Reklam
Reklam

Adalet Bakanı Tunç: “Yargı paketleriyle ihtiyaçlara göre yeni mevzuat düzenlemeleri gerçekleşiyor”

adalet bakani tunc yargi paketleriyle ihtiyaclara gore yeni mevzuat duzenlemeleri gerceklesiyor avfW3yu2 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2024 08:00 tarihinde yayınlandı
0

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yargı paketleriyle ihtiyaçlara göre yeni mevzuat düzenlemeleri gerçekleşiyor” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çeşitli programlar ve ziyaretler için dün Rize’ye geldi. Dün yaptığı ziyaretlerin ardından Bakan Tunç, bugün sabah saatlerinde Rize Personel Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Bakan Tunç, burada 3. grup yeni atanan zabit katiplerine yönelik hizmet içi eğitim programı ile 6. grup İdari İşler Müdürlüğünde görev yapan personele yönelik hizmet içi eğitimin kapanış programına katıldı. Programda açılış konuşmalarının ardından Bakan Tunç, adliyede çalışacak yeni personele belgelerini takdim etti.

Bakan Tunç, yaptığı konuşmada yeni mevzuat düzenlemeleri gerçekleştirildiğini belirterek, “Mevzuatımızı da sürekli olarak yeniledik. Temel kanunlarımızın tamamı yenilendi. Yargı paketleriyle ihtiyaçlara göre yeni mevzuat düzenlemeleri gerçekleşiyor. Sadeleştirmeler, yargı hizmetlerinin etkinliğinin arttırılmasına yönelik mevzuat değişiklikleri Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından devam ediyor. En önemlisi de insan unsuru. Hakim ve savcılarımızın daha donanımlı olması noktasında gerek hukuk fakültesindeki eğitimleri ve sonrasındaki sınavlar, hakim savcı yardımcılığı sistemiyle de kürsümüz artık daha da güçleniyor. Tabii o kürsüye güç verecek, destek verecek olan personeldir. Sizler vatandaşlarımızın yargı hizmet memnuniyetini en üst noktaya çıkaracak kişilersiniz. Bir taraftan hakim ve savcılarımıza yazı işleri personeli olarak hizmet ederken, diğer yandan da adliyeye adalet için gelen, hakkını alabilmek için gelen vatandaşlarımıza da o güler yüzünüzle, o güzel davranışlarınızla gerçekten adalet personeli, gerçekten örnek personel olacak kişilersiniz. Ben şimdiden bu güzel çalışmalarınızda, bu kutlu çalışmalarınızda hepinize üstün başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Denizde boğulma tehlikesi geçiren baba kurtarılamadı

denizde bogulma tehlikesi geciren baba kurtarilamadi KDjBeBq3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Trabzon’un Arsin ilçesinde dün denizde boğulmak üzere olan oğlunu kurtarmak için suya giren 48 yaşındaki Fatih Kurutçu, kaldırıldığı hastanede gece geç saatlerde hayatını kaybetti.

Olay, dün öğle saatlerinde ailenin sahilde piknik yaptığı sırada meydana geldi. İddiaya göre denizde boğulma tehlikesi geçiren oğlunu kurtarmak isteyen baba Fatih Kurutçu da akıntıya kapıldı. Durumu fark eden ve yoldan geçmekte olan trafik polisleri vakit kaybetmeden denize girerek baba ve oğlunu sudan çıkardı.

Polis ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan baba ve oğul, sağlık ekiplerinin yoğun çabasıyla yeniden hayata döndürülmüştü. Ancak tedavi altına alınan Fatih Kurutçu’dan acı haber geldi.

Fatih Kurutçu’nun tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenilirken, oğlunun ise yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin