Akay “Gerede, Ergene Olmasın” Çağrısı Yaptı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
AK 2 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
23 Mayıs, 2024 11:32 tarihinde yayınlandı
0
0

Akay “Gerede, Ergene Olmasın” Çağrısı Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Karabük’ü de yakından ilgilendiren Gerede Deri ve Karma Organize Sanayi Bölgesinden arıtılmadan deşarj edilen atık suların Gerede Çayında meydana getirdiği kirliliği TBMM gündemine taşıyarak, “Gerede Çayı,  Gerede’den Eskipazar  ve 288 kilometre boyunca da 100’ü aşkın köyden geçmektedir” dedi.

CHP Karabük Milletvekili Akay, TBMM’de yaptığı konuşmasında Gerede’deki OSB’lerden kaynaklı Gerede Çayı’nda meydana gelen kirliliğe dikkat çekerken, arıtma tesisinin yapımı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

 GEREDE ÇAYI’NDAKİ KİRLİLİK, 288 KİLOMETRELİK HATTA 355 BİNDEN FAZLA İNSANI ETKİLİYOR

Gerede Çayı’ndaki kirliliği TBMM Genel Kurulu’nda dile getirerek Türkiye gündemine taşıyan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Gerede’de bulunan OSB’lerin deşarj ettiği kirli su 288 kilometrelik hat boyunca 100’ü aşkın köyden geçtiğini ifade ederek, “TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP’li Akay, “Gerede Çayı, Bolu’nun Gerede ilçesinden, Karabük’ün Eskipazar ilçesinden ve 288 kilometre boyunca da 100’ü aşkın köyden geçmektedir.” dedi.

Gerede Çayı’nın bölgede yaşayan vatandaşların hayatını ne denli tehdit ettiğine dikkat çeken Akay, “Gerede Deri ve Karma OSB’ler üretim süreçlerinde yoğun kimyasal kullanmakta ve atık su arıtma tesisleri olmadığı için kirli endüstriyel atık sularını Gerede Çayı’na deşarj etmektedir. Kanserojen içerikli ağır metal, krom içerikli endüstriyel su bölgede kötü kokuya, çayda balık ve hayvan ölümlerine neden olmakta, köylülerin içme sularını tehdit etmektedir.” ifadelerini kullandı.

“10 YILDIR YAPMADIĞINIZ ARITMA TESİSİNİ ARTIK HAYATA GEÇİRİN”

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na çağrıda bulunan Milletvekili Akay, “Buradan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına çağrıda bulunuyorum: 288 kilometrelik hat boyunca 355 binden fazla insanımızın hayatı büyük tehlike altındadır. Yaşanan bu olumsuzlukların önüne geçmek için on yıldır yapmadığınız atık su arıtma tesisini tamamlayarak artık hayata geçirin” dedi.

 AKAY GEREDE ÇAYI’NDAKİ KİRLİLİK İÇİN BAKANLIKLARA SORU ÖNERGESİ VERDİ

Konu hakkında ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na soru önergeleri veren Milletvekili Akay; Gerede Deri Organize Sanayi Bölgesi ile Gerede Karma Organize Sanayi Bölgesinde atık suyu by-pass yaparak, atık suların arıtılmadan Gerede Çayı’na deşarj edilmesini önlemek için hangi önlemlerin alındığını, Gerede Deri OSB’den Gerede Çayı’na atık suyunu arıtmadan deşarj eden firmalar tespit edilip edilmediğini, Gerede Çayı’nda yapılan denetimleri ve Gerede OSB’nin atık su arıtma tesisinin ne zaman faaliyete geçeceği sorularını sordu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kopru korkuluklarina carpan otomobil hurdaya dondu 3 yarali pBytglXv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Köprü korkuluklarına çarpan otomobil hurdaya döndü: 3 yaralı

Düzce’de köprü korkuluklarına çarpan otomobilde bulunan 3 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Düzce’nin Konuralp bölgesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Konuralp Tabakhane Köprüsü üzerinde seyir halinde olan bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak köprü korkuluklarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle araçta bulunan 3 kişi yaralanırken, kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle köprü üzerinde kısa süreli trafik aksaması yaşanırken, aracın kaldırılmasıyla ulaşım normale döndü. Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin