Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Temmuz, 2014 13:12 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti İl Başkanlığında Bayramlaşma

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, “Kardeş olduklarını söyleyenler Allahu Ekber diyerek birbirlerinin boğazlarına sarılıyorsa, başkalarını suçlamadan önce Müslümanlar kendilerine dönmeli ve aynaya bakmalıdır” dedi.

Şahin, partisinin Karabük İl Başkanlığının düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. Partililerle tek tek tokalaşan Şahin, çocuklara da bayram harçlığı verdi.
Parti önünde bir konuşma yapan  Mehmet Ali Şahin, bayramın sevinçlerin, mutlulukların paylaşıldığı günler olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Tabi Ramazan bayramının birinci günü sadece sevinci ve mutluluklarımızı paylaşmayı arzu ederdik ama maalesef acıları, üzüntüleri, vahşetleri ve katliamları paylaşmak zorundayız. Sorumlusu kim? Gazze’de Filistinli Müslümanların üzerine bomba yağdıran İsrail mi?, Evet sorumludur. Ancak rahmetli Necip Fazıl’ın ‘Bir Adam Yaratmak’ isimli eserinde ‘Eğer hırsız ciğerini söküp almaya gelmişse, ciğerine soracaksın, ne suç işledin diye’ diyor. İslam aleminin böylesine sıkıntılı dönemde eğer şu Ramazan bayramını, bayrama yakışır bir şekilde kutlayamıyorsa başkalarına suçlamaktan önce kendisine bakmalı, aynaya bakmalıdır. Neden bunlar bizim başımıza geliyor diye düşünmeli. Kardeş olduklarını söyleyenler ve aynı dine inandıklarını söyleyerek, Allahu Ekber diyerek birbirlerinin boğazlarına sarılıyorsa başkalarına suçlamadan önce Müslümanlar kendilerine dönmeli ve aynaya bakmalı. Dileğimiz duamız bu yaşananlar Müslümanların şuurlanmasına kendine gelmesine, bir ümmet olduklarının şuuruna varmalarına vesile olur. Bir ve beraber hareket etmedikçe, birbirleriyle uğraşmayı bırakarak hasımları varsa onlarla uğraşacak gücü elde etmedikçe bu belalardan başları kurtulmayacak.”
Şahin, daha sonra partisinin il başkanlığı makamına geçerek burada gazetecilerin sorularını cevapladı.
“GEREKEN NEYSE YAPILACAKTIR”
Şahin, Şanlıurfa’da Suriye sınırında meydana gelen çatışmada şehit edilen askerlerin PKK terör örgütünün yaptığı yönündeki bir soruya şöyle karşılık verdi: “Suriye tarafından açılan ateş sonucu şehit verdiğimiz askerler var. Bu konu ile ilgili Genelkurmay Başkanlığımızın yaptığı açıklamanın dışında söyleyeceğim bir şey yok. Bu konu milli güvenliğimiz açısından değerlendirilmesi gereken bir konudur. Bildiğim kadarıyla PKK terör örgütünün bir eylemi olduğuna dair bir açıklama yaptı Genelkurmay. Bu konuda yapılması gereken ne varsa, Genelkurmay Başkanlığımız, güvenlik güçlerimiz ve devletimiz mutlaka yapacaktır.”
MİLLETVEKİLLERİNİ ELEŞTİRDİ
Paralel yapı operasyonu kapsamında gözaltına alınan emniyet güçlerini bazı milletvekillerinin adliyede ziyaret etmesini sert bir dille eleştiren Mehmet Ali Şahin, şunları söyledi: “Cumhuriyet savcısının elindeki en önemli delillerden bir tanesi bu ziyarettir. Bunlar kaş yapayım derken göz çıkartmışlar. Bazı emniyet mensuplarının yasa dışı dinlemeler, sahte delille dinleme kararları alarak yapmış oldukları bir çalışmanın hesabının sorulmaya çalışıldığı bir soruşturmadır. Bu konuda tutuklanan emniyet mensupları var, emekli olmuş olanlar var. Savcılıkta ifadeleri alınmakta olanlar var. Bunlar yargısal süreçlerdir. Bunları büyük bir dikkatle takip edelim. Ancak bazı milletvekillerinin gözaltındaki bu eski ve görev başındaki emniyet mensuplarını ziyareti var. Bu ziyareti yapan milletvekilini tüm kamuoyu yakından biliyor. AK Parti’deydi ve niçin ayrıldıklarını bu arkadaşlar açıklamışlar. Bu arkadaşlarımızın bu emniyet mensuplarını adliyede ziyaret etmiş olmaları bu iddianın güçlendirilmesi anlamına gelir. İddia, bu emniyet mensupları bir paralel yapı içerisinde devlet içinde yapılandırma oluşturmuşlar. Devletin hiyerarşik düzeni dışında başka yerden talimat alarak hükümete yönelik darbe girişiminde bulunmuşlar, iddia bu. Falan gruba, cemaate ait emniyet mensupları iddia ediliyor. Bu milletvekilleri de o cemaate mensup olduklarını söyleyerek partiden ayrılmışlardır. Onların bu emniyet mensuplarını ziyaret etmesi, böyle bir yapı var tezini güçlendirir. Bu milletvekilleri emniyet mensuplarına en büyük kötülüğü yapmışlardır. Cumhuriyet savcısının elindeki en önemli delillerden biri bu ziyarettir. Bunlar kaş yapayım derken göz çıkartmışlardır. Kafa golleriyle meşhur Hakan Şükür’ün böylesine kafasızlık yapmasını yadırgadım.”
“BU YAPININ PARLAMENTO EMNİYET VE YARGIDA AYAKLARI VAR”
Şahin’e, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in de ziyaret ettiği hatırlatıldı. Bunun üzerine Şahin, şunları söyledi: “ Oda aynı kategoride. Biz falan yerin mensubuyuz diyen arkadaşlarla birlikte yaptıklarına göre, hepsi de birlikte bu emniyet güçleri ile ilgili iddiaları güçlendirdiler. Bir ekip ve bir yapı var devlet içinde. Bu yapının, parlamentoda, emniyette ve yargıda ayakları var. Bunlar adliyede bir araya geldi. Başka delil aramaya gerek yok. Biz hiç kimsenin şu mübarek bayram günü gözaltına ve cezaevinde olmasını arzu etmeyiz. Çoluk çocuğunun üzüntü içerisinde olmasını asla arzu etmeyiz. Onlar devleti, savcıyı, hakimi, hükümeti suçlayacakları yerde, bu masun insanların zihinlerini çelerek farklı yapıya hizmet etme konusunda onları yanlış yönlendirmelerini değerlendirmeli. Bu işin asıl sorumlusu kimdir onu değerlendirsin. Neden bu arkadaşların başına bunlar geldi. Hangi talimatla bunları yapmak durumunda kaldılar onu irdelesinler.”
Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak şunları söyledi: “Anketler yayınlanıyor. 10’a yakın kamuoyu şirketinin Cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili elde ettiği oran gazetelerde sıralanmıştı. Ortalama yüzde 50 – 55 arasında. Biz parti olarak en az yüzde 55 ile 60 arasında oy bekliyoruz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
f9ac5d3b 84de 4287 9e7d 7cfa6fb4517d
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
07 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
0

ATATÜRK’E HAKARET CEZASIZ MI KALDI?

Atatürk paylaşımıyla gündeme gelen Sağlık-Sen Yöneticisinin Belediye ziyareti tepki çekti

Geçmiş yıllarda Mustafa Kemal Atatürk hakkında yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle kamuoyunda tartışmalara neden olan Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Karabük Şube Başkan Yardımcısı Nurettin Çamlıca’nın, Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş ile birlikte Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva’yı ziyaret etmesi yeni tepkilere yol açtı.

Yaklaşık üç yıl önce Çamlıca’nın kişisel X hesabından yaptığı ve daha sonra kaldırıldığı belirtilen paylaşımda, Atatürk hakkında “İslami yönü iyi değil”, “İslam’ı yok etmiş” ve “İslam düşmanı” gibi ifadeler kullandığı öne sürülmüştü. Söz konusu görüntülerde ayrıca Çamlıca’nın, Atatürk’ün eleştirilemeyeceği yönündeki toplumsal yaklaşımı sorguladığı ve Cumhuriyet’in kurucusunu yalnızca askeri yönüyle başarılı bulduğunu ifade ettiği görülmüştü.

Paylaşımın kamuoyunda geniş yankı uyandırmasının ardından Sağlık-Sen Karabük Şubesi Yönetim Kurulu olağanüstü toplanmış, Nurettin Çamlıca hakkında disiplin süreci başlatılmıştı. Hazırlanan disiplin dosyasının, sendikanın en üst karar organlarından biri olan Genel Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiği açıklanmış, Çamlıca’nın ihraç edilebileceği yönünde değerlendirmeler yapılmıştı.

Ancak aradan geçen sürede Çamlıca’nın Sağlık-Sen Karabük Şubesi’nde başkan yardımcılığı görevini sürdürdüğü öğrenildi. Son olarak Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş’un Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva’ya gerçekleştirdiği ziyarette Çamlıca’nın da yer alması, çeşitli kesimlerin yeniden tepkisini çekti.

Kamuoyunda oluşan eleştirilerde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında yapılan söz konusu paylaşımlara rağmen Çamlıca’nın görevine devam etmesi tartışma konusu oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin