Karabük Postası tarafından
31 Ekim, 2014 14:34 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

AFAD Ekibinden Telefon Kurtarma Operasyonu

Safranbolu ilçesine gelen Çinli turistin kanyona düşürdüğü cep telefonunu AFAD ekibi kurtardı. Telefonuna kavuşan genç kız, AFAD ekibine sarılarak teşekkür etti.  Evleri ile ünlü Safranbolu ilçesinde turistik gezi yapan 4 Çinli gençten biri, kafenin terasında yemek yedikleri sırada masadaki cep telefonu Akçasu deresinin aktığı kanyona düşürdü. Genç kız telefonu düşürmesiyle göz yaşlarına boğulurken, işletme sahibi durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekipleri ise sarp kayalıkların olduğu kanyona AFAD ekibinin gireceğini söylemesi üzerine Karabük Acil Afet Durum Müdürlüğünden yardım istedi. Bunun üzerine olay yerine gelen AFAD ekipleri, kanyonda 500 metre ilerleyip suyun içindeki cep telefonuna ulaşarak Çinli turiste teslim etti. Telefonuna kavuşan Çinli turist ise AFAD ekibine sarılarak teşekkür etti. Çinli turistler AFAD ekibi ile hatıra fotoğraf çektirdikten sonra Safranbolu gezisine devam etti.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş, “Yenice ıhlamur balının AB’den coğrafi işaret alması gurur kaynağı”

Yenice Belediye Başkanı Serkan Karakaş, ilçeye mahsus ıhlamur balının Avrupa Birliği tarafından coğrafik işaret tescili almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, Yenice’nin isminin bir defa daha memleketler arası arenada duyulduğunu söz ederek, "Avrupa Birliği’nin coğrafik işaret tesciliyle ıhlamur balımız artık dünya pazarlarında hak ettiği pahaya yine kavuşuyor. İlçemiz için tarihî bir gün yaşıyoruz" dedi.
Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür eden Karakaş, "Başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Bey olmak üzere, Valimize, milletvekillerimize ve Kaymakamımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıyeten süreç boyunca dayanak veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve üreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Karakaş, Yenice’nin doğal eserlerinin memleketler arası tanınırlığının artmasının bölge iktisadına kıymetli katkı sağlayacağını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin