karabuk
İmsak 05:47
Güneş 07:11
Öğle 13:06
İkindi 16:16
Akşam 18:51
Yatsı 20:10
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
CEVDET
Mustafa Akgün tarafından
03 Eylül, 2025 13:40 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Akay: “Öğrencinin Okul Maliyeti 7 Yılda Yüzde 1074 Arttı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Karabük Milletvekili Cevdet Akay, İlkokula giden bir öğrencinin 2018 ve 2025 yılları arasındaki okul maliyetini hesaplayarak öğrenci okutmanın maliyetindeki devasa artışı gözler önüne serdi.

Milletvekili  Akay’ın yaptığı hesaplamaya göre, öğrencilerin yıllık okul harcaması 55.824 liradan 79.256 liraya çıkarak bir yılda yüzde 42, 2018 yılından bu yana ise 6.753 liradan 79.256 liraya çıkarak %1074 oranında arttığını açıkladı.

ÖĞRENCİ OKUTMANIN YILLIK MALİYETİ, 7 YILDA %1074 ARTTI

Bir öğrencinin en temel kırtasiye, giyim, beslenme ve ulaşım maliyetlerindeki artışı hesaplayan Akay, “Bir öğrencinin en temel kırtasiye alışverişi 2018 yılında 130 lirayken, bugün 2.394 liraya yükseldi. En temel giyim masrafı 2018’de 337 lirayken, bugün 4.250 liraya fırladı. Bir öğrenciyi doyurmayan küçük bir beslenme menüsü 2018’de 2 bin lirayken bugün 17.712 liraya çıktı. Servis ücretleri ise 2018’de 4.275 lirayken bugün 54.900 liraya çıktı.7 yılda; kırtasiye harcamaları yüzde 1732, giyim masrafı yüzde 1158, ulaşım masrafı yüzde 1184, beslenme harcaması yüzde 781 oranında artış gösterdi. Bugün geldiğimiz noktada, bu temel harcamaları hesapladığımızda bir öğrencinin okul maliyetinin son bir yılda yüzde 42, son yedi yılda ise yüzde 1074 oranında arttığını tespit ettik. Eğitim bir hak olmasına rağmen, iktidarın yanlış ekonomi politikaları yüzünden adeta lüks hale gelmiş durumda. Velilerimiz çaresiz, öğrencilerimiz umutsuz.” dedi.  

“7’SİNDEN 70’İNE HERKES AYNI SEFALETİN PENÇESİNDE”

Velilerin fedakarlığı karşısında iktidarın lüks ve şatafat içinde yaşamaya devam ettiğinin altını çizen  Akay, “Veliler çocuklarını okutabilmek için her gün yeni bir fedakârlık yapmak zorunda kalırken, iktidar hâlâ lüks ve şatafat içinde yaşamayı tercih ediyor. AKP’nin hesapsız harcamaları, liyakatsiz kadroları ve vatandaşı hiçe sayan yönetim anlayışı yüzünden milletin cebinde delik açıldı, çocuklarımızın geleceği karardı. Artık kalem, defter, kıyafet bile lüks; ulaşım, beslenme ve eğitim masrafları ailelerin omuzlarını eziyor. 7’sinden 70’ine herkes aynı sefaletin pençesinde: Emeklinin maaşı eriyor, işçinin geliri yetmiyor, esnaf borç batağında. Çocuklarımızın eğitim hakları ellerinden alınıyor, aileler ekonomik ve psikolojik olarak tükeniyor. Bu tablo, AKP iktidarının sorumsuz yönetiminin ve yanlış ekonomi politikalarının en açık göstergesidir.” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
boluda av sezonu sona erdi gQnQQEJy
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mart, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Bolu’da av sezonu sona erdi

Bolu’da 2025-2026 Av Dönemi, Merkez Av Komisyonu kararı doğrultusunda 1 Mart 2026 tarihi itibarıyla sona erdi. Av yasağı, Ağustos ayına kadar devam edecek.
Türkiye genelinde olduğu gibi Bolu’da da 2025-2026 Av Dönemi kapsamında, Merkez Av Komisyonu Kararı doğrultusunda 01 Mart 2026 tarihi itibarıyla av sezonu kapandı. Av hayvanlarının üreme ve yavrulama dönemine girdiği belirtilirken, bu dönemde avlanma faaliyetlerine son verilmesi, yaban hayatlarının rahatsız edilmemesi, üreme alanlarının korunması, doğada hassasiyetle hareket edilmesi gerektiği aktarıldı.
Valilikten yapılan açıklamada, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet edenlere yasal işlem uygulanacağı aktarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin