini belirten Müdür  Akbaş, “Hassas ve zorlu süreçten geçmekteyiz. Yüz yüze eğitimin başlamasından bugüne kadar başarılı bir süreç yönetiyoruz. Bu süreçte tüm okullarımızda öğrenci, öğretmen ve personelin ihtiyacı olması hâlinde kullanabilmeleri için yeterli sayıda maske, dezenfektan ve sıvı hijyen malzemesi karşılanmaya devam ediyor. Öğrencilerimiz okullarda oluşturulan maske kutusundan maskelerini alıp kirlenen maskesini maske atık kutusuna atıyor. Bizler sürekli sahadayız. Bunları takip ediyoruz. Öğretmenimizin, öğrencimizin ve velilerimizin yüzü gülüyor. Biz bunlara şahit oluyoruz. Bu anlamda süreci en iyi şekilde idame ettirmemiz için her zaman olduğu gibi özverili ve fedakârca çalışmaya devam etmeliyiz” dedi.

Kazanım Değerlendirme Uygulamaları (İlimiz genelinde resmî ortaokul / imam hatip ortaokulları 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik Türkçe, Fen Bilimleri ve Matematik derslerinden oluşan Kazanım Değerlendirme Uygulaması 26 Ekim 2021 Salı günü, resmî liselerin 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden oluşan Kazanım Değerlendirme Uygulamasının ise 27 Ekim 2021 Çarşamba günü gerçekleştirileceğini bildiren Akbaş,  sınavların büyük bir titizlikle uygulanmasını istedi.

Hazırlanan ulusal ve uluslararası projelerin önemine dikkat çeken Akbaş;  okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin projeler sayesinde farklı ülkelerdeki mevkidaşları ile kültür alışverişi ve eğitim öğretim ile ilgili paylaşımlar yaptıklarını belirterek, projelere daha fazla önem verilmesini istedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Okul ve kurum müdürlerinin sorun, talep, görüş ve önerilerini dinlediği toplantı  Müdürlük yöneticilerinin uhdelerinde bulunan konulara ilişkin bilgilendirmede bulunmasıyla son buldu.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Huzur ve Güven Uygulaması

Karabük Yayın: 15.11.2023 13:56
Karabük’te Huzur ve Güven Uygulaması

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü  ekipleri,  İl Merkezi ve İlçelerde huzur ve güven uygulaması gerçekleştirdi.

Karabukte Huzur ve Guven Uygulamasi3 jpg

38 Ekip ve 101 personelin görev aldığı huzur ve güven uygulamasında  çeşitli suçlardan aranan 2 kişi yakalanırken, eksikliği tespit edilen 31 araca da cezai işlem uygulandı.

Karabukte Huzur ve Guven Uygulamasi1

Yapılan uygulamalara İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse de katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Müdür Köse, “Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için tüm görevlilerimizle sahadayız. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği ve şehrimizde mevcut huzur ve güven ortamının artarak devamı için var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (Ramazan Öztürk)

Karabük’te 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Karabük Yayın: 15.11.2023 13:49
Karabük’te 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Karabük’te hakkında nitelikli cinsel saldırı suçundan 12 yıl hapis cezası ve yakalama kararı bulunan firari şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezinde yürüttükleri denetim faaliyetleri çerçevesinde hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 12 yıl hapis cezası ile yakalama kararı bulunan ve açık cezaevinden firar ettiği tespit edilen K.K.’yı yakaladı.
Gözaltına alınan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.
İl Emniyet Müdürlüğü, şehirde vatandaşların huzurunu ve güvenliğini bozacak her türlü suçun önlenmesine, faillerinin en kısa sürede yakalanarak adalet önüne çıkartılmasına ve suçluların vatandaşlar arasında rahat rahat dolaşmasına asla izin verilmeyeceğini belirtti. (İHA)

Karabük’te Sokak Ortasında Darp

Manşet Yayın: 03.12.2023 17:31
Karabük’te Sokak Ortasında Darp

Karabük’te arkadaşı ile caddede yürüdüğü sırada baba ve oğlunun saldırısı sonrası yüzü kanlar içinde kalan genç, ayakkabı dükkanına sığındı. Yaşanan saldırı anları ise güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, Kemal Güneş Caddesi’nde meydana geldi. Cadde üzerinde arkadaşı ile birlikte yürüyen Ekrem Can Y. isimli genç, bu sırada arkalarından gelen baba ve oğlunun saldırısına uğradı. Peş peşe yüzüne aldığı yumruklar sonucu neye uğradığını şaşıran gencin yüzü kanlar içinde kalırken, cadde üzerindeki ayakkabı satışı yapılan bir dükkana sığındı. Bu sırada dayak yiyen gencin yanındaki arkadaşı ise saldıran şahsın babasını engellemeye çalışırken, yumrukların hedefi oldu. Vatandaşların meraklı bakışları arasında yaşanan olayda baba ve oğlu olay yerinden uzaklaşırken, yüzüne aldığı yumruklar sonucu kaşı yarılan genç olay yerine çağrılan ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. (İHA)

AW090487 02 scaled