Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Eylül, 2021 11:57 tarihinde yayınlandı
0

AFAD Gönüllüleri, Eğitimlerle Uzmanlaşıyor

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Bakanlığınca açılan Online eğitimleri tamamlayan Karabük AFAD gönüllüleri,  saha eğitimleri Yenice Ihlamur Terasta yapıldı.

Yenice Ihlamur Terasta bir gece konaklamalı, iki gün süren eğitimlerde gönüllülere, AFAD Karabük İl Müdürlüğünce, Çadır kurma, Yangın Söndürme, vb. temel ve gerekli bilgiler eğitimi verildi.

5.AFAD Gönüllü Grubu olarak eğitime katılan gönüllülere, olası afet ve acil durumlarda neler yapılması gerektiği hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

Teorik eğitimlerinin ardından saha eğitimini de gerçekleştiren gönüllüler, eğitimlerin çok verimli olduğunu ifade ederek,, “2 gündür AFAD İl Müdürlüğü’müzün bize uygulamalı olarak verdiği eğitimi tamamladık. Gayet verimli çok güzel eğitimler oldu. Oldukça deneyimli süreçlerden geçtik” dediler.

Geçtiğimiz ay bölgemizde yaşanan Sel felaketinden sonra bölgede aktif olarak görev alan Karabük AFAD gönüllüleri, arama kurtarma çalışmalarında, yardım malzemelerinin dağıtılmasından, evlerin temizliğine kadar birçok alanda aktif olarak afet bölgesinde görev almış, yardımlarda bulunmuştu.

Karabük Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Dr. Gazanfer Erbay yaptığı açıklamada; “18-19 Eylül tarihlerinde Yenice Ihlamur Teras’ta, 23 kişilik ekibimizin katıldığı saha eğitimimizi başarıyla tamamladık. Daha geniş zamanlarda daha kapsamlı eğitimler vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
z23
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
14 Mayıs, 2026 12:27 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nde

Tarihi ve kültürel mirasıyla UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu, sürdürülebilir kalkınma ve çevre odaklı belediyecilik çalışmalarını “Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği” üyeliğiyle taçlandırdı.

Birliğin 45’inci Olağan Meclis Toplantısı’nda Safranbolu Belediyesi’nin üyelik talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin İzmir’de gerçekleştirilen meclis toplantısında, Safranbolu Belediyesi’ni Belediye Meclis Üyesi Tuncay İşçimen ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Sercan Eren temsil etti. Safranbolu’nun üyelik beratı, yeniden başkanlığa seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından takdim edildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse tarafından yapılan açıklamada, birliğe katılımın kentin gelecek vizyonu açısından stratejik bir adım olduğu vurgulandı. “Sağlıklı ve sürdürülebilir bir Safranbolu” hedefiyle yürütülen projelerin ulusal düzeyde bir ağla destekleneceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üyeliğimizin onaylanmasıyla birlikte, ilçemizde yaşam kalitesini artıracak projelerimizde önemli bir paydaş kazanmış olduk. İklim değişikliği ile mücadeleden sıfır atık yönetimine kadar pek çok alanda birliğin imkanlarından ve tecrübe paylaşımından faydalanarak gücümüze güç katacağız.”

Toplantıda ayrıca birliğin merkezi Bursa’dan İzmir’e taşınırken; Safranbolu ile birlikte Ankara, Manisa ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyeleri ile Turgutlu ve Marmaris belediyelerinin de üyelikleri onaylandı.

Safranbolu Belediyesi, bu üyelikle birlikte Türkiye genelinde “sağlıklı şehir” kriterlerini yerine getiren seçkin belediyeler arasındaki yerini alırken, çevre yatırımları ve kentsel dönüşüm stratejilerini birlik çatısı altında ulusal ve uluslararası standartlara taşımayı hedefliyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin