Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
15 Aralık, 2024 16:10 tarihinde yayınlandı
0

Adem Aydım Blöf Mü Yapıyor?

Daha önceki açıklamalarında maddi destek bulamıyorum, diyerek kendini gündeme taşımaya çalışan ve Dernek olarak yönetim sergilediklerini dile getiren Karabük İdman Yurdu’nun Kulüp Başkanı Adem Aydım’ın son yaptığı açıklamada futbolcuların tamamını dağıttığını ve kulübü kapattığını ilan etmesi ve ligin ikinci yarısında karşılaşmalara çıkmayacaklarını açıklaması “Adem Aydım ne yapmaya çalışıyor?” şeklinde yorumlara neden olurken, Aydım’a  Genel Kurul’a gitmesi için çağrı yapıldı

Karabük İdman Yurdu’nun Kulüp Başkanı Adem Aydım,  futbol kamuoyunda gündem olmaya devam ediyor. Daha önce sık sık sosyal medya ve basın aracılığıyla istifa edeceğini ve kulübü bırakacağını dile getiren Başkan Aydım, son açıklamasında futbolcuların tamamını serbest bıraktığını ve kulübü kapattığını ilan etti. Aydım’ın, ligin ikinci yarısında takımın maçlara çıkmayacağını duyurması spor camiasında ciddi tartışmalara yol açtı. Bu durum, “Adem Aydım blöf mü yapıyor?” sorusunun sıkça dile getirilmesine neden oldu.

TEPKİLER İKİYE BÖLÜNDÜ

TFF  3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Karabük İdman Yurdu, son yıllarda ekonomik sıkıntılarla ilgili olarak sıkça gündeme geldi. Adem Aydım, destek göremediğini ifade ederek kulübü kapatma ve ligden çekilme kararı aldığını belirtse de, spor kamuoyunda bu açıklamaları farklı şekilde yorumlayanlar oldu.

Bir kesim sporsever, Aydım’ın açıklamalarını “destek baskısı oluşturmak için yapılmış bir hamle” olarak değerlendirerek, bunun bir blöf olduğunu savundu. Diğer bir kesim ise, Başkan’ın haklı olduğunu ve yalnız bırakıldığı için bu noktaya geldiğini ifade ederek desteklerini dile getirdi.

“GENEL KURULA GİTSİN, ÇÖZÜM BULUNSUN” ÇAĞRILARI

Adem  Aydım’ın kulübün geleceğiyle ilgili yaptığı sert açıklamalar, Karabük Halkı ve futbol camiasında farklı önerilerin de gündeme gelmesine neden oldu. Bazı sporseverler, Başkan’ın sürekli destek bulamadığına dair şikayetlerde bulunmasının artık inandırıcılığını yitirdiğini belirterek, “Madem destek bulamıyor, o zaman Genel Kurul kararı alsın. Kulübü kim almak istiyorsa alsın ve bu kriz sona ersin” yorumlarını yaptı.

Kulübün ekonomik zorluklar içinde olduğu bilinirken, Başkan Aydım’ın her sıkıştığında şehrin ileri gelenlerinden yardım talep etmesi ve bu yardımları alamadığı noktada radikal açıklamalar yapması, Karabük İdman Yurdu taraftarlarının sabrını taşırmış durumda. Bazı taraftarlar, “Sürekli tehditvari söylemler yerine, çözüm odaklı bir yaklaşım sergilensin” diyerek tepkilerini dile getiriyor.

TAKIMIN GELECEĞİ BELİRSİZ

Karabük İdman Yurdu’nun bu açıklamalar sonrasında gerçekten ligin ikinci yarısında mücadele edip etmeyeceği merak konusu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) konuya nasıl bir yaklaşım sergileyeceği de tartışılıyor. Eğer kulüp ligden çekilirse, kalan maçlarda rakip takımlara hükmen galibiyet verilecek ve Karabük İdman Yurdu’nun bir alt lige düşmesi kesinleşecek.

ADEM  AYDIM NE YAPACAK?

Adem  Aydım’ın son açıklamaları, geçmişte yaptığı benzer çıkışlar nedeniyle inandırıcılığını sorgulatıyor. Daha önceki dönemlerde de istifa edeceğini ve kulübü bırakacağını söyleyen Aydım, her defasında şehrin ileri gelenlerinden destek arayışına girmişti. Ancak bu kez futbolcuların serbest bırakılması ve kulübün kapatıldığının duyurulması, krizin boyutunun daha ciddi olduğunu gösteriyor.

TARAFTARLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Karabük İdman Yurdu taraftarları, kulübün bu durumdan bir an önce kurtulması için net bir adım atılmasını istiyor. Ancak mevcut yönetimin çözüm üretemediği için sorunların daha da büyüdüğünü ifade ediyor.

Adem  Aydım’ın açıklamalarının ardından kulübün geleceği ile ilgili nasıl bir yol haritası çizileceği belirsizliğini korurken, tüm spor camiası Karabük İdman Yurdu’nun kaderini merakla bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wq 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Mayıs, 2026 13:30 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te hastanelere afet eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü, olası afet ve acil durumlara karşı hastanelerin hazırlığını artırmak amacıyla “2. Karabük Hastane Afet Planları (HAP) Uygulayıcı Eğitimi”ni tamamladı. Üç gün süren eğitime 25 sağlık personeli katıldı.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, olası afet ve acil durumlarda hastanelerin kesintisiz ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmesi amacıyla yürüttüğü hazırlık çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

2026 yılı faaliyet planı çerçevesinde düzenlenen “2. Karabük Hastane Afet Planları (HAP) Uygulayıcı Eğitimi”, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) eğitim salonunda gerçekleştirildi.

Programa, il genelindeki farklı hastanelerden gelen 25 sağlık personeli ve alanında uzman 4 eğitmen katıldı. Üç gün süren yoğunlaştırılmış eğitim boyunca, bir hastanenin afet anındaki yönetim mekanizması ve operasyonel süreçleri teorik ve pratik boyutlarıyla masaya yatırıldı.

Eğitim programı kapsamında katılımcılara kritik konularda detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Bunlar arasında kitlesel yaralanmalı olaylarda hastanenin müdahale aşamaları ve kapasite artırımı, hastane afet triyaj alanında yaralıların aciliyet durumuna göre sınıflandırılması ve yönetimi, bilgi yönetimi ile acil müdahale planının aktivasyonunda doğru ve hızlı veri akışı, tatbikat ve değerlendirme süreçleri yer aldı.

Hastanelerin sadece tıbbi müdahale değil, aynı zamanda lojistik, iletişim ve güvenlik gibi alanlarda da bir bütün olarak afete hazır olmasını hedefleyen bu eğitimle il genelinde HAP uygulayıcı sayısı artırıldı. Eğitim süreci, katılımcıların afet senaryoları üzerine yaptığı grup çalışmaları ve genel değerlendirmelerle sona erdi.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, sağlık tesislerinin her türlü olağandışı duruma karşı dirençli ve hazırlıklı olması için eğitim faaliyetlerine kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin