Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KBÜ’nün 16 projesine TÜBİTAK desteği

Gündem Yayın: 11.05.2021 11:01
KBÜ’nün 16 projesine TÜBİTAK desteği

Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek amacıyla yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı”na katılan Karabük Üniversitesi’nin 16 projesi kabul edildi.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2020/2 bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı.
Karabük Üniversitesi Türkiye genelinde en çok başvuru yapan ilk 20 üniversite arasında yer alırken KBÜ öğrencilerinin danışman öğretim üyeleri eşliğinde hazırlanan 16 projesi destek almaya hak kazandı.
156 üniversitenin katıldığı programda KBÜ’nün destek aldığı projelerin 8’i Mühendislik Fakültesi, 4’ü Orman Fakültesi, 2’si Edebiyat Fakültesi, 1’i Safranbolu Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, 1’i Sağlık Bilimler Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlandı.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat projeleri kabul gören öğrencileri ve destekleyen danışman öğretim üyelerini tebrik ederek başarılar diledi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kadın servis şoförü erkeklere taş çıkartıyor

Gündem Yayın: 06.05.2024 11:07
Kadın servis şoförü erkeklere taş çıkartıyor

Malatya’da, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) servis taşımacılığı yapan 44 yaşındaki ’Şoför Nebahat’ lakaplı servis şoförü Naime Tekbaş erkeklere taş çıkartıyor.

Malatya’da, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) servis taşımacılığı yapan 44 yaşındaki Naime Tekbaş geçimini şoförlük yaparak sağlıyor. Yaklaşık 12 yıldır değişik sektörlerde servis şoförlüğü yapan Naime Tekbaş işini severek yaptığını belirterek, şoför olarak doğduğuna inandığını söyledi.

“Mesleğimi çok seviyorum”

Çevresinde ve iş verenlerinden destek gördüğünü belirten Tekbaş, “Meslek aşkı olarak bu yola gönül verdim. Mesleğimi çok seviyor şoför olarak doğduğuma inanıyorum. İnandığım yolda da yürümeye gayret ettim ve başardığımı düşünüyorum. Yaklaşık 4 yıl eğitim sektöründe çalıştım bu süreçte tebrik edilerek yönlendirildim ve yoluma ilerleyerek devam ettim“ dedi.

“Bütün bayanlara şoförlük mesleğini tavsiye ederim”

Günün ilk ışıklarıyla direksiyon başına geçtiğini kaydeden Naime Tekbaş, “Mesleğimi bütün bayanlara tavsiye ederim. Bir yıldır Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) servis taşımacılığı yapıyorum. Arkadaşlarım tarafından da destekleniyorum. Cinsiyet ayrımına hiç maruz kalmadım. Sabah 06.00’dan evden çıkıyorum işyerine varış saatimiz 07.20 sıraları. Akşam ise 17.30 civarında işyerine gelerek çalışanları evlerine ulaştırıyorum” diye konuştu.(İHA)