Omurgasında 45 derece eğrilik bulunan skolyoz hastası 15 yaşındaki Elsa Silva, Angola’dan Samsun’a gelerek burada yapılan ameliyatla şifa buldu.
Angola’dan Samsun’a şifa bulmak için gelen skolyoz hastası 15 yaşındaki Elsa Silva’ya VM Medical Park Samsun Hastanesi’nde skolyoz ameliyatı yapıldı. Yapılan ameliyat ile şiddetli ağrılarından ve bel eğriliğinde kurtulan Elsa Silva, çok memnun olduğunu söyledi.
Hastanın ameliyatını gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Prof. Dr. Turgut Nedim Karaismailoğlu, “Hastamızda skolyoz mevcuttu. 2 ay evvel bize geldi. Angola’da yaşıyorlar. Geldiğinde 45 derece bel eğriliği mevcuttu. Yaşı 15’ti ve bu yaşta ameliyat olması gerekiyordu. Hasta, ameliyattan sonra ikinci gün ayağa kaldırıldı. Üçüncü günde taburcu edildi. 15. günde dikişleri alındı. Bu ameliyatlar ağır ve dikkat isteyen ameliyatlardır. Bu mevzuda Türkiye’de son devirde çalışan uzman sayısı arttı. Samsun’da bu imkan olduğu için etraf ülkelerden gelen hasta sayısında artış mevcut. Biz de onlara elimizden geldiğince yanıt vermeye çalışıyoruz” dedi.
Elsa Silva ise ameliyat olduktan sonra kendisini daha rahat ve yeterli hissettiğini söyledi.


Afrikalı Elsa, omurgasındaki 45 derece eğrilikten Samsun’da kurtuldu
Kozlu’da şehit babaları unutulmadı
Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Kozlu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Babalar Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı.
Kozlu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sacide Kilci ve kurum personelleri, ilçede ikamet eden şehit babalarını evlerinde ziyaret ederek Babalar Günü’nü kutladı. Gerçekleştirilen ziyaretlerde şehit aileleriyle yakından ilgilenen ekipler, devletin her zaman yanlarında olduğunu bir kez daha vurguladı.
Duygusal anların yaşandığı ziyaretlerde, şehit babalarına çeşitli hediyeler takdim edilirken, ailelerin talep ve görüşleri de dinlendi.
Kozlu Sosyal Hizmet Merkezi yetkilileri, şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, bu tür ziyaretlerin devam edeceğini ifade etti.

