AK Parti Karabük'ten “Terörsüz Türkiye” Vurgusu - Karabük Haber Postası
bas2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
16 Temmuz, 2025 11:19 tarihinde yayınlandı
0
0

AK Parti Karabük’ten “Terörsüz Türkiye” Vurgusu

AK Parti Karabük İl Başkanlığı, “Terörsüz Türkiye” süreciyle ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İl Başkanı Ferhat Salt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini belirterek, birlik, kardeşlik ve huzur için kararlılıkla yürüneceğini söyledi.

İSTİŞARE TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMA

Geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleşen 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın ardından AK Parti İl Başkanlığında açıklamalarda bulunan Başkan Salt’a, Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin ve AK Parti il ve ilçe teşkilatları da eşlik etti.

Salt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hitaplarından alıntılarla, Türkiye’nin terörle mücadelesinde geldiği noktayı ve yeni dönemin ruhunu paylaştı.

“BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN TARİHİ BİR DÖNEM”

Başkan Salt, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz cuma itibarıyla, 41 yıllık terör belası sona erme sürecine girmiştir. Bugün, yeni bir gündür. Türkiye Yüzyılı’nın kapıları ardına kadar açılmıştır. Bu süreç ne bir pazarlığın ne de bir müzakerenin sonucudur. Bu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kararlı duruşunun, milletimizin fedakârlığının neticesidir.”

“ŞEHİTLERİMİZİN HATIRASINA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Salt, şehitlerin ve gazilerin fedakârlıklarının unutulmayacağını vurgulayarak şunları söyledi:

“Şehit analarının, babalarının ellerinden öpüyor, onların mirasına asla leke sürülmesine izin vermeyeceğimizi yineliyoruz. Türkiye’yi bugünlere getiren şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetine sahip çıkacağız.”

15 TEMMUZ RUHUYLA MİLLETLE BULUŞMA

Başkan Salt, açıklamasında 15 Temmuz’un yıl dönümüne de dikkat çekerek, haftayı çeşitli ziyaret ve etkinliklerle geçireceklerini belirtti:

“15 Temmuz, milletimizin vatanına ve bağımsızlığına sahip çıktığı iman dolu bir direniş gecesidir. Bizler de bu hafta boyunca ev ve iş yerlerini ziyaret ederek, şanlı Türk bayraklarımızla milletimizle bir araya geleceğiz. Birlik olduğumuzu, kardeşliğimizi yeniden göstereceğiz.”

BAYRAK DAĞITIMI VE ESNAF ZİYARETİ

Basın açıklamasının ardından AK Parti Karabük İl Teşkilatı, kent merkezindeki esnafları ziyaret ederek Türk bayrağı dağıttı. İl Başkanı Salt, basın mensuplarını da bu ziyaretlere katılmaya davet etti. Salt, son olarak 15 Temmuz gecesi şehit olan kahramanlara Allah’tan rahmet dileyerek, gazilere ve vatanı savunan tüm vatandaşlara şükranlarını sundu.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
222222222
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
20 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 19.04.2026 14:51
0
0

KARABÜK 2037 VİZYONU RAPORU MASADA MI KALDI?

Karabük Kent Vizyonu 2037 Raporunda hedefler belirlenirken, bunun ne kadarının hayata geçtiği ne kadarının geçmediği merak ediliyor

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ev sahipliğinde, Başkan Fatih Çapraz’ın öncülüğünde 5-6 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenen “Karabük Kent Vizyonu 2037 Çalıştayı” sonrasında hazırlanan rapor, kentin geleceğine ışık tutacak önemli stratejiler ortaya koymuştu. Raporda; Karabük’ün sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim, çevre, kentleşme, sağlık, ulaşım ve turizm alanlarında kalkınmasını sağlayacak yol haritası detaylı şekilde belirlenmişti. Ancak aradan geçen sürede, belirlenen hedeflerin ne kadarının hayata geçirildiği sorusu gündeme geldi.

TANITIM VURGUSU DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Raporda öne çıkan başlıklardan biri de tanıtım ve markalaşma konusuydu. “Tanıtımdan pazarlamaya tüm süreçler bütün paydaşlar tarafından internet ve sosyal ağlar ortamlarında paylaşılmalıdır. Karabük’e ait markalar oluşturulmalıdır. Markalaşma, kent kimliğini güçlendiren temel unsurlardan biridir” ifadelerine yer verilmişti.

Bu yaklaşım, Karabük’ün sahip olduğu potansiyelin daha geniş kitlelere ulaştırılması açısından kritik bir unsur olarak değerlendirilmişti. Nitekim şehir; huzur ve güven ortamı, sanayi altyapısı ve eğitim olanaklarıyla hem yatırımcılar hem de öğrenciler için cazip bir merkez olabilecek özellikler taşıyor.

Cumhuriyetin kuruluş sürecinde önemli bir rol üstlenen Karabük, 13 haneli bir yerleşimden güçlü bir sanayi kentine dönüşerek Türkiye’nin kalkınma hamlesinde özel bir yer edindi. “Demir-çeliğin başkenti” olarak anılan Karabük, yerli ve milli ağır sanayinin temellerinin atıldığı merkezlerden biri olma özelliğini taşıyor. Ancak tüm bu güçlü geçmişe rağmen, Karabük’ün ülke genelindeki bilinirliğinin istenilen seviyede olmadığı yönünde eleştiriler bulunuyor. Yapılan gözlemler, birçok kişinin Karabük’ün coğrafi konumunu dahi tam olarak bilmediğini ortaya koyuyor.

TANITIMIN SORUMLULUĞU KİME AİT?

Bu noktada en önemli sorulardan biri de tanıtım faaliyetlerinin kim tarafından yürütüleceği. Valilik, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, sanayi kuruluşları ve vatandaşların bu süreçteki rolü tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Bir çok kesim tarafından etkili bir tanıtım ve markalaşma sürecinin ancak tüm paydaşların ortak hareket etmesiyle mümkün olabileceğine işaret ederken, aksi halde, bireysel çabaların sınırlı kalacağı ve kentin potansiyelinin yeterince değerlendirilemeyeceği ifade ediliyor.

Karabük Kent Vizyonu 2037 Raporu’nun ortaya koyduğu hedeflerin ne ölçüde uygulandığı, sorunlara yönelik çözüm önerilerinin ne kadarının hayata geçirildiği henüz netlik kazanmış değil.

Kentin güçlü sanayi geçmişine rağmen, tanıtım ve markalaşma alanında beklenen ilerlemenin sağlanamaması, “Karabük vizyonu kağıt üzerinde mi kaldı?” sorusunu beraberinde getiriyor.

Yetkililerin ve tüm paydaşların, raporda belirlenen hedefler doğrultusunda daha somut adımlar atması gerektiği ifade ediliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin