Adem Aydım Blöf Mü Yapıyor? - Karabük Haber Postası
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
15 Aralık, 2024 16:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Adem Aydım Blöf Mü Yapıyor?

Daha önceki açıklamalarında maddi destek bulamıyorum, diyerek kendini gündeme taşımaya çalışan ve Dernek olarak yönetim sergilediklerini dile getiren Karabük İdman Yurdu’nun Kulüp Başkanı Adem Aydım’ın son yaptığı açıklamada futbolcuların tamamını dağıttığını ve kulübü kapattığını ilan etmesi ve ligin ikinci yarısında karşılaşmalara çıkmayacaklarını açıklaması “Adem Aydım ne yapmaya çalışıyor?” şeklinde yorumlara neden olurken, Aydım’a  Genel Kurul’a gitmesi için çağrı yapıldı

Karabük İdman Yurdu’nun Kulüp Başkanı Adem Aydım,  futbol kamuoyunda gündem olmaya devam ediyor. Daha önce sık sık sosyal medya ve basın aracılığıyla istifa edeceğini ve kulübü bırakacağını dile getiren Başkan Aydım, son açıklamasında futbolcuların tamamını serbest bıraktığını ve kulübü kapattığını ilan etti. Aydım’ın, ligin ikinci yarısında takımın maçlara çıkmayacağını duyurması spor camiasında ciddi tartışmalara yol açtı. Bu durum, “Adem Aydım blöf mü yapıyor?” sorusunun sıkça dile getirilmesine neden oldu.

TEPKİLER İKİYE BÖLÜNDÜ

TFF  3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Karabük İdman Yurdu, son yıllarda ekonomik sıkıntılarla ilgili olarak sıkça gündeme geldi. Adem Aydım, destek göremediğini ifade ederek kulübü kapatma ve ligden çekilme kararı aldığını belirtse de, spor kamuoyunda bu açıklamaları farklı şekilde yorumlayanlar oldu.

Bir kesim sporsever, Aydım’ın açıklamalarını “destek baskısı oluşturmak için yapılmış bir hamle” olarak değerlendirerek, bunun bir blöf olduğunu savundu. Diğer bir kesim ise, Başkan’ın haklı olduğunu ve yalnız bırakıldığı için bu noktaya geldiğini ifade ederek desteklerini dile getirdi.

“GENEL KURULA GİTSİN, ÇÖZÜM BULUNSUN” ÇAĞRILARI

Adem  Aydım’ın kulübün geleceğiyle ilgili yaptığı sert açıklamalar, Karabük Halkı ve futbol camiasında farklı önerilerin de gündeme gelmesine neden oldu. Bazı sporseverler, Başkan’ın sürekli destek bulamadığına dair şikayetlerde bulunmasının artık inandırıcılığını yitirdiğini belirterek, “Madem destek bulamıyor, o zaman Genel Kurul kararı alsın. Kulübü kim almak istiyorsa alsın ve bu kriz sona ersin” yorumlarını yaptı.

Kulübün ekonomik zorluklar içinde olduğu bilinirken, Başkan Aydım’ın her sıkıştığında şehrin ileri gelenlerinden yardım talep etmesi ve bu yardımları alamadığı noktada radikal açıklamalar yapması, Karabük İdman Yurdu taraftarlarının sabrını taşırmış durumda. Bazı taraftarlar, “Sürekli tehditvari söylemler yerine, çözüm odaklı bir yaklaşım sergilensin” diyerek tepkilerini dile getiriyor.

TAKIMIN GELECEĞİ BELİRSİZ

Karabük İdman Yurdu’nun bu açıklamalar sonrasında gerçekten ligin ikinci yarısında mücadele edip etmeyeceği merak konusu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) konuya nasıl bir yaklaşım sergileyeceği de tartışılıyor. Eğer kulüp ligden çekilirse, kalan maçlarda rakip takımlara hükmen galibiyet verilecek ve Karabük İdman Yurdu’nun bir alt lige düşmesi kesinleşecek.

ADEM  AYDIM NE YAPACAK?

Adem  Aydım’ın son açıklamaları, geçmişte yaptığı benzer çıkışlar nedeniyle inandırıcılığını sorgulatıyor. Daha önceki dönemlerde de istifa edeceğini ve kulübü bırakacağını söyleyen Aydım, her defasında şehrin ileri gelenlerinden destek arayışına girmişti. Ancak bu kez futbolcuların serbest bırakılması ve kulübün kapatıldığının duyurulması, krizin boyutunun daha ciddi olduğunu gösteriyor.

TARAFTARLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Karabük İdman Yurdu taraftarları, kulübün bu durumdan bir an önce kurtulması için net bir adım atılmasını istiyor. Ancak mevcut yönetimin çözüm üretemediği için sorunların daha da büyüdüğünü ifade ediyor.

Adem  Aydım’ın açıklamalarının ardından kulübün geleceği ile ilgili nasıl bir yol haritası çizileceği belirsizliğini korurken, tüm spor camiası Karabük İdman Yurdu’nun kaderini merakla bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 23
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Mart, 2026 13:19 tarihinde yayınlandı
0
0

İL GENEL MECLİSİ KOLTUĞUNA 3 ADAY!

Karabük İl Genel Meclisi’nde 1 Nisan’da yapılacak başkanlık seçimi öncesi AK Parti’de üç adaylı tablo konuşuluyor. 17 üyenin oy kullanacağı seçimde kritik rol, İl Başkanı Ferhat Salt’ın elinde bulunuyor.

Karabük İl Genel Meclisi’nde başkanlık yarışı 1 Nisan’da yapılacak seçimle netleşecek. Mevcut Başkan Ahmet Sözen’in yeniden aday olması beklenirken, aynı partiden iki ismin daha adaylığı gündemde. 11 AK Partili üye arasında oyların bölünme ihtimali, gözleri MHP ve CHP’nin 6 üyesine çevirdi. Seçimde anahtar rolün AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt’a ait olduğu belirtiliyor.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından oluşan Karabük İl Genel Meclisi, 17 üyesinin kendi arasında yaptığı seçimle başkanlık koltuğuna Ahmet Sözen’i getirmişti. Ancak şimdi gözler, 1 Nisan 2026’da yapılacak yeni başkanlık seçimine çevrildi. Uzun yıllardır meclisi yöneten Sözen’in koltuğunu koruyup koruyamayacağı merak konusu.

ÜÇ ADAYLI TABLO

AK Parti cephesinde hareketli saatler yaşanıyor. Mevcut Başkan Ahmet Sözen’in yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılırken, Yenice İl Genel Meclis Üyesi Ertan Mısırlı ile Merkez ilçe  İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Okan Kirman’ın da başkanlık için yarışacağı konuşuluyor. Her üç isim de AK Partili üyelerden oluşuyor. Ahmet  Sözen Safranbolu, Ahmet Okan Kirman Merkez, Ertan Mısırlı ise Yenice ilçesinden seçilmiş durumda.

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Parti içinde mevcut başkanla devam edilip edilmeyeceği ya da yeni bir isim üzerinde uzlaşı sağlanıp sağlanmayacağı henüz netlik kazanmış değil. AK Parti’nin 11 il genel meclis üyesi arasında yapılması beklenen ön seçim ihtimali kulislerde konuşulsa da, seçime sadece bir hafta kala belirsizliğin devam etmesi dikkat çekiyor. Bu süreçte en kritik rolün AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’a ait olduğu değerlendiriliyor.

DENKLEMDE 6 OY KRİTİK ROLDE

Karabük İl Genel Meclisi, toplam 17 üyeden oluşuyor. AK Parti’nin 11, MHP’nin 4, CHP’nin ise 2 üyesi bulunuyor. Sayısal üstünlük AK Parti’de olmasına rağmen, aynı partiden üç adayın çıkması halinde oyların bölünmesi durumunda MHP ve CHP’nin toplam 6 oyunun seçimin kaderini belirleyebileceği ifade ediliyor.

Seçim, meclis üyelerinin kendi arasında kapalı oy ve açık tasnif yöntemiyle gerçekleştirilecek. Gözler, 1 Nisan’da yapılacak seçim öncesinde özellikle AK Parti cephesinden yapılacak açıklamalara çevrilmiş durumda.

Bizi sosyal medyadan takip edin