AK Yatırım, Kardemir’in İlk Tahvil İhracını Gerçekleştirdi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Kasım, 2015 15:18 tarihinde yayınlandı
0
0

AK Yatırım, Kardemir’in İlk Tahvil İhracını Gerçekleştirdi

Ak Yatırım, Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin (KARDEMİR) özel sektör borçlanma araçları piyasasına ilk adımını atmasına aracılık etti.
KARDEMİR A.Ş’den yapılan açıklamaya göre, “1998 yılından beri Borsa İstanbul’da işlem görmekte olan demir çelik sektörünün önde gelen kuruluşu Kardemir, Karabük Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş. Ak Yatırım aracılığıyla gerçekleştirdiği tahvil ihracıyla Özel Sektör Tahvili piyasasında da adını duyurdu.
ISO 500 listesine göre Türkiye’nin en büyük 50 şirketi arasında bulunan Kardemir’in tahvil ihracı 20 Kasım’da gerçekleşti. Şirketin 100.000.000TL nominal değerdeki, 2 yıl vadeli değişken faizli tahvillerine ilişkin satış işlemi, Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla başarıyla tamamlandı.”
Bugüne kadar Türkiye için öncü yatırımlara imza atmış olduklarını vurgulayan Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz, Kardemir’in sektördeki öncü rolünü bu ihraç ile sermaye piyasalarına da taşıdığını belirterek, tahvil ihraçlarına güven ve ilgi gösteren bütün yatırımcılara teşekkür etti.
Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş, Türkiye’nin en önemli şirketleri arasında yer alan Kardemir’in ilk tahvil ihracına aracılık etmekten ve gelen talepten oldukça memnun olduklarını belirtti. Erdoğmuş; özellikle başta kurumsal yatırımcılar olmak üzere, ihraca gösterilen ilginin, bundan sonra yapılabilecek yeni ihraçlar açısından da güven verici olduğunu söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
canakkale sehitleri icin caycumada kuran i kerim okutuldu lnIIbI2p
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Çanakkale şehitleri için Çaycuma’da Kur’an-ı Kerim okutuldu

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bulunan Merkez Yeni Camii’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen, aziz şehitlerimiz adına Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Düzenlenen programa; İlçe Kaymakamı Adem Kaya, İlçe Özel İdare Müdürü Kemalettin Yaşar, daire müdürleri, gaziler, muhtarlar ve çok sayıda kalabalık topluluk katıldı.

Programda, vatan uğruna canlarını feda eden şehitler dualarla anılırken, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunarak manevi bir atmosfer oluşturuldu. Program sonrasında açıklamalarda bulunan Kaymakam Adem Kaya: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmanın millet olarak en büyük sorumluluklardan biri olduğunu belirterek, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi. Program İlçe Müftüsü Adem Bebek’in yaptığı dua ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin