blank
Berkay Doğan tarafından
09 Ekim, 2025 10:13 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ağustos Olmadı, Gözler Yıl Sonuna Çevrildi!..

Karabük'te yapımı devam eden ve kente yeni sosyal donatılar kazandıracak olan Millet Bahçesi projesinin açılış tarihi belirsizliğini koruyor.

Daha önce Ağustos ayında açılacağı duyurulan projenin teslim süresi bir kez daha ertelenmiş görünüyor.

Eylül ayının da geride kalmasıyla birlikte, Ekim ayı ve önümüzdeki birkaç ay içinde de açılması mümkün görünmeyen Millet Bahçesi için şimdi beklenti yıl sonuna yöneldi.

Karabük Kent Meydanı  ile bütünleşen Millet Bahçesi; dinlenme alanları, yürüyüş yolları, spor sahaları ve sosyal tesisleriyle dikkat çekiyor. Proje kapsamında 15 dükkandan oluşan ticari alan, nikâh salonu, kitap kafe, çocuk oyun alanları ve  spor sahaları yer alıyor. Ayrıca, açık hava etkinliklerine ev sahipliği yapacak  konser ve sinema alanı, anıt meydanı,  çardaklar  ve  seyir terası gibi bölümler de projede bulunuyor.

Yaklaşık  79 bin metrekarelik  geniş bir alana yayılan Millet Bahçesi, Karabük’ün yeşil dokusunu güçlendirecek önemli bir proje olarak öne çıkıyor. Özellikle gençlere hitap eden  kaykay pisti ve  açık hava masa tenisi alanı gibi  spor olanakları da bulunuyor.

SÖZ VERİLEN YAPILAR BEKLENİYOR

Millet Bahçesi’nin içerisinde  Emekli Evi, Şehit ve Gaziler Evi, Emeklilere ücretsiz yemek verecek Belediye Lokantası, Hanımlar Konağı  ve Basın Evi  yapılacağı açıklanmıştı. Bu vaatler önceki dönem milletvekilleri ve AK Parti İl Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulmuştu.

Ayrıca seçim döneminde, mevcut  Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya  da Millet Bahçesi içerisinde  Basın Evi  bulunacağını ifade etmişti. Ancak bu yapıların akıbetiyle ilgili henüz net bir bilgi paylaşılmadı.

DEMİR ÇELİK MÜZESİ RAFTA BEKLİYOR

Proje kapsamında,  KARDEMİR tarafından Karabük’ün ruhunu yansıtacak ve kentin sanayi kimliğini turizmle buluşturacak bir  Demir Çelik Müzesi  yapılması da planlanmıştı. Bu müze, Karabük’ün geçmişiyle geleceğini birleştirecek örnek bir çalışma olarak lanse edilmişti.

Ancak, müze projesinin  önceki KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir döneminde askıya alındığı, yeni yönetim döneminde ise hala raftan indirilmediği belirtiliyor. Vatandaşlar, KARDEMİR’in bu prestij projesini yeniden gündeme almasını bekliyor. Karabüklüler, hem Millet Bahçesi’nin tamamlanmasını hem de vaat edilen sosyal tesislerin hayata geçirilmesini sabırsızlıkla bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin