blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Aralık, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Adalet Sarayı için ilk kazma vuruldu

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük Adalet Sarayı projesinde çalışmaların başlanarak birinci kazmanın vurulduğunu ve temel atma merasiminin bu ay içinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından gerçekleştirileceğini bildirdi.
Yapım ihalesinin 22 Eylül’de tamamlandığını hatırlatan Şahin, yasal sürecin akabinde yüklenici firmanın alana indiğini ve temel açma çalışmalarının resmen başladığını söz etti.
Yaklaşık 23 bin metrekare alanda yükselecek olan yeni Adalet Sarayı’nın 800 milyon TL yatırım bedeline sahip olduğunu belirten Şahin, "Projemiz 2025 Yatırım Programı’na alınmıştı. Bir aksilik olmazsa bu ay içinde Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç temel atmak için vilayetimize gelecek. Temel atımının akabinde çalışmalar süratle ilerleyecek ve yapı kısa müddette hizmete sunulacak" dedi.
Adalet Sarayı’nın bodrum ve yer dahil toplam 6 kattan oluşacağını aktaran Şahin, projede 54 hâkim ve Cumhuriyet savcısı odası, 21 duruşma salonu, icra dairesi, seçim müdürlüğü, kontrollü özgürlük müdürlüğü, çocuk adalet merkezi, isimli takviye ve mağdur hizmetleri müdürlüğü ile 262 araçlık kapalı otopark bulunduğunu kaydetti.
Şahin, yapının tamamlanmasıyla birlikte Karabük’te adalet hizmetlerinin daha faal, süratli ve çağdaş bir yapıya kavuşacağını, birebir vakitte kentin gelişimine kıymetli katkı sağlayacağını vurguladı.
Milletvekili Şahin, projeye verilen dayanak hasebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Adalet Bakanı Tunç’a teşekkür etti.
Milletvekili Ali Keskinkılıç ise projenin Karabük’ün uzun yıllardır muhtaçlık duyduğu çağdaş adalet altyapısını sağlayacağını belirterek, "Karabük’e yakışır, güçlü ve işlevsel bir adliye binasının hayata geçmesi için değerli bir adım atıldı" sözlerine yer verdi.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya da Adalet Sarayı’nın inşa edileceği bölgenin çağdaş şehircilik açısından kıymetli bir dönüşüm sürecinde olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Belediye olarak bu bölgede ulaşım, altyapı ve çevresel düzenlemeler başta olmak üzere kapsamlı bir çağdaş şehircilik çalışması yürütüyoruz. Yeni Adalet Sarayı da bu dönüşümün kıymetli bir kesimi olacak. Hem bölgenin çehresini yenileyecek hem de vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine çok daha çağdaş bir ortamda ulaşmasını sağlayacak. Kentimiz için büyük bir kazanım."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin