Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Haziran, 2014 15:15 tarihinde yayınlandı
0

AB Projesi Koordinatöründen Rektör Uysal’a Anlamlı Hediye

Karabük Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü tarafından gerçekleştirilen ve Ulusal Ajans tarafından desteklenen “Bugünün Gençleri Dünün Gençleri İle” Avrupa Birliği Projesi sona erdi. Proje kapsamında kendilerine her türlü desteği verdiği için Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a teşekkür eden Proje Koordinatörü Üniversite öğrencisi Habibe Kurt; “ Sayın Rektörüm sizlerin desteği ile güzel başarılar elde ettik. Ulusal Ajans tarafından da destek alarak yapmış olduğumuz  “Bugünün Gençleri Dünün Gençleri İle” Avrupa Birliği Projesi’ndeki amacımız Huzur Evin’de yaşayan Huzur Evi sakinlerinin yalnızlıklarına ortak olarak, onları ziyaret ettiğimizde ailelerinden ve çocuklarından biri geldiğini onlara hissettirmekti ve bunu başardığımızı düşünüyorum. Hemen hemen her hafta Karabük Yücel Huzur Evi sakinlerini ziyaret ettik. Bizim, onlarla güzel şeyler paylaşmak, birçok etkinlik yapmak gerçekten çok güzeldi ama onların içerisine, dünyalarına girmek asıl hedefimizdi. Ben sizlerin sayesinde ve desteğinde bunlara ulaşabildiğimizi düşünüyorum. Bu proje kapsamında şunu fark ettik: Huzur Evin’de yaşayan Dünün Gençlerinin bir çoğunun çocukları okumuş ve bugün güzel mevkilere gelmiş. Ama hiç biri huzur evinde yaşayan annelerini, babalarını ya da yakınlarını aramıyor, ziyaret etmiyor. Bu gerçekten hem onalar için hem de bizler için çok üzücü bir durum. Projemiz bizim için bir vesile bir yol haritasıydı.  Şuanda bizim yolumuz tamamen onlara çevrilmiş durumda. Projemizin bitmesi şahsım adına ve ekibim adına bir şey ifade etmiyor. Bizle Karabük’te kaldığımız ve kalmadığımız süreler boyunca her şekilde Karabük Yücel Huzur Evi sakinlerinin yanında ve destekçileri olacağız.” diyerek proje kapsamında yapılan tüm etkinlikler hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a bilgiler verdi.

Böylesine güzel bir proje ile Dünün Gençlerinin yüreklerine dokundukları için öğrencilerle gurur duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise yaptığı konuşmada,“Karabük Üniversitesi’nin her şeyden önemlisi geçmişine sahip çıkıyor olması, onları yaşatma arzusu içerisinde olması ve bunu da öğrencileriniz ile birlikte gerçekleştiriyor olmasından gerçekten gurur ve onur duyuyorum. Bizim toplumumuzun en önemli yapı taşı aile, anne ve babamızdır. Bizler için yaptıkları fedakarlıkları, bizlere gösterdikleri sevgiyi asla unutmamalıyız. Nasıl ki bizlerin yaşamının her evresinde bizlerle birlikte iseler bizlerde onların yaşamının her evresinde onlarla birlikte olmayız. Her birimiz anne ve babalarımıza bakmakla yükümlüyüz. Onları bir kenara atıp yapa yalnız bu hayattan göçmelerine asla ama asla izin vermemeliyiz. Unutmamalıyız ki bizlerde bir gün yaşlanacağız. Dünün Gençleri; Bugün bizim yaşamış olduğumuz fiziki imkanları sağlamış ve bu ülkeyi bizlere emanet eden insanlardır. Onlar bu ülkenin kalkınmasında çok büyük katkıları olan kişilerdir. Bizim onlara karşı vefasız olmamız asla beklenemez. Bu vefayı sizler ,Bugünün Gençleri, gösterdiğiniz müddetçe ülkemizin geleceğinin çok aydınlık olduğunu düşünüyorum. Batılı toplumlarda olmayan, bu kaynaşma bu dayanışma bizi daha da yüceltecektir. Bu bizim medeniyetimizin sonsuza kadar devam edeceğinin en büyük göstergesidir. Bizim medeniyetimize sahip çıkmanızdan, bunu yaşatmanızdan Üniversitemiz içerisinden birlikte hareket edip Karabük halkı ile birleşmenizden dolayı ve başarınızdan dolayı sizleri kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. İnşallah gelecek yıl daha fazla öğrencilerimiz ile Huzur Evinde ikamet eden değerli büyüklerimize, ülkemizin büyüdüğünü, güçlendiğini buradaki en büyük katkılarının kendilerinin olduğunu hissettirmek, kendilerinin bizler için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Ben Huzur Evi Yöneticilerine, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımıza ve sizlere teşekkür ediyorum. Bu bir insanlık projesidir ve bu insanlık projesinde de en önde yer almanızdan dolayı da sizlere tekrar tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.

Ziyaretin sonunda “Bugünün Gençleri Dünün Gençleri İle” Avrupa Birliği Projesi Koordinatörü Üniversitemiz öğrencisi Habibe Kurt, 10 Mayıs 2013 tarihinde Anneler Günü münasebetiyle ve “Bugünün Gençleri Dünün Gençleri İle” proje kapsamında Yücel Huzur Evin’e gerçekleştirilen ziyarete Annesi Şerife Uysal ile birlikte teşrif eden Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a, aynı annesi ile çekilen fotoğrafı hediye etti.

Kendisi için en anlamlı hediyenin bu olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal bu anlamlı hediyesi için Habibe Kurt’a teşekkür etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
swswsw
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
06 Mayıs, 2026 13:13 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de akademik yazıma dijital destek

Karabük Üniversitesinde gerçekleştirilen “Akademik Yazımda Dijital Çözümler” eğitiminde, akademik çalışmalarda sıkça yaşanan kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alındı. Programda, bu süreçleri kolaylaştıran Zotero yazılımının sunduğu imkanlara dikkat çekildi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından düzenlenen eğitimde, araştırmacıların akademik çalışmalarını daha hızlı ve sistemli şekilde yürütebilmelerine olanak sağlayan Zotero uygulaması katılımcılara tanıtıldı.

Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, tez yazım sürecinde sıkça karşılaşılan kaynakça düzenleme sorunlarına dikkat çekildi. Zotero’nun Google Akademik ve DergiPark gibi platformlardan kısa sürede veri çekebildiği, PDF dosyalarını analiz ederek otomatik künyeler oluşturabildiği katılımcılara örneklerle anlatıldı.

Programda ayrıca, yazılımın farklı atıf stillerine (APA, Chicago, İsnat vb.) kolayca uyum sağlayabildiği ve Word eklentisi sayesinde hatasız kaynakça listeleri oluşturulabildiği ifade edildi. Ortak projelerde iş birliğini artıran grup kütüphanesi özelliği de eğitim kapsamında paylaşıldı.

Eğitim sonunda, dijital araçların akademik yazım sürecinde artık bir zorunluluk haline geldiği vurgulandı. Dr. Öğr. Üyesi Özyalçın, bu tür uygulamaların atıf hatalarını en aza indirerek bilimsel çalışmaların niteliğini artırdığını belirtti.

İlahiyat Fakültesi Türkistan Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Özcan’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin