Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, hafta sonu AK Parti Adayı Ali Büyüközdemir'in proje tanıtım toplantısına katılarak yaptıkları konuşmalarda Safranbolu Belediye Başkanı ve CHP Adayı Elif Köse'yi hedef alan konuşmalar yapan Safranbolu Belediye eski Başkanlarına tepki göstererek, "siyasi çıkar elde etmeye yönelik açıklamalar karşısında susacak değiliz, gerçekleri kamuoyuna açıklayacağız" dedi.
Mustafa Eren’i yolsuzluk ve hırsızlıkla, Necdet Aksoy’u belediyeyi borç batağına sokmak ve Pensilvanya’dan talimat almakla, Mehmet Ceylan ile Nihat Cebeci’yi de yandaşlarına rant sağlamakla suçlayan CHP Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Birkaç gündür Safranbolu ‘da eski belediye başkanları bir araya gelmiş bir şer cephesi oluşturup, Belediye Başkanımız Sayın Elif KÖSE hakkında asılsız, dayanaksız iddialarda ve yalana dayalı açıklamalarda bulunarak karalamaya çalışıyorlar. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu seçimlerde yaptıklarımızı, yapacaklarımızı ve projelerimizi halkımızla paylaşarak etik kurallar doğrultusunda seçim kampanyası yürüttük ve yürütmeye devam edeceğiz. Ancak gördük ki siyaseti ve seçim sürecini çirkinleştirip siyasi çıkar elde etmeye yönelik açıklamalar karşısında susacak değiliz, gerçekleri kamuoyuna açıklayacağız.
Şimdi soruyorum bu eskimiş belediye başkanlarına;
Partimizin ilçe başkanlığını ve belediye başkan adaylığı yapmış bu zata; söylediği yalanlar kendisine hiç yakışmıyor, Elif Köse hiç bir şey yapmadı derken, bunların gözleri görmez, kulakları duymaz olmuş. Sokaklara çıkıp gezin, halkımıza sorun 5 yıl önceki Safranbolu ile şimdiki Safranbolu aynı mı? Bu kişi dönüp kendi dönemine baksın vaat ettiklerinin ne kadarını yapmış, döneminde yolsuzluk veya hırsızlık soruşturması açılmış mıdır? Pensilvanya’dan icazet alarak aday olanlarla ve insanları domuz bağları ile acımasız katledenlerle birlikte olması tam bir siyasi omurgasızlıktır. Bu ülke ne çektiyse böyle omurgasızlardan çekti. Daha fazla bir şey söylemeye gerek yok. Sadece Kendisine yazıklar olsun…diyorum. Partimiz bu zatın ne olduğunu görmüş. 2016 yılında Yüksek Disiplin Kurulu tarafından “Kesin İhraç” cezası vererek partiden atılmıştır. Çok doğru yaptığımızı; şimdi kendisi duruşuyla bunu ispatlamıştır.
Diğeri ise; Safranbolu Belediyesini kendi döneminde borç batağına sokmuş, kentin bazı yerlerini parsel parselranta açmış ve belediyeyi kayyuma teslim ederek kaçmıştır. Şimdi gelmiş yalan, dolan ve iftiralarla bir şeyler söylüyor. Sen önce bu halka neden görevden alındın, Safranbolu’ya kayyum utancını neden yaşattın? onun hesabını ver. Ayrıca Pensilvanya’dan iznin var mı? Bunu da halkımıza açıklarsan çok iyi olur.
Aynı zihniyette olan diğerleri de;
Safranbolu da başkanlık dönemlerinde halkın dertleri değil yandaşlarının çıkarları ve rantları öncelikleri olmuştur. Liyakatsız kişileri işe almak, kariyeri olmayanları bir yerlere atamaktan başka ne yapmışlar? Açıklasınlar.
Soruyorum;
Seçimden sonra kimler nerelere atanacak, kim, hangi vaatleri aldı? kamuoyuyla paylaşsınlar.
Gençlerimize kadınlarımıza hangi istihdam alanı açmışlar? 22 yıllık iktidarlarında bölgemize hangi yatırımı getirmişler. Bölgemizin kalkınmasına ne kadar katkı yapmışlar? Emeklimizi 10 bin TL ile geçinmeye mahkûm ettiler. Halk ekmek ve ucuz et kuyruklarında sabahın erken saatlerinde soğukta,yağışta beklemeye mecbur ettiler.
Biz CHP olarak;
İşimiz Gücümüz Safranbolu diyerek yola çıktık. Kentimizde 5 yıl boyunca neler yaptık neleri yapamadık halkımız ile paylaştık. Tüketen değil üreten, israf eden değil tasarruf eden, şeffaf katılımcı bir belediyecilik anlayışımız ile hizmet ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışı ile halkımızın tüm kesimlerine yedisinden yetmişine dokunmaya çalıştık. Belediyenin tüm olanaklarını siyası ayırım yapmaksızın tüm halkımıza sunduk.
Biz doğru bildiğimiz yolda; Halkın parasını halka harcamaya; Sosyal Demokrat belediyecilik anlayışı ile şeffaf, katılımcı, hesap verebilir ilkeler doğrultusunda halkımıza hizmet edeceğiz.
Halkımız 31martta Gereken Cevabı Verecektir. İşimiz Gücümüz Safranbolu.”
1 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı silahlı çatışmanın şüphelileri adliyede
Çorum’da, semt pazarında yer uyuşmazlığı nedeniyle çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin ise yaralandığı silahlı hengame ile ilgili gözaltına alınan 2 kuşkulu adliyeye sevk edildi.
Olay, dün sabah saatlerinde Bahçelievler Mahallesi’nde kurulan semt pazarında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran iki esnaf ortasında çıkan tartışma kısa müddette silahlı çatışmaya dönüştü. Hengamede tüfekle ateş açılması sonucu Kemal Topçu, A.A., E.İ., R.C.T., A.İ., S.D., B.B. ve M.A.İ. yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sıhhat ve polis grubu sevk edildi. Yaralılar etraftaki hastanelere kaldırılırken, durumu ağır olan Kemal Topçu, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.
Olayın akabinde D.A. ve M.A.A. isimli 2 kuşkulu gözaltına alındı. Emniyetteki süreçleri tamamlanan şüpheliler, sabah saatlerinde geniş güvenlik tedbirleri altında Çorum Adliyesi’ne sevk edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.