blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ocak, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Afrikalı Elsa, omurgasındaki 45 derece eğrilikten Samsun’da kurtuldu

Omurgasında 45 derece eğrilik bulunan skolyoz hastası 15 yaşındaki Elsa Silva, Angola’dan Samsun’a gelerek burada yapılan ameliyatla şifa buldu.
Angola’dan Samsun’a şifa bulmak için gelen skolyoz hastası 15 yaşındaki Elsa Silva’ya VM Medical Park Samsun Hastanesi’nde skolyoz ameliyatı yapıldı. Yapılan ameliyat ile şiddetli ağrılarından ve bel eğriliğinde kurtulan Elsa Silva, çok memnun olduğunu söyledi.
Hastanın ameliyatını gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Prof. Dr. Turgut Nedim Karaismailoğlu, "Hastamızda skolyoz mevcuttu. 2 ay evvel bize geldi. Angola’da yaşıyorlar. Geldiğinde 45 derece bel eğriliği mevcuttu. Yaşı 15’ti ve bu yaşta ameliyat olması gerekiyordu. Hasta, ameliyattan sonra ikinci gün ayağa kaldırıldı. Üçüncü günde taburcu edildi. 15. günde dikişleri alındı. Bu ameliyatlar ağır ve dikkat isteyen ameliyatlardır. Bu mevzuda Türkiye’de son devirde çalışan uzman sayısı arttı. Samsun’da bu imkan olduğu için etraf ülkelerden gelen hasta sayısında artış mevcut. Biz de onlara elimizden geldiğince yanıt vermeye çalışıyoruz" dedi.
Elsa Silva ise ameliyat olduktan sonra kendisini daha rahat ve yeterli hissettiğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da otomobil tarlaya uçtu, hurdaya döndü: 1 yaralı

Bolu’da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda denetimden çıkan araba tarlaya uçtu. Kazada 1 kişi yaralandı.
Kaza, Bolu-Mudurnu kara yolunun Gövem köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Mudurnu’dan Bolu istikametine seyir halinde olan Harun K. yönetimindeki 67 AAV 617 plakalı araba, yağışın tesiriyle kayganlaşan yolda şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu denetimden çıktı. Yoldan çıkan araba, yaklaşık 100 metre boyunca tarlada sürüklenerek önüne çıkan ağaçları devirdikten sonra durabildi. Kazayı gören vatandaşlar, yaralı şoföre birinci müdahaleyi olay yerinde yaptı. İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Servis ve jandarma takımları sevk edildi. Yaralı şoför Harun K., sıhhat takımlarının olay yerindeki birinci müdahalesinin akabinde İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tarlaya uçan araba hurdaya döndü.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin