Açık Denizde Hortum Dehşeti - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Ocak, 2015 09:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Açık Denizde Hortum Dehşeti

BARTIN Açık denizde yaşanan hortum dehşeti, bir balıkçı tarafından saniye saniye görüntülendi.
Akdeniz açıklarında balığa çıkan Salim Baba-1 isimli balıkçı teknesinde bulunanlar, bir anda oluşan ve kendilerine 300 metre kadar yaklaşan oldukça büyük hortum karşısında panik yaşadı. O anlar teknede bulunan Salim Çatalbaş tarafından cep telefonuyla saniye saniye görüntülendi.
Yaklaşık yarım saat süren hortum karşısında balıkçılar “Allah Korusun” diyerek dua ettiler. Görüntüleri çeken Salim çatalbaş İHA’ya yaptığı açıklamada, hiç beklemedikleri biranda karşılarına çıkan hortum sebebiyle korktuklarını belirterek, “bu derece büyük bir hortumla ilk defa karşılaştığım için oldukça korktum. Tekneye çok yaklaştı ve Allah’tan bize kadar gelmeden kayboldu. Büyük bir tehlike atlattık. Eğer hortuma yakalansaydık tene batardı. Neyseki ucuz atlattık” dedi. Yaklaşık yarım saat süren hortum karşısında balıkçılar “Allah Korusun” diyerek dua ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2222 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Mart, 2026 09:00 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 18.03.2026 14:31
0
0

Karabük Bayrama Hazır, Bayram Namazı 07.25’de

Karabük’te Ramazan  Bayramı ile ilgili yapılan  hazırlıklar tamamlandı. Vatandaşların Bayramı huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için  ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirler alındı. İlgili birimler 24  saat görevinin başında olacak.

11 Ayın Sultanı Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte, 20 Mart Cuma günü Ramazan Bayramı idrak edilecek. Bayram süresince vatandaşların huzur ve güven içinde bir tatil geçirmesi amacıyla Karabük genelinde geniş kapsamlı tedbirler alındı.

Karabük Valiliği koordinesinde; Emniyet, Jandarma, belediye birimleri, sağlık kuruluşları, enerji ve iletişim hizmeti sunan kurumlar tarafından gerekli hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Yapılan açıklamada, vatandaşların bayramı sorunsuz geçirebilmesi için tüm kurumların görev başında olacağı vurgulandı.

TRAFİK VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Bayram nedeniyle artması beklenen şehir içi ve şehirlerarası trafik yoğunluğuna karşı il merkezi ile ilçeler arasında ek trafik düzenlemeleri yapılacak. Otobüs terminali ve tren garında da yoğunluğa karşı ilave önlemler alınacak. Emniyet birimleri şehir merkezinde, Jandarma ekipleri ise sorumluluk alanlarında 24 saat esasına göre görev yapacak.

Eğlence mekanları ve umuma açık alanlar, çevreyi rahatsız etmemeleri için sıkı şekilde denetlenecek. Kurallara uymayan işletmelere gerekli uyarılar yapılacak ve gerektiğinde kapanmaları sağlanacak.

SAĞLIK HİZMETLERİ KESİNTİSİZ SÜRECEK

Bayram tatili boyunca hastanelerde nöbetçi doktorlar ve yeterli sağlık personeli görev yapacak. Nöbetçi eczaneler açık tutulurken, ambulans hizmetleri de kesintisiz sürdürülecek. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tüm planlamaların hazırlandığı bildirildi.

BELEDİYE VE DİĞER KURUMLAR HAZIR

Belediye ekipleri; temizlik, zabıta, itfaiye ve su hizmetlerinde kesintisiz çalışacak. Ayrıca fiyat ve kalite denetimleri için esnaf odalarıyla iş birliği yapılacak. Belediye otobüslerinin ise bayram süresince geç saatlere kadar hizmet vermesi planlandı.

Elektrik, doğalgaz ve iletişim hizmetlerinde aksama yaşanmaması için ilgili kurumlar gerekli önlemleri alırken, market, manav ve kasaplarda hijyen denetimleri artırılacak.

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ AKTİF OLACAK

Bayram boyunca tüm acil durumlar için 112 Acil Çağrı Merkezi aktif şekilde hizmet verecek. Vatandaşların, herhangi bir olumsuzluk durumunda 112’yi arayarak ihbarda bulunabilecekleri hatırlatıldı.

Öte yandan, ilçe kaymakamlıklarının da kendi bölgelerinde benzer güvenlik ve hizmet tedbirlerini planladığı ifade edildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin