Reklam
Reklam

ABB Başkanı Yavaş’a Karabük Mitingi için soruşturma

fqw
Mustafa Akgün tarafından
14 Nisan, 2026 09:57 tarihinde yayınlandı
0

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş hakkında, 2023 yılında Karabük’te düzenlenen bir seçim mitingiyle ilgili olarak yeni bir soruşturma süreci başlatıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından verilen soruşturma izninin, miting kapsamında belediyeye ait bazı araçların kullanıldığı iddiasına dayandığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, söz konusu süreç ilk olarak eski Fen İşleri Daire Başkanı Aziz Murat Seyrek hakkında başlatıldı. Ancak belediyeye ait araçların başkanın bilgisi dışında kullanılmasının mümkün olmayabileceği değerlendirilerek, soruşturma izni genişletilerek Mansur Yavaş’ı da kapsayacak şekilde yeniden düzenlendi.

Yavaş’ın, karara karşı Danıştay 1. Dairesi’ne 10 gün içinde itiraz etme hakkı bulunuyor.

Öte yandan, daha önce gündeme gelen konser harcamalarına ilişkin soruşturmanın bu dosyadan ayrı olarak yürütüldüğü belirtildi.

ABB’den yapılan yazılı açıklamada ise iddialara sert tepki gösterildi. Açıklamada, karar metninde Yavaş’ın doğrudan emir veya talimat verdiğine dair herhangi bir bulgu bulunmadığına dikkat çekilerek, sorumluluğun yalnızca “bilgisi dışında gerçekleşmiş olamayacağı” varsayımına dayandırıldığı ifade edildi.

Belediye yetkilileri, seçim dönemlerinde kamu kaynaklarının kullanılmaması konusunda hassasiyet gösterildiğini vurgulayarak, Yavaş’ın kampanya sürecinde belediye başkanlığı maaşını dahi almadığını hatırlattı. Ayrıca, konunun daha önce kamuoyunda gündeme gelmesi üzerine bizzat Yavaş tarafından inceleme başlatıldığı ve herhangi bir usulsüzlük tespit edilmediği ifade edildi.

Açıklamada, belediyeye ait araç, personel veya kaynakların seçim faaliyetlerinde kullanılması yönünde herhangi bir yazılı ya da sözlü talimatın bulunmadığının da soruşturma dosyasında yer aldığı belirtildi.

ABB yönetimi, somut delil bulunmadan soruşturma izni verilmesini “hukukun zorlanması” olarak değerlendirirken, kararın siyasi baskı ve itibarsızlaştırma amacı taşıdığı görüşünü dile getirdi. Karara itiraz edileceği ve konuyla ilgili detaylı bilgilendirmenin önümüzdeki günlerde yapılacak basın toplantısıyla kamuoyuna aktarılacağı bildirildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kumluca’da yangın paniği

kumlucada yangin panigi pgRGqnL4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde otluk alanda çıkan yangın paniğe neden oldu.

Kumluca beldesinde Çay Kenarı mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Saat 21.00 sıralarında çıkan yangını fark eden çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Paniğe neden olan yangına müdahale eden ekipler, kısa sürede alevleri kontrol altına aldı. Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenilirken, yaşanan olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yangının çıkış nedeni ise yapılacak araştırmanın ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin