Reklam
Reklam

Aç kalmasınlar diye yem bırakıldı

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2024 04:48 tarihinde yayınlandı
0

DÜZCE(İHA) – Düzce’de özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı yaşayan yaban hayvanları için, Vali Selçuk Aslan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne bağlı ekiplerle birlikte yemleme yaptı.

Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, zorlu kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için yemleme çalışması yaptı. Düzce Valisi Selçuk Aslan’da Çamlıpınar Gölünde yemleme çalışmasına katılarak doğada yaşayan yaban hayvanları aç kalmamasın diye doğaya yem bıraktı.

Vali Selçuk Aslan, bir balya saman bir balya otun bile çok önümle olduğunu belirterek “Çamlıpınar Göleti mevkiinde doğal yaşamı desteklemek amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüz koordinasyonunda, ilgili kurum müdürlerimiz, doğa severler ve hayvan severlerle birlikte yaban hayatını yemleme amacıyla buraya geldik. Gıda ekipmanını doğal yaşamdaki canlılar için bıraktık. Ben buradan bütün hemşehrilerimize şunu vurgulamak istiyorum. Bu günlerde kar yoğunlaştı, özellikle yüksek kesimlerde daha yoğun bir kar örtüsü oluşmuş durumda. Bu doğal yaşam içerisinde olan canlılar olmak üzere zaman zaman evcil canlılar açışından da gıdaya ve suya ulaşma noktasında sorunlar oluşturabileceğini öngörüyoruz. Vatandaşlarımız duyarlılık gösterirse özellikle yağışların yoğun olduğu bu dönemde doğal yaşama gıda takviyeleriyle bir balya saman, bir balya ot dahi yaban hayatı noktasında can kurtarıcı olabileceğini öngörerek herkesi aynı duyarlılık içinde bulunmaya davet ediyoruz” dedi.

Ekipler zaman zaman belirledikleri alanlara kış boyunca yem bırakmaya devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kozlu’da şehit babaları unutulmadı

kozluda sehit babalari unutulmadi meQY5QUk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Kozlu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Babalar Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Kozlu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sacide Kilci ve kurum personelleri, ilçede ikamet eden şehit babalarını evlerinde ziyaret ederek Babalar Günü’nü kutladı. Gerçekleştirilen ziyaretlerde şehit aileleriyle yakından ilgilenen ekipler, devletin her zaman yanlarında olduğunu bir kez daha vurguladı.

Duygusal anların yaşandığı ziyaretlerde, şehit babalarına çeşitli hediyeler takdim edilirken, ailelerin talep ve görüşleri de dinlendi.

Kozlu Sosyal Hizmet Merkezi yetkilileri, şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, bu tür ziyaretlerin devam edeceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin