AK Partili Şahin, Eskipazar’da Vatandaşlarla Buluştu - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Mart, 2017 14:42 tarihinde yayınlandı
0
0

AK Partili Şahin, Eskipazar’da Vatandaşlarla Buluştu

 

Şahin; “Tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan olmaya devam edeceğiz”

Eski TBMM Başkanı ve  AK Parti  Karabük  Milletvekili Mehmet  Ali Şahin, “Tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan olmaya devam edeceğiz. Bunları güçlendirmek için bu yeni sistemi getirdik. Onun için  AK Parti, MHP, BBP olarak bunun arkasındayız. Bu ülkenin milliyetçi muhafazakar seçmeni bunun arkasında. ve CHP’li vatandaşlarımızı da buna destek vermeye çağırıyorum.” dedi.

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Halk oylaması çalışmaları kapsamında Eskipazar ilçesinde sivil toplum örgütü temsilcileriyle de bir araya gelen Şahin, daha sonra İsmet Paşa, Boncuklar, Babalar ve Üçevler köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

Karabük’ün  Eskipazar ilçesine bağlı Keçeler köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Şahin, burada yaptığı konuşmada, anayasa değişikliği hakkında bilgi aktardı.

Şimdiki sistemi 4 vitesli ve saatte 90 kilometre hıza sahip bir arabaya benzeten Şahin, “Cumhurbaşkanlığı  Hükümet Sistemi”ne geçilince 5 vitesli ve saatte 140 kilometre hıza ulaşabilen arabaya sahip olacaklarını ifade etti.

“Ülke için böyle bir model fayda getirecektir.”

Amaçlarının,  Türkiye’nin daha hızlı büyümesi, gelişmesi ve ilerlemesi olduğunu kaydeden Şahin, “Tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan olmaya devam edeceğiz. Bunları güçlendirmek için bu yeni sistemi getirdik. Onun için  AK Parti, MHP, BBP olarak bunun arkasındayız. Bu ülkenin milliyetçi muhafazakar seçmeni bunun arkasında. ve CHP’li vatandaşlarımızı da buna destek vermeye çağırıyorum. Ülke için böyle bir model fayda getirecektir.” diye konuştu.

Türkiye’nin artık koalisyon dönemlerinden kurtulacağını belirten Şahin, ” Hükümet kurulamama gibi bir sorun olmayacak.  Türkiye’de hükümetlerin ömrü 16-17 ay olmuştur. 16 ayda herhangi bir hizmetin gerçekleşmesi mümkün değildir. 16 ayı ortalama söyledim. 65 hükümetin 34 tanesinin ömrü bir yıldan az sürmüştür. 20 günlük hükümetler var, bir aylık hükümetler var.  İtalya’da anayasa değişti, koalisyonlar yasaklandı. Çünkü onlar da çok çekti koalisyonlardan.” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanlığı  Hükümet Sistemi” ile gelecek olan yenilikleri madde madde anlatan Şahin, terör örgütlerinin ve  Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olan bazı ülkelerin sandıktan “Hayır” çıkmasını istediklerini kaydetti.

Konuşmasının ardından ilçe merkezinde sivil toplum örgütü temsilcileriyle de bir araya gelen Şahin, daha sonra  İsmet Paşa, Boncuklar, Babalar ve Üçevler köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin