Omurgasında 45 derece eğrilik bulunan skolyoz hastası 15 yaşındaki Elsa Silva, Angola’dan Samsun’a gelerek burada yapılan ameliyatla şifa buldu.
Angola’dan Samsun’a şifa bulmak için gelen skolyoz hastası 15 yaşındaki Elsa Silva’ya VM Medical Park Samsun Hastanesi’nde skolyoz ameliyatı yapıldı. Yapılan ameliyat ile şiddetli ağrılarından ve bel eğriliğinde kurtulan Elsa Silva, çok memnun olduğunu söyledi.
Hastanın ameliyatını gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Prof. Dr. Turgut Nedim Karaismailoğlu, “Hastamızda skolyoz mevcuttu. 2 ay evvel bize geldi. Angola’da yaşıyorlar. Geldiğinde 45 derece bel eğriliği mevcuttu. Yaşı 15’ti ve bu yaşta ameliyat olması gerekiyordu. Hasta, ameliyattan sonra ikinci gün ayağa kaldırıldı. Üçüncü günde taburcu edildi. 15. günde dikişleri alındı. Bu ameliyatlar ağır ve dikkat isteyen ameliyatlardır. Bu mevzuda Türkiye’de son devirde çalışan uzman sayısı arttı. Samsun’da bu imkan olduğu için etraf ülkelerden gelen hasta sayısında artış mevcut. Biz de onlara elimizden geldiğince yanıt vermeye çalışıyoruz” dedi.
Elsa Silva ise ameliyat olduktan sonra kendisini daha rahat ve yeterli hissettiğini söyledi.


Afrikalı Elsa, omurgasındaki 45 derece eğrilikten Samsun’da kurtuldu
Kastamonu’da otomobil direğe çarptı: 3 yaralı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde otomobilin direğe çarpması neticesinde meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.
Kaza, İnebolu ilçesi Kuzluk köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Muzaffer B. yönetimindeki 81 BV 377 plakalı Kia marka otomobil virajı alamayarak elektrik diğerine çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Emine B. ve Fatma B. yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Araçta bulunan vatandaşların bayram tatili için köye geldikleri öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

