Ağaçlandırma Projesi Toplantısı Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Mart, 2015 15:39 tarihinde yayınlandı
0
0

Ağaçlandırma Projesi Toplantısı Yapıldı

Orman İşletme Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2015 yılı içersinde yapılması planlanan meyveli ve meyvesiz fidan dikilmesi ile ilgili olarak Ağaçlandırma Projesi Toplantısı yapıldı.
Vali Orhan Alimoğlu Başkanlığında Valilik Makamında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Acar, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı, Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Karabük Şube Müdürü Ahmet Işık ve Kaymakam Adayları katıldı.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Orman Haftasında isteyen herkese ücretsiz çam fidanları dağıtacaklarını ifade eden Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy “Orman Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Ödemiş Köyü sınırları içerisinde MÜSİAD Hatıra Ormanı oluşturmayı düşünüyoruz. Geçen yıl Kızılay Karabük Şubesi tarafından yapılan kan bağışı kampanyasına katılan 9 bin bağışçımız adına ağaç diktik. Ayrıca köy ve yol kenarları ile yanan arazilere fidan dikmeyi düşünüyoruz” dedi.
Karabük ve ilçelerimizde badem fidanına ağırlık verdiklerini ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı “Açık alanlar bularak tohum ve fidanlar dikiyoruz. Bu yıl 10 bin adet ceviz fidanı, 8 bin 5 yüz bağ fidanı ve 7 bin 5 yüz adet karışık meyve fidanı sipariş ettik. Talep eden köylülerimizin bahçelerini gezerek dikim yapılacak bahçenin büyüklüğü ve toprak durumuna göre mühendislerimizin belirleyeceği sayı ve cinste meyve fidanlarının dağıtımını % 50 hibe olarak yapacağız. İlimiz coğrafyasına uygun olması nedeniyle ayva, kiraz, elma, armut, vişne ve erik fidanlarının dağıtımını yapacağız” dedi.
Mart ayının tabiatın yeniden canlandığı bir ay olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Vali Orhan Alimoğlu “Ağaç dikim faaliyetleri yoğun olarak bu ay içerisinde yapılır. Bizler de Mart ayı ile Nisan ayı ortasına kadar ilimizde yapılabilecek ağaçlandırma faaliyetlerini görüşmek üzere bir araya geldik. Orman Su İşleri Bakanlığımız başta olmak üzere hükümetimiz ağaçlandırma faaliyetleri üzerinde önemle durmakta. İlimizde bu çalışmalara uygun olarak yapılabileceklerin azamisini yapmaya çalışacağız. Bunun neticesinde de almış olduğumuz karara göre ilimizde bu sene Orman İşletme Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde 65 bin meyvesiz ağaç fidanı dikimi sağlayacağız. Buna ilaveten 10 bin ceviz, 7 bin 5 yüz karışık meyve türleri, 8 bin 5 yüzde üzüm bağı fidanı olmak üzere toplamda 26 bin fidan dikimini ve bakımını sağlayacağız. Bu sayılar çok değil ise de ekilir ve iyi bakılırsa az da sayılmaz. Özellikle dikimini gerçekleştireceğimiz meyveli ağaç çok önemli bir iştir. Bunu inşallah hep beraber takip edeceğiz, vatandaşlarımızın da buna destek olmasını bekliyoruz. Çünkü bu orman, ağaç ve meyve işi önce dikmeyi sonra da bakmayı gerektirir. Biz ona bakarsak o da bize daha sonra meyvesini, emeğimizin karşılığını verir. Ben bu faaliyetlerin ilimize hayırlı olmasını diliyorum ”dedi.
Toplantı daha sonra karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ddddd 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
18 Mart, 2026 15:30 tarihinde yayınlandı
0
0

UNESCO kenti Safranbolu’daki otellerde yüzde 90 doluluk yaşanıyor

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde Ramazan Bayramı öncesi konak ve otellerde doluluk oranı yüzde 90’a yaklaştı.

“Osmanlı’nın parmak izi” olarak adlandırılan Safranbolu’da bayram tatilini fırsat bilerek yola çıkan yerli turistleri ağırlamak için işletmeler hazırlıklarını tamamladı.

Ayrıca “Korumanın başkenti” gibi unvanlarla da anılan ilçe 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında yapılan evleri ve Arnavut kaldırımlarıyla misafirlerine tarihte yolculuğa çıkaracak.
Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, konak ve köprüleriyle dikkat çeken ilçenin misafirlerine keyifli bir Ramazan Bayramı tatili sunması bekleniyor.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, “Şu anda tesislerimizin yüzde 85-90 oranında dolduğunu biliyoruz. Safranbolu’nun büyük şehirlere yakın olması nedeniyle son dakika rezervasyonları oldukça fazla oluyor. Dolayısıyla bayramda yüzde 100 doluluğa ulaşacağımıza inanıyoruz. Ara tatiller turizm sektörü için oldukça faydalı oluyor. Hareketlilik yavaş yavaş başladı, hafta sonu ve bayramla birlikte büyük bir yoğunluk bekliyoruz” dedi.

Urgancıoğlu, Ramazan Bayramı ile birlikte ilçede turizm sezonunun hareketlendiğini söyledi.

Yabancı turist beklentilerine de değinen Urgancıoğlu, savaşların turizm sektörünü doğrudan etkilediğini belirterek, “Biz daha çok Uzakdoğu pazarına hizmet veren bir şehiriz. Ancak Orta Doğu aktarmalı uçuşlarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle bazı iptaller oluyor. Bu nedenle şu an çok iyimser ya da çok kötümser olmak doğru değil. Turizm sektörü pandemide de gördüğümüz gibi hızlı etkilenen bir sektör. Bu yüzden her zaman alternatif planlarımızın olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki süreçte alternatif turizm çalışmalarına ağırlık vereceklerini aktaran Urgancıoğlu, Safranbolu’da konaklama fiyatlarının her bütçeye uygun alternatifler sunduğunu kaydetti.
Safranbolu’nun ulaşım açısından da avantajlı bir konumda bulunduğunu kaydeden Urgancıoğlu, ilçenin ekonomik ve mutlaka görülmesi gereken destinasyonlardan biri olduğunu dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin