blank
Mustafa Akgün tarafından
12 Mart, 2025 10:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Akay: “Köstebek Yuvasına Dönmüş Yollar Karabük’ün Kaderi Değil”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)  Genel Kurulu’nda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Yenice başta olmak üzere Karabük genelindeki bozuk köy yollarını gündeme taşıdı.

Karabük yol ağının yüzde 70'inin stabilize yol olduğunun altını çizerek, Karabük’ün ulaşım konusunda gerekli yatırımları alamadığını TBMM Genel Kurul gündemine taşıyan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, yolların köstebek yuvası gibi delik deşik olmasından dolayı tehlikeli bir hal aldığını vurgulayarak, atıl ve bakımsız bırakılan yolların yenilenmesi çağrısında bulundu.

KARABÜK YOL AĞININ YÜZDE 70'İ STABİLİZE YOL

Akay, Karabük’ün ulaşım konusunda gerekli yatırımları alamadığı belirterek, Karabük'ün 358 kilometrelik yol ağının 268,3 kilometresinin stabilize yol olduğunu söyledi.

Karabük yol ağının yüzde 70'inin stabilize yol olduğunu vurgulayan Akay, “Karabük ilimiz ulaşım konusunda da ne yazık ki gerekli yatırımları alamamaktadır. Karabük'ümüzün yol ağının yüzde 70'i stabilize yoldur. Karabük'ün 358 kilometrelik yol ağının 114,7 kilometresi asfalt kaplama; 268,3 kilometresi ise mıcır ve zift karışımıyla yapılan silindirle sıkıştırılan yol.” dedi.

PARÇALANMIŞ ASFALTLA TAMİR EDİLEN YAMALI YOLLAR AKP İKTİDARININ AYIBI

Parçalanmış asfaltla tamir edilen yamalı yolların iktidarın bir ayıbı olduğunu söyleyen Akay, “Yenice ilçemiz başta olmak üzere, il genelindeki birçok köy yolumuz köstebek yuvası gibi delik deşik olmuş ve çok tehlikeli bir hâl almıştır. Hemşehrilerimiz buldukları parçalanmış asfaltlarla yollara yama yapmaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

BU YOLLAR KARABÜK'ÜN KADERİ DEĞİL

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, yamalı ve bozuk yolların Yenice ilçesi başta olmak üzere Karabük’ün kaderi olmadığını ifade ederek, atıl ve bakımsız bırakılan yolların yenilenmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü ile ilgililere çağrıda bulundu. Akay, "Karayolları Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, konu hakkında tüm ilgililere sesleniyorum: Bu yollar Yenice'nin ve Karabük'ün kaderi değil. Atıl ve bakımsız bıraktığınız bu yolları bir an önce yenileyin.” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ağustos, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kıbrıs Gazisi son yolculuğuna uğurlandı

SAMSUN (İHA) – Hayatını kaybeden Kıbrıs Gazisi İbrahim Çakır, Samsun’un Vezirköprü ilçesinde düzenlenen cenaze merasimiyle son seyahatine uğurlandı.
Kıbrıs Gazisi İbrahim Çakır için Vezirköprü ilçesine bağlı Samukalan Mahallesi Camii’nde cenaze merasimi düzenlendi. Öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazına ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, İlçe Jandarma Kumandanı Üsteğmen Mustafa Çavuş, Merkez Karakol Kumandanı Teğmen Seyfettin Turğut, Askerlik Şubesi Lider Vekili Astsubay Burak Cantekin ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cenaze namazı, İlçe Müftüsü Naci Yalçınkaya tarafından kıldırıldı. Namazın akabinde Gazi İbrahim Çakır’ın naaşı, dualar eşliğinde mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin