AK Kadınlardan, Huzurevi’ne Ziyaret - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İmsaka son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Mart, 2015 15:24 tarihinde yayınlandı
0
0

AK Kadınlardan, Huzurevi’ne Ziyaret

AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı Av. Hülya Uğur Kocakavak, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyloe teşkilatı ile birlikte Yücel Huzurevi’nde kalan yaşlıları ziyaret etti.
Milli kültürü ve değerleri yarınlara taşımamızı sağlayan yaşlıların, geçmişin tecrübelerini günümüze aktararak geleceğe ışık tutan bir kaynak olduğunu belirten İl Kadın Kolları Başkanı Av. Hülya Uğur Kocakavak; “Yaşlılar toplumun ve ailenin temel direğidir. Kendi varlığımız ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız dabizim için önemlidir. Peygamber Efendimiz, gençleri yaşlılara saygı göstermeye teşvik etmiş ve ‘Herhangi bir genç yaşından dolayı bir ihtiyara saygı gösterirse Allah da ihtiyarlığında ona hizmet edecek kimseler yaratır’ diyerek bu hususun önemini vurgulamıştır. Yaşlılarımızın hayatlarının son evresini evlatlarının yanında, kendi yetiştiği ve bildiği ortamda, yakın çevresi içinde ilgi ve himaye görerek geçirmesi en güzeli olmakla birlikte günümüzde çekirdek aile yapısının yaygınlaşması, evlenen çiftlerin başka bir yerde ikamet etmesi, yaşlıların bir taraftan genç aile üyelerinden ayrılmalarına yol açarken diğer taraftan da barınmalarını önemli bir sorun haline getirmektedir. Devletimiz de bu nedenle kendilerine bakamayacak durumda olan yaşlılarımızın mümkün olduğunca gelenek ve göreneklerimize uygun olarak kendi evlerinde, aile ortamlarında zamanlarını geçirmelerini sağlamaya, onların bakım ve ihtiyaçlarını ailelerinin içinde karşılamaya yönelik çalışmalar yapmakta. Bunun mümkün olmaması halinde ise yaşlılarımızı huzurevlerinde ve yaşlı bakım evlerinde ağırlamaktadır. En verimli çağlarını ülkesine ve milletine hizmetle geçirmiş bütün değerli büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, kendilerine sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude canakkale cephesi ve 18 mart bogaz zaferi anlatildi 92iZd18D
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de Çanakkale Cephesi ve 18 Mart Boğaz Zaferi anlatıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) düzenlenen etkinlikte Çanakkale cephesinin açılmasından 18 Mart Çanakkale Zaferi’ne uzanan süreç askerî ve stratejik boyutlarıyla ele alındı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 111’inci yıl dönümünde bir etkinlik düzenlendi. “Çanakkale Cephesinin Açılması ve 18 Mart Boğaz Zaferi” başlıklı konferansta Çanakkale Savaşları’nın tarihi, arka planı ve sonuçları kapsamlı şekilde değerlendirildi.

Çevrim içi gerçekleştirilen etkinliğin moderatörlüğünü İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Yenal Ünal yaparken konuşmacı olarak ise Arş. Gör. Buğra Terzi yer aldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Prof. Dr. Ünal, Çanakkale Savaşları’nın anlamını, önemini ve tarihi derinliğini çok yönlü biçimde ele alarak geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir bilinç köprüsü kurmayı amaçladıklarını ifade etti.

Arş. Gör. Terzi ise sunumunda destansı mücadelenin stratejik, askerî ve tarihî boyutlarını anlattı. Çanakkale cephesinin jeopolitik önemine dikkat çeken Terzi, Osmanlı Devleti’nin özellikle Balkan Savaşları sonrasında yaşadığı güç kaybının müttefik arayışını hızlandırdığını belirtti. Bu süreçte Enver Paşa öncülüğünde gerçekleştirilen reformlar ve Almanya ile kurulan yakın ilişkilerin belirleyici olduğundan bahsetti.

Çanakkale Savaşı’nın deniz ve kara harekâtlarının birlikte yürütüldüğü çok yönlü bir cephe olduğuna değinen Terzi, İtilaf Devletleri’nin ilk olarak Çanakkale Boğazı’nı geçme girişimlerinde bulunduğunu ancak deniz harekâtında başarısız olunması üzerine kara savaşlarına yöneldiklerini aktardı. Sunumda ayrıca savaşın dönüm noktaları hakkında bilgi verilirken özellikle Nusret mayın gemisinin 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında kritik rol oynadığı ifade edildi.

Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin