Ramazan Öztürk tarafından
26 Ekim, 2023 13:59 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:54
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Akademik ve İdari Kurul Toplantısı Yapıldı 

Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik ve İdari Kurul Toplantısı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik ve İdari Kurul Toplantısına, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni, Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm, İşletme Fakültesi Bölüm Başkanları, akademik ve idari personel katıldı. blank Akademik ve İdari Kurul Toplantısında 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında yapılacak ve yapılması planlanan çalışmalar, akademik ve idari personelle ilgili gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Akademik ve İdari Kurul Toplantısında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “İşletme Fakültemizin Akademik Kurulu bizim için son derece önemli. Toplantıya katılarak genel politikalarımızdan bahsetmek ve sizlerden neler beklediğimizi ifade etmek istiyoruz. Alan itibarıyla özellikle batılı ülkelerde ve Uzak Doğu ülkelerinde son yıllarda aşırı derecede önem verilen bir durum haline gelmiş oldu. Her şeyi üretebiliriz, her şeyi yapabiliriz ama bunu pazarlayamadık mı, satamadık mı, bunun yönetimini gerçekleştiremedik mi hiçbir anlamı kalmıyor. O yüzden bütün projelerin, tasarımların, üretilen mal ve ürünlerin yönetilmesi, organizasyonu, planlaması son derece önemli. Pek çok arkadaşımızla projede ürün konularını konuştuğumuzda ‘Hocam çok şey yapıyoruz ama bunun pazarlamasında, dağıtımında çok eksiklerimiz var’ şeklinde Türkiye çapında görüşmelerimiz oluyor” diye konuştu. blank Rektör Kırışık, İşletme Fakültesi akademisyenlerine seslenerek, “Sizlerin de inşallah ülkemizdeki bu eksikliği dolduracak uygulamalı çalışmalar yapmanızı, sahaya inip sahada üretmiş olduğunuz bu bilimsel çalışmaları gerçekleştirmenizi bekliyoruz. Bizim için gerçekten önemli bir durum” ifadelerini kullandı. İşletme Fakültesinin 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik ve İdari Kurul Toplantısı, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi. (Ramazan Öztürk)  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Temmuz, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

ÇAYKUR’dan 2. Sürgün için “Aceleye getirmeyin” uyarısı

ÇAYKUR 2. sürgünün 7. gününde çay üreticilerinin ivedi etmemeleri gerektiğini, ÇAYKUR’un tüm çayı alacak kapasiteye sahip olduğunu lisana getiren bir açıklama yaptı.
16 Mayıs 2025 tarihinde Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından dönemin açılmasıyla başlayan 1. sürgün 27 Haziran’da son bulmuştu. ÇAYKUR 1. sürgün boyunca üreticiden 217 bin 776 ton konvansiyonel, 13 bin 938 ton organik olmak üzere toplamda 231 bin 714 ton çay aldı. 10 Temmuz itibariyle başlayan 2. sürgün çay hasadında ÇAYKUR tarafından toplamda 22 bin ton çay üreticiden alındı.
7. gününde olan 2. sürgün için üreticilere ihtarda bulunan ÇAYKUR, hasat devri boyunca ivedi edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Üreticilere ‘Lütfen ivedi etmeyin’ diyerek seslenen ÇAYKUR yapılan açıklamada "Çay hasat sürecini lütfen aceleye getirmeyelim. Günlük alım limitlerimiz dahilinde fabrikalarımız tam kapasite çalışacaktır. Aceleye getirilerek fazladan toplanan eserler hem fiyat düşüklüğü için bekleyen fırsatçılara imkân sağlayacak, hem de bekledikleri için kilogram kaybına sebep olacaktır. Bu durumda siz bedelli üreticilerimizin ziyan etmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenlerle eserlerimizin ziyan etmeden en uygun bekleyecekleri yer bahçelerimiz olduğundan, hasat konusunda çabuk etmemenin değerini tekraren hatırlatmak isteriz" tabirlerine yer veridi.
ÇAYKUR’un çay sürece kapasitesinin tüm çay müstahsillerinin çayını alabilecek kadar yüksek olduğunun da altının çizildiği açıklamanın devamında "Fabrikalarımızın toplam kapasitesi ikinci sürgün eserlerinizi almaya kâfi düzeydedir. Fakat burada günlük sürece kapasitesine riayet etmemiz gerekmekte olup, sürgün müddetini kısaltmaya çalışmadan daima birlikte denetimli bir formda süreci yönetmeliyiz. Başta siz pahalı üreticilerimiz olmak üzere hepimiz için en yararlı olan prosedür çay toplama sürecini aceleye getirmemek olacaktır" tabirleri kullanıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin