65 Yaş üstü vatandaşların buruk bayram izni

Nurettin Acar tarafından
25 Mayıs, 2020 11:13 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0
Karabük’te sokağa çıkma kısıtlaması 6 saatliğine kaldırılan 65 yaş üstündeki vatandaşlar, Ramazan Bayramını arkadaşları ile bir araya gelerek kutladı. Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması 14.00 ile 20.00 arasında kaldırılan 65 yaş üstü vatandaşlar çocukları ve torunları ile bir araya gelemeyince çareyi sokaklara çıkarak aradı. Komşuları ve tanıdıkları ile bir araya gelen yaşlılar bayramlarını tebrik ederek hasret giderdi. Bazı vatandaşlar bayramı apartman bahçesinde geçirirken bazıları da ormanlık alanları tercih ederek spor yaptı. Her bayram çocuklarının ve torunlarının ziyaretlerine alışkın olan yaşlılar sokak sokak gezerek tanıdıkları ile camdan doğru bayramlaştı. Ramazan Bayramının ilk gününde sokakta tanıdıkları ile vakit geçiren Ahmet Çakır (67), çocukları ve torunları ile sadece telefonla görüşebildiğini belirterek, “Öyle bir zamana geldik ki, çocuk anasına, kadın kocasına sarılamaz oldu. Öyle bir lanet hastalı geldi ki Benim çocuklarımın biri Fransa’da biri Ankara’da. Ankara’dan buraya gelemedi. Torunum gelemedi. Bir çare kaldık, telefonla görüşüyoruz yani” diye konuştu. Eşi vefat ettikten sonra Karabük’te yalnız başına yaşayan ve iki aydır evden çıkmayan Zehra Sarıçam, apartmanın bahçesinde komşuları ile bir araya gelerek bayramlarını kutladı. Bu yıl buruk bir bayram duygusu yaşayan Sarıçam, korona virüs için yazdığı maniyi arkadaşlarına okuyarak güldürdü. Korona virüs dolayısıyla evini satılığa çıkardığını ve çocuklarının yanına yerleşeceğini ifade eden Sarıçam, “Evde yalnız kaldık bu bayram. Baklava, börek yaptık evde, gelen yok yemeye. Artık yalnız yaşayamıyorum. Oğlumun yanına gideceğim. Çocuklarımın yanına yerleşeceğim. Bana ev alacak oradan” dedi. 6 saatlik iznini Kent Ormanı’nda hem yürüyüş hem de kekik toplayarak geçiren Hasan Coşkuner ise, “Benim iki tane oğlum var. İkisi de İstanbul’da. Oraya yerleştiler. Hiçbir bayramı noksansız geçmiyorlardı. Çok buruk bir bayram oluyor esasen. Çocuklar bayramdan 1-2 önce geliyorlardı. Çocuklarla doyasıya bayram yapıyorduk ama şuanda buruk bir bayram var. Kendi kendimize bu kadar bayram yapılıyor. Ben bayramda ormana geldiğimi hatırlamam. Ormana gezmeye geldik. Gözle gözükmeyen bir mikrop her türlü işi bize yaptırdı” ifadelerini kullandı.
Bizi sosyal medyadan takip edin

BEUN Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi’ne “Erişilebilirlik Logo Bayrağı” takdim edildi

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, IV. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı kapsamında "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" almaya hak kazandı.
"4. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı", Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle 12-13 Mayıs 2025 tarihlerinde Türkiye Manisiz Bilişim Platformu tertibiyle T.C. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Takviye ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü, ASHB Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, KTB Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliği ile Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi mesken sahipliğinde gerçekleştirildi.
Çalıştaya Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) ismine; BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir, Kütüphaneci Hasan Üstünkol katıldı. Çalıştay kapsamında ise BEUN Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir "Materyal Erişilebilirlik" kümesinde, Kütüphaneci Hasan Üstünkol ise "Mekansal Erişilebilirlik" kümesinde çalışmalara katıldı.
Çalıştay sonucunda ise düzenlenen merasimle, manisiz erişilebilirlik imkanlarını sağlayan kütüphanelere "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" takdimi gerçekleştirildi. BEUN Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal’a, "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" takdiminde bulunuldu.
BEUN Kütüphanesinin aldığı "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" hakkında açıklamada bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, "BEUN olarak ulusal ve memleketler arası alanda elde ettiğimiz muvaffakiyetlerde sürekli öğrenci odaklı bir yaklaşım sergiliyor olmamızın hissesi olduğunda hemfikiriz. Üniversitemiz akademik, kültürel, sportif ve sanatsal manada elde ettiği muvaffakiyetlerin yanında sürekli öğrencilerini bugünün ve geleceğin dünyasını odağa alarak insancıl ve etik kıymetler üzerinden yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bilhassa engelli öğrencilere ve engelli bireylere yönelik çalışmalarımız, toplumsal sorumluluk kapsamında attığımız adımlar sonucunda muvaffakiyet meyvelerini vermekte, Üniversitemizi her alanda olduğu üzere bu alanda da örnek üniversiteler ortasında konumlandırmaktadır. Bu sebeple kapsayıcı, bütünleştirici, mahzurları ortadan kaldıran öğretim kavrayışımız sonucunda kütüphanemizin ‘Erişilebilirlik Logo Bayrağı’ almasını çok büyük bir gurur ve memnunlukla karşıladık. Bu his ve fikirlerle başta bu aktifliklerin gerçekleştirilmesi için büyük uğraş sarf eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili tüm bakanlıklarımızın yöneticileri ile değerli işçilerine ve paydaşlara şükranlarımı sunuyorum. Ayrıyeten Üniversitemiz ismine bu muvaffakiyetin sağlanmasında emeği geçen başta Kütüphane idaremiz olmak üzere tüm akademik ve idari işçimize teşekkürlerimi sunuyorum" tabirlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.