KASTAMONU ve Amasya Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalışan orman işletme şeflerine yönelik düzenlenen “Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü Eğiticilerinin Eğitimi” Kastamonu’da başladı.
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen eğitimlere, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muvaffak Osman Engür, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer, Bölge Müdür Yardımcısı Bayram Koçkaya, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Engin Keleş ve İşletme Şeflerinin katılımıyla başladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer, eğitimlerin önemli olduğunu belirterek, günümüz şartlarına ayak uydurabilmek için çok iyi ve donanımlı olunması gerektiğini söyledi.
Eğitimi verecek olan Yrd. Doç. Dr. Muvaffak Osman Engür ise, eğitimin amacı ve içeriğinden bahsederek, Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında 2014 yılında imzalanan 5 yıllık protokol ile 100 bin orman köylüsüne eğitim verilmesinin planlandığını kaydetti. Bu eğitimlerin orman köylüsüne doğru ve düzgün bir şekilde verildiği takdirde şeflerin üzerindeki sorumlulukların kısmen de olsa azalacağını ifade eden Engür, bu sayede daha verimli, daha kaliteli, daha az efor ile daha üretken bir çalışma gerçekleştirileceğini belirtti.
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü konferans salonunda 5 gün sürecek eğitimin içeriğinde eğiticilere; temel ve ileri düzeyde kesim teknikleri, rüzgar devriği üretim teknikleri, iş sağlığı ve güvenliği, saha uygulaması, çevre, standardizasyon, yetişkin eğitimi, motorlu testere bakım-onarımı konularında eğitim verilecek ve son olarak eğiticiler, çoktan seçmeli sınava tabi tutulacaklar.
Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü Eğitimleri, Kastamonu’da Başladı
Tokat-Sivas kara yolu yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı
Tokat’ta etkili olan sağanak sonrası birçok akarsuyun taşması sonucu trafikte aksamalar yaşandı. Tokat-Sivas kara yolu da yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı.
Tokat’ta sabah saatlerinden bu yana aralıklarla süren yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kent genelinde etkili olan yağışla birlikte birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuyun taşması ile sürüklenen taşlar Tokat-Sivas kara yolu Geyras mevkiini trafiğe kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı yolda kaya ve taş parçaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerince temizlendi. Temizleme çalışmalarının tamamlandığı yol, tekrar trafiğe açıldı.
Yetkililer, yağışın etkisini sürdürdüğü kentte sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.


