Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Şehit öğretmen Aybüke’nin annesi o anları anlattı

Gündem Yayın: 09.03.2020 11:14
Yazar:
Şehit öğretmen Aybüke’nin annesi o anları anlattı

Şehit annesi Zehra Yalçın: “Duygulandık, Cumhurbaşkanımız duygulandığını görünce hoşuma gitti, sağ olsun devlet büyüklerimiz sürekli ilgileniyorlar Allah razı olsun”
Batman’ın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına yönelik terör saldırısında 22 yaşında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın annesi Zehra Yalçın, “Türkiye’nin Kahraman Kadınları” programında 7 şehit annesinin konuşmalarının yer aldığı videoyu izleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gözyaşlarını tutamamasıyla ilgili olarak, mutlu olduklarını ve duygulandıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Haliç Kongre Merkezinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını düzenlenen “Türkiye’nin Kahraman Kadınları” programında yayınlanan 7 şehit annesinin konuşmalarının yer aldığı videoyu seyrederken duygusal anlar yaşadı. Videosu yayınlanan ve aynı zamanda salonda bulunan 9 Haziran 2017’de Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına PKK’lı teröristlerce açılan ateşte, karne dağıtım töreninin ardından evine giden müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın annesi Zehra Yalçın, devlet büyüklerinin her zaman yanlarında olduğunu belirtti.
Videoda izlenen görüntülerin daha önce çekildiğini aktaran Yalçın, “Duygulandık, Cumhurbaşkanımız duygulandığını görünce hoşuma gitti, sağ olsun evlet büyüklerimiz sürekli ilgileniyorlar Allah razı olsun. Devlet büyükleri hiç yokluklarını göstermiyorlar, hep yardımcı oluyorlar. Onların duygulanması hoşumuza gitti. Güzel bir programdı. Hemcinslerimiz çok değerli, onlarsız dünya düşünemiyoruz” dedi.
“‘FARKLI OLACAĞIM’ DİYORDU AMA BÜTÜN TÜRKİYE’YE MAL OLDU”
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Galip Sökmen’in Ülker Akpınar ile kendisinin davet edildiğini söylediğini anlatan Yalçın, şunları kaydetti:
“Gururlandık, mutlu olduk Allah razı olsun. Yavrum çok farklı bir insandı, çok değişikti. ‘Farklı olacağım’ diyordu ama bütün Türkiye’ye mal oldu, gerçekten çok farklı oldu, Allah razı olsun bizleri seçtiler. Eyüp Sultan’ı falan dolaştırdılar. Mutluluğu, gururu çok büyük ama acısı gerçekten gün geçtikçe daha da çoğalıyor. Allah herkese sabır versin dayanma gücü versin. Hiç bir anne evlat acısı yüzünden ağlamasın, inşallah bundan sonra yavrularımız şehit olmaz, inşallah artık şehit haberleri almayız.”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KUZKA’dan ahşap sektörü temsilcilerine teknik gezi

Kastamonu Yayın: 03.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
KUZKA’dan ahşap sektörü temsilcilerine teknik gezi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen teknik gezide, Kastamonulu ahşap sektörü temsilcileri, Kayseri’de sektör ile ilgili çalışmaları inceleyerek bilgi alışverişinde bulundu.

Ağaç ve orman ürünleri sektöründe tecrübe paylaşımında bulunmak, işbirliği imkanlarını geliştirmek ve iyi uygulama örneklerini yerinde incelemek amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından özel sektör temsilcilerinin katılımıyla Kayseri’ye teknik bir gezi düzenlendi. Kastamonu ahşap sektör temsilcilerinin katıldığı iki günlük teknik gezi çerçevesinde Kayseri’nin ahşap ve mobilya sektöründe öncü kurum ve kuruluşlarına inceleme ziyaretleri gerçekleştirildi. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Kastamonu Yatırım Destek Ofisi tarafından organize edilen programın ilk gününde Erciyes KSS Yapı Kooperatifi, MOBİTEK mobilya fabrikası MOBİ Boya Fabrikası, KUMS Alışveriş Merkezi, KUMSMall Moda Show ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknik Koleji ziyaret edildi.

Erciyes KSS Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve proje koordinatörleri ile yapılan görüşmelerde kooperatifin yürütmüş olduğu projeler hakkında fikir alışverişinde bulunulurken, program çerçevesinde Kayseri’de ağaç işleri ve mobilya sektörüne yönelik yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Teknik koleje yönelik düzenlenen ziyarette ise OSB ve kolej arasındaki işbirliği, staj ve çalışma fırsatları ile kolejin öğrencilere sunmuş olduğu imkanlar ele alınarak, mesleki ve teknik eğitim ile OSB işbirliğinin istihdama yönelik katkısı değerlendirildi.

Teknik gezi programının ikinci gününde ise Kastamonu sektör temsilcileri ile birlikte Kayseri Model Fabrika ziyaret edildi. Tesise yapılan ziyaret ve incelemelerde yetkililerden projelere ilişkin detaylı bilgiler alındı. Ziyarette her iki ile yönelik yapılabilecek çalışmalara ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu. Son ziyaretini mobilya sektöründe faaliyet gösteren ve model fabrikadan danışmanlık hizmeti alan bir firmaya gerçekleştiren heyet, yapılan verimlilik çalışmalarını ve üretim hattında gerçekleştirilen değişimleri yerinde incelemesiyle programını tamamladı.