blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2024 12:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Akaryakıt hırsızı JASAT’dan kaçamadı

Çorum’da, İl Özel İdaresine ait 3 ayrı iş makinasından 850 litre akaryakıt ile bu araçlara ait malzemeleri çalan zanlı jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
Olay Çorum merkeze bağlı bir köyde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köyde çalışan İl Özel İdaresine ait 3 ayrı iş makinasından toplam 850 litre akaryakıt, 2 adet akü, 2 adet iç ve dış dikiz aynası, iç aydınlatma LED’i, 4 adet hoparlör, 3 adet takım çantası, 2 adet iş güvenliği elbisesi, 2 adet adet seyyar mazot pompası, 2 adet teyp, 2 adet havalandırma pervanesi ile operatörlere ait kişisel eşyaların çalındı. Yapılan ihbar üzerine hırsızlık olayının şüphelilerinin yakalanması, çalınan malzemelerin ele geçirebilmesi için Çorum İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT ve İl Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipler harekete geçti. Yapılan incelemeler sonucunda hırsızlık olayının çok sayıda suç kaydı bulunan M.D. isimli şahıs tarafından gerçekleştirdiği belirlendi. Jandarma timleri M.D.’nin Çorum Merkez ve köyde bulunan iki ayrı evinde yapılan aramalarda çalıntı malzemeleri ele geçirildi.
M.D.’ye ait evlerde ele geçirilen malzemeler operatörlere teşhis ettirildikten sonra İl Özel İdaresine teslim edilirken, gözaltına alınan M.D. ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Çorum L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da ayı bal kovanlarını parçaladı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir ayı, bal kovanlarını parçaladı.
Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir hafta içerisinde ikinci kere ayılar bal kovanlarına saldırdı. Kış uykusundan uyandıktan sonra sık sık yerleşim yerlerine ve yollara inmeye başlayan ayılar, havaların ısınmasıyla bahçelere çıkartılan kovanlara saldırmaya başladı. Tıpkı hafta içerisinde ikinci sefer arı kovanlarına saldıran ayı, 4 adet arı kovanını parçalayarak arıları telef etti.
Cide ilçesi Bağyurdu Mahallesi’ndeki bahçesine geldiğinde kovanların parçalandığını fark ettiğini söyleyen Süleyman Taçkin, birkaç gün evvel ayının ağabeyine ilişkin 6 kovanı da parçaladığını söz eti. Ayı akınlarından ötürü mağdur olduklarını tabir eden Taçkin, "Ayı kovanların kilidini açamayınca altını kırarak parçalamış. Tüm balları ve yumurtalık çerçevelerini parçalamış. Bundan 4 gün evvel de ağabeyimin meskeninin önüne gelmiş. Onun da 6 kovanını parçalamış. Artık biz bundan ötürü mağduruz. Gece gündüz demeden de beklesek bizi ziyadesiyle rahatsız etmeye başladı. Utanmasa meskenin içine girip ekmek isteyecek. Yetkililerden buna bir deva bulunmasını istiyoruz. Geceleri nöbet tutmanın bir manası da yok. Gündüz de işimize bakamıyoruz. Tüm arıcılar mağdur. Kimse bu mağduriyetimizi gidermiyor. TARSİM de ayı saldırısını sigortalamıyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin