Karabük Postası tarafından
04 Mart, 2015 13:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

ADSM’de Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Sağlık Bakanlığının yayınlamış olduğu kalite ve verimlilik esasları değerlendirildi. Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya; Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, İdari İşler Başkanı Erkan Andaç Mali İşler Başkanı Mustafa Mızrak, Tıbbi Hizmetler Başkanı Ahmet Bal, Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Ahmet Ustaoğlu, İdari ve Mali İşler Müdürü Şerife Salman ve diğer uzmanlar katıldılar. Toplantıda, Sağlık Bakanlığının yayınlamış olduğu kriterler kapsamında Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin oluşturduğu veriler 2015 yılı Ocak ayı performans kalite ve verimlilik esasları değerlendirildi. Toplantıda kısa bir açıklamada bulunan Genel Sekreter Kara “Periyodik olarak gerçekleştirdiğimiz bu toplantılarla Sağlık Bakanlığının istemiş olduğu kriterler değerlendiriliyor geçen sene olduğu gibi bu sene de periyodik olarak gerçekleştireceğiz daha önce Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Safranbolu Devlet Hastanesinde gerçekleştirmiştik şimdi de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezindeyiz daha sonra Yenice Devlet Hastanesine gideceğiz” dedi. Bu toplantıları oldukça önemsediklerini belirten Genel Sekreter Kara, “İlimizin oluşturduğu sağlık verileri değerlendiriliyor aynı zamanda Hastane Yöneticilerimizle, ihtiyaçlar sorunlar ve önerilerle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Kasım, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dere yataklarına mesken atık ve moloz dökülüyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli ile Geçmiş altı mevkileri ortasındaki dere yatakları, etraf kirliliğine sahne oluyor. Çam ve meşe ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanın doğal hoşluğu, denetimsiz formda dökülen binlerce ton mesken atığı ve moloz nedeniyle her geçen gün tahrip ediliyor.
Gümeli-Geçmiş altı deresi boyunca inşaat hafriyatlarının gelişi hoş boşaltıldığı tez edilirken, bu durum hem vatandaşların hem de çevrecilerin büyük reaksiyonunu çekti. Geçmişaltı’nda yaşayan Hüseyin Kumuz, dere yatağının muhafaza alanı statüsünde olduğunu hatırlatarak sert sözlerle reaksiyon gösterdi:
"Bu alanın şahıslara yahut firmalara bu formda kullanım hakkını kim veriyor, bilmiyoruz. Dere yataklarına yığılan bu molozlar bilhassa yağışlı havalarda dereye akıyor, birikmelere ve ilerleyen süreçte taşkınlara sebep oluyor. Buna göz yumulması kabul edilemez."
Kumuz, yetkililerin kontrol zafiyetine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Türkiye’nin hiçbir yerinde dere ve çay yataklarına mesken atığı ve moloz dökülmez. Valilik ve ilgili kamu kurumları kontrollerini artırmalı, cezalar yükseltilmeli. Şayet caydırıcı yaptırımlar uygulanmazsa bunu yapanlar moloz döküm alanlarına gitmeyip atıklarını buraya taşımaya devam eder. Üstelik akşam saatlerinden sonra hiçbir yetkiliye ulaşamıyoruz."
Vatandaşlar, bölgenin süratle yok olmasına neden olan bu kirliliğin bir an evvel durdurulmasını ve sorumlular hakkında süreç yapılmasını istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin