Reklam
Reklam

Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü Eğitimleri, Kastamonu’da Başladı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Nisan, 2015 07:16 tarihinde yayınlandı
0

KASTAMONU ve Amasya Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalışan orman işletme şeflerine yönelik düzenlenen “Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü Eğiticilerinin Eğitimi” Kastamonu’da başladı.
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen eğitimlere, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muvaffak Osman Engür, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer, Bölge Müdür Yardımcısı Bayram Koçkaya, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Engin Keleş ve İşletme Şeflerinin katılımıyla başladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer, eğitimlerin önemli olduğunu belirterek, günümüz şartlarına ayak uydurabilmek için çok iyi ve donanımlı olunması gerektiğini söyledi.
Eğitimi verecek olan Yrd. Doç. Dr. Muvaffak Osman Engür ise, eğitimin amacı ve içeriğinden bahsederek, Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında 2014 yılında imzalanan 5 yıllık protokol ile 100 bin orman köylüsüne eğitim verilmesinin planlandığını kaydetti. Bu eğitimlerin orman köylüsüne doğru ve düzgün bir şekilde verildiği takdirde şeflerin üzerindeki sorumlulukların kısmen de olsa azalacağını ifade eden Engür, bu sayede daha verimli, daha kaliteli, daha az efor ile daha üretken bir çalışma gerçekleştirileceğini belirtti.
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü konferans salonunda 5 gün sürecek eğitimin içeriğinde eğiticilere; temel ve ileri düzeyde kesim teknikleri, rüzgar devriği üretim teknikleri, iş sağlığı ve güvenliği, saha uygulaması, çevre, standardizasyon, yetişkin eğitimi, motorlu testere bakım-onarımı konularında eğitim verilecek ve son olarak eğiticiler, çoktan seçmeli sınava tabi tutulacaklar.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Heyelanda kaya parçalarının isabet ettiği ev hasar gördü

AW730013 02
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
20 Haziran, 2026 15:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’te meydana gelen heyelanda yamaçtan kopan kaya parçaları, bir evin duvarı ile çatısına zarar verdi.

Olay, Kartaltepe Mahallesi Cevizlidere Ulubatlı Hasan Caddesi’nde meydana geldi. Yamaçta bulunan Orhan Coşkun’a ait evin yakınındaki toprak zeminde yaşanan kayma nedeniyle kaya parçaları yuvarlanarak yapıya isabet etti. Kaya parçalarının çarpması sonucu evin duvarında ve çatısında hasar oluştu. Durumun bildirilmesi üzerine Karabük Belediyesi ekipleri bölgeye gelerek, incelemelerde bulundu. Coşkun ailesi, hasar gören eve girmekte tedirginlik yaşadıklarını belirtti.
Fazilet Coşkun, kızını YKS’ye göndermek için kalktıkları sırada ses duyduklarını ve evi terk ettiklerini söyledi. Eşi Orhan Coşkun ise, kendi imkanları ile heyelanın önüne araba lastikleriyle set çekmeye çalıştığını ifade ederek, 30 yıldır yaşadığı evinden başka gidecek yeri olmadığını belirtti.

kaynak:İHA

Bizi sosyal medyadan takip edin