Reklam
Reklam
fafa
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Aralık, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
0

ADSH’de 2025 Faaliyetleri Değerlendirildi

Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 2025 yılı faaliyetleri ile hizmet süreçlerinin ele alındığı aylık değerlendirme toplantısı, Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Taylan Çebi tarafından kapsamlı bir sunum yapıldı. Sağlık Bakanlığı’nın verimlilik kriterleri doğrultusunda hazırlanan sunumda; hastanenin tıbbi, idari ve mali süreçleri ayrıntılı şekilde analiz edildi. Sunumda ayrıca sağlık tesisinin mevcut durumu, yürütülen çalışmalar ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik hedefler katılımcılarla paylaşıldı.

ENGELLİ DİŞ TEDAVİ ÜNİTESİ YERİNDE İNCELENDİ

Toplantının ardından İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara ve beraberindeki heyet, Sağlık Bakanlığı tarafından “Engelli Diş Tedavi Ünitesi” olarak tescillenen ameliyathane biriminde incelemelerde bulundu. Bölgede engelli yetişkin ve çocuk hastalara uzman kadroyla nitelikli sağlık hizmeti sunan birimde, bugüne kadar genel anestezi altında 645 hastanın tedavisinin başarıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

“YÜKSEK STANDARTLARDA HİZMET SUNULUYOR”

İncelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, hastanede sunulan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Hastanemiz bünyesinde sunulan sağlık hizmetlerinin hasta güvenliği, teknik donanım ve hizmet kalitesi açısından yüksek standartlarda yürütüldüğünü memnuniyetle gözlemledik. Özellikle engelli vatandaşlarımıza sunulan bu hassas hizmet son derece kıymetli. Emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, bu nitelikli hizmetlerin artarak devam etmesini temenni ediyorum.” Gerçekleştirilen toplantı ve inceleme ziyaretine; Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bekir Poçan, Destek Hizmetleri Başkanı Yüksel Korkut, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mustafa Mızrak, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan, İl Sağlık Müdürlüğü uzmanları ile Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticileri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte kursiyerlerin eserleri begeniye sunuldu yvFMdcJ7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’te kursiyerlerin eserleri beğeniye sunuldu

Karabük’te “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında düzenlenen programda, Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünlerinden oluşan sergi açıldı.

Sergide tel kırma, dikiş-nakış, seramik, örgü, resim, ebru, kağıt rölyef ve filografi gibi geleneksel el sanatları başta olmak üzere çok sayıda el işi ürün yer aldı.

Halk Eğitimi Merkezi’ndeki serginin açılışına, Vali Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekerek, “Örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda öğrencilerimiz ve kursiyerlerimiz akademik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda önemli başarılara imza atmaktadır. Hayat payı öğrenme yalnızca bir kurs faaliyeti değil, bireyin kendini geliştirmesi, üretmesi ve topluma katkı sunmasıdır” dedi.

Programda konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya kurslar ve kursiyerlerle ilgili olarak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tahsis edilen kıymetli eğitmenlerimizle birlikte Karabük Kültür ve Eğitim MERKEZİ (KAMER) bünyesinde tam 6 binden fazla kursiyerimize giyim, el sanatları, sağlıklı yaşam egzersizleri, spor, rölyef, resim, el nakışı, makine nakışı, ebru, 4-6 yaş dini değerler eğitimi, Eflani çember bezi dokuma gibi birçok branşta eğitim sunduk” ifadelerini kullandı.

Karabük Valisi Oktay Çağatay ise Milli Eğitim denince akla ilk olarak okulların geldiğini ama onunla sınırlı olmadığını ifade ederek, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda sosyal kurumların iş birliği ile yediden yetmişe birçok çoluğumuza, çocuğumuza, hanımefendiye, beyefendiye biz kurslarla kaliteli zaman geçirdik. Sağlıklı yaşamak, değerlerimizin korunması, kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerimizin yaşatılması anlamında binlerce insanımıza kurs veriyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından işaret dili öğrencileri eşliğinde müzik performansı sergilendi. Açılış sonrası sergiyi gezen protokol üyeleri, kursiyerler tarafından hazırlanan eserleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserlerin sergilendiği etkinlik, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hafta boyunca Karabük Halk Eğitimi Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin