Mustafa Akgün tarafından
26 Haziran, 2025 15:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

AK Partili Keskinkılıç, çay üretimini değerlendirdi

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonunda Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) üst denetim toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, çay üretiminin Türkiye tarımı için önemine dikkat çekerek, “Türkiye’nin coğrafyasına ait olmayan bir bitkiyi yetiştirip ‘Türk çayı’ markasıyla dünya çapında bir değer haline getirmek büyük bir başarı” dedi.

Keskinkılıç, çayın Türkiye’ye kazandırılması sürecinde Hoca Ahmet Yesevi ve Zihni Derin’in katkılarına atıfta bulunarak, “Özellikle Doğu Karadeniz’de çay üretimi çok önemli bir yere sahiptir ve Türk çayı artık tüm dünyada tercih edilir hale gelmiştir” ifadesini kullandı.

“ÇAY FİYATI DÜNYA BORSASININ ÜZERİNDE”

Keskinkılıç, çay üreticisine son yıllarda verilen fiyatlara dikkat çekerek, “2002’ye kadar çay üreticisine verilen ortalama yaş çay fiyatı 22-26 sent arasındaydı. 2002’den sonra ise bu rakam 66-75 sent seviyelerine yükseldi. Şu an çay üreticisine 66 sent civarında bir ödeme yapılıyor. Yani çay üreticisine, dünya borsasındaki değerin de üzerinde bir bedel ödüyoruz” dedi.

“ÇAYKUR’U TEBRİK EDİYORUM”

Keskinkılıç, uzun yıllardır zarar eden bir kurum olarak anılan ÇAYKUR’un son dönemde kârlı bir yapıya dönüştüğüne dikkat çekerek, yönetime tebriklerini iletti. Finansman maliyetlerine dikkat çeken Keskinkılıç, “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Hazine Bakanlığı’na sesleniyorum: ÇAYKUR’un sermayesini arttıralım, finansman giderlerini düşürelim. Bu, tüketiciye de üreticiye de fayda sağlayacak” diye konuştu.

KARABÜK’TE STEVİA ÜRETİMİ

Keskinkılıç, şeker hastaları için alternatif bir ürün olan stevia konusunda da açıklamalarda bulundu. “Rize’de istenilen verim alınamasa da Karabük’te stevia yetiştirmeyi başardık” diyen Keskinkılıç, ÇAYKUR’a bu konuda destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Stevianın şekerden çok daha tatlı olduğunu, şeker hastaları için büyük bir alternatif olduğunu vurgulayan Keskinkılıç, “Günümüzde şeker hastalığı çok yaygın. Steviadan elde edilecek şekerlerin büyük bir değeri olduğuna inanıyorum” dedi.

Konuşmasının sonunda tüm katılımcılara teşekkür eden Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, çay üretiminin Türkiye için stratejik öneminin altını çizerek, “Türk çayını korumak zorundayız” mesajını verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
02 Şubat, 2026 11:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Çetinkaya’dan Berat Kandili Mesajı

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Berat Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Çetinkaya mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Rahmet, mağfiret ve ilahi affın tecelli ettiği mübarek Berat Kandili’ne ulaşmanın manevi huzurunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu anlamlı gece; bireysel sorumluluklarımızı gözden geçirdiğimiz, vicdanlarımızla baş başa kaldığımız ve daha güçlü bir toplumsal bilinç inşa etmemize vesile olan kıymetli bir zaman dilimidir.

Berat Kandili; adalet, merhamet ve sorumluluk duygularını pekiştirirken, toplumsal dayanışmanın ve ortak değerler etrafında kenetlenmenin önemini bir kez daha hatırlatmaktadır. Bu mübarek gecenin, milletçe birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini; huzur, güven ve kardeşlik ikliminin kalıcı hale gelmesine katkı sunmasını temenni ediyorum.

Karabük’ün her alanda gelişimi ve hemşehrilerimizin huzuru için yürüttüğümüz çalışmalarda; bu tür müstesna gecelerin taşıdığı manevi iklimi rehber edinmeye devam ediyoruz. Ortak hedefler doğrultusunda daha güçlü bir şehir ve daha sağlam bir toplumsal yapı inşa etme kararlılığımız sürecektir.

Bu vesileyle; başta kıymetli Karabüklü hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin sağlık, esenlik ve hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin