1 Kasım Genel Seçimlerinde Milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin bugün saat: 17,00 ye kadar istifa etmeleri gerekiyor.
657 sayılı Devlet Memurları kapsamında olanlar 4-B ve 4-C’li olanlar, Yargı Mensupları (Geri dönemezler), Orduda görevli Subay ve Astsubaylar (Geri Dönemezler) Kamu Bankalarının yöneticileri, Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri en yakın amirlerine bugün mesai saati bitimine kadar istifalarını vermek zorundalar. Seçime katılacak olan siyasi partilerin aday listeleri de 18 Eylül’de kesinlik kazanmış olacak.
Öte yandan 1 Kasım seçimleri nedeniyle aday olmak için kimlerin istifalarını verecekleri merak ediliyor.
Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.
SON 4 GÜN KALDI
Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.
ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI
Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.
Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.
Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.