blank
Mustafa Akgün tarafından
03 Aralık, 2025 14:39 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Akay: “Karabük Vergisini Veriyor, Yatırımını Alamıyor”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında konuşan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Karabük’te yıllardır sürüncemede kalan yatırımları gündeme taşıdı.

CHP’Lİ AKAY’DAN CEVDET YILMAZ’A KARABÜK ÇAĞRISI

Komisyon toplantısında bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a hitap eden Akay, Karabük’te 17–18 yıldır tamamlanamayan gölet, baraj ve sulama projeleri için somut adım talep ederek,  “Karabük’te gölet, baraj ve sulama işleri gibi yatırımlar yıllardır sürüyor ama bir türlü bitmiyor. Ödeneklere baktığımızda çoğunun sadece ‘bin TL iz ödenek’ olarak göründüğünü görüyoruz. Vergimizi eksiksiz ödüyoruz fakat bunun karşılığında hak ettiğimiz yatırımı alamıyoruz.” dedi.

“KARABÜK PROJELERİ 2026 YATIRIM PROGRAMINA ALINMALI”

Akay, Ocak ayı ortasında açıklanacak olan 2026 Yatırım Programı’nın Karabük için kritik olduğunu belirterek Yılmaz’dan net bir talepte bulundu:

Akay, “Karabük’le ilgili bu projelere yatırım programında mutlaka yer verilmesini ve gerçek bir ödenek ayrılmasını Karabüklü hemşehrilerimiz adına talep ediyorum. Gerekli ödeneğin ayarlanıp yatırım programına konulacağını düşünüyorum.” dedi.

Akay’ın açıklamaları, Karabük’te yıllardır bekleyen sulama ve altyapı projeleri için hükümete yönelik yatırım çağrılarını yeniden gündeme getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
01 Şubat, 2026 17:05 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Akçasu TOKİ Konutlarında Çalışmalar Sürüyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Akçasu Mahallesi’nde yapımı devam eden TOKİ konutlarında çalışmalar işin başlama tarihinden itibaren aralıksız şekilde sürdürülüyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen proje kapsamında, Akçasu Mahallesi’nde 196 adet konutun inşaatı ile altyapı ve çevre düzenleme işi gerçekleştiriliyor.

Şantiye alanında yer alan bilgilendirme tabelasına göre, projenin ihalesi 13 Ocak 2025 tarihinde yapıldı. İnşaat sahasının yer teslimi 4 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirilirken, işin süresi 450 gün olarak belirlendi. Projenin sözleşme bedelinin 408 milyon 53 bin 57 TL olduğu bildirildi.

Projenin müşavirliğini Renktaş Mimarlık Mühendislik İnşaat Turizm Sağlık Ticaret Ltd. Şti., yüklenici firmalığını ise ARC 1453 İnşaat Ltd. Şti. üstleniyor.

Safranbolu’nun konut ihtiyacına katkı sağlaması hedeflenen TOKİ projesinde, konutların yanı sıra altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarının da eş zamanlı olarak sürdürüldüğü belirtildi.

Yetkililer, planlanan takvim doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini ve projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgeye modern ve nitelikli bir yaşam alanı kazandırılmasının amaçlandığını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin