Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Şubat, 2024 14:50 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

A Milli Takım, Macaristan ve Avusturya ile özel maçta karşılaşacak

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası finalleri hazırlıkları kapsamında 22 Mart Cuma günü Budapeşte’de Macaristan ile, 26 Mart Salı günü ise Viyana’da Avusturya ile özel maçta karşılaşacak.

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası finalleri hazırlıkları kapsamında Mart ayında iki özel maç yapacak. İlk olarak 22 Mart Cuma günü Budapeşte’de yer alan Puskas Arena’da Macaristan ile karşılaşacak Ay-Yıldızlılar, 26 Mart Salı günü ise Viyana’daki Ernst Happel Stadyumu’nda Avusturya ile mücadele edecek. Avusturya - Türkiye karşılaşması TSİ 22.45’te başlayacak. Macaristan - Türkiye müsabakasının başlama saati ise daha sonra duyurulacak. Teknik direktörlüğünü 2018 yılından itibaren İtalyan teknik adam Marco Rossi’nin üstlendiği Macaristan, EURO 2024 finallerinde Almanya, İskoçya ve İsviçre ile birlikte A Grubu’nda mücadele verecek. Alman teknik direktör Ralf Rangnick’in teknik direktörlüğünü yaptığı Avusturya ise EURO 2024 finallerinde Fransa, Hollanda ve play-off A yolundan gelecek üçüncü takımla beraber D Grubu’nda yer alacak. Türkiye ile Macaristan 17. kez rakip olacak Türkiye ile Macaristan, daha önce 8’i resmi, 8’i de özel olmak üzere toplam 16 kez karşı karşıya geldi. A Milli Takım, bu maçlarda 4 kez galibiyete ulaşırken, 10 defa kazanan taraf Macaristan oldu. 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Milliler, bu müsabakalarda Macaristan filelerine 17 gol gönderirken, kalesinde 34 gol gördü. Macaristan, geçmişte Türkiye’ye 1996 ve 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri ile 2014 Dünya Kupası Elemeleri’nde rakip oldu. İki takım son olarak, 2020-21 UEFA Uluslar Ligi karşılaşmalarında aynı grupta yer aldı. Avusturya ile 17. randevu Türkiye ile Avusturya, daha önce 10’u resmi, 6’sı özel olmak üzere toplam 16 maç oynadı. Bu müsabakaların 7’sini Ay-Yıldızlılar, 8’ini ise Avusturya kazanırken, 1 maç da beraberlikle bitti. A Milli Takım, bu karşılaşmalarda 22 gol kaydederken, Avusturya da 18 gol attı. Avusturya, geçmişte Türkiye’ye 1978, 1990 ve 2002 Dünya Kupası Elemeleri ile 1984 ve 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde rakip oldu. İki takım son olarak, 29 Mart 2016 tarihinde Ernst Happel Stadyumu’nda özel maçta karşılaşmış, Türkiye sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılmıştı.(İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
03 Ekim, 2025 10:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

250 Bin Lira Faizsiz Evlilik Kredisi Başvuruları Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında güncellenen faizsiz evlilik kredisi başvurularının başladığını açıkladı.

Yeni düzenlemeye göre 18-25 yaş arası çiftler 250 bin lira, 26-29 yaş arası çiftler ise 200 bin lira faizsiz kredi kullanabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu destek paketine ilişkin konuşan Bakan Göktaş, “Gençlerimizin yuva kurma süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla kredi miktarlarını artırdık. Başvurular bugünden itibaren alınmaya başlandı” dedi.

Gelir Şartları Güncellendi
Fon kapsamında gelir kriterlerinde de değişikliğe gidildi. Başvuru için son 6 aylık gelir şartı, asgari ücretin 2,3 katından 2,5 katına çıkarıldı. Böylece daha fazla gencin fondan yararlanabilmesinin önü açıldı. Ayrıca, evlilikten sonraki 48 ay içinde çocuk sahibi olan çiftlerin kredi geri ödemeleri, her çocuk için 12 ay süreyle ertelenecek.

Başvurular e-Devlet’ten
Evlilik kredisi başvuruları e-Devlet ve ailegenclikfonu.aile.gov.tr adresleri üzerinden yapılabiliyor. Fonun hayata geçtiği günden bu yana Türkiye genelinde 158 bini aşkın çift başvuru yaparken, 59 binden fazla çift krediden yararlanmaya hak kazandı. Ayrıca 117 bin çift evlilik ve danışmanlık desteği aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin