Yenice ilçesinde çıktığı Ihlamur ağacından düşen bir kişi yamaçtan yuvarlandığı dere kenarından 2 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, Yenice ilçesine bağlı Ören köy mevkiinde Ihlamur ağacına çıkan Ahmet Çümen (55) bir süre sonra dengesini kaybederek yere düşerek yamaçtan aşağıya yuvarlandı. Filyos Irmağı kenarında yaklaşık 2 saat sonra fark edilen yaşlı adamı köylüler kurtaramayınca durum Jandarma ve UMKE ile AFAD ekibine bildirildi. Uzun uğraşlar sonrası düştüğü yerden güçlükle çıkarın Çümen, 112 ambulansı ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olayla ilgili Jandarma ekipleri soruşturma başlattı.


Ağaçtan Düşen Adam İki Saat Mahsur Kaldı
Karabük’te gübre takip sistemi ile sıkı denetim
Karabük’te tarımsal üretimde kullanılan gübrelerin üretimden çiftçiye ulaşıncaya kadar geçen sürecin dijital ortamda izlenmesini sağlayan Gübre Takip Sistemi (GTS) ile denetimler sıklaştırıldı. Sistem sayesinde gübrelerin kaynağı, hareketi ve piyasaya arz süreci karekod ve DNA barkod teknolojileriyle anlık olarak takip ediliyor.
GTS uygulaması kapsamında DSPN cihazı kullanılarak, GTS yetkili teknik ekipleri ile Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri ortak denetimler gerçekleştiriyor. Üretim tesisleri ve gübre bayilerinden alınan numuneler laboratuvarlarda analiz edilerek ürünlerin standartlara uygunluğu ve güvenilirliği kontrol ediliyor.
Yetkililer, yürütülen çalışmalarla birlikte sahte ve standart dışı gübrelerin piyasaya girişinin engellenmesinin hedeflendiğini belirtti. Uygulamanın, hem çiftçilerin korunması hem de tarımsal verimliliğin artırılması açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.
GTS ile birlikte gübre sektöründe izlenebilirliğin güçlendiği, kayıt dışı ürünlerle mücadelenin daha etkin hale geldiği kaydedildi.

