Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KBÜ ‘den “Hayvansal atıklardan enerji ve gübre üretimi” Projesi

Gündem Yayın: 14.08.2014 14:28
Yazar:
KBÜ ‘den “Hayvansal atıklardan enerji ve gübre üretimi”  Projesi

Enerjinin çok değerli olduğu günümüzde dünya, enerji dönüşümüne büyük önem verirken, bu noktada Karabük Üniversitesi  öğretim üyeleri de kendilerine düşen görevi fazlasıyla yaparak biyoenerji ve biyo ürün konusunda yürüttükleri “Hayvansal atıklardan enerji ve gübre üretimi”  projesi ile gündemde yer aldılar.

Kandıra Belediyesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) arasında gerçekleştirilen “Kandıra’ya Mekansal Planlama Protokolü” imza töreninde, Kandıra’nın Araman Köyü’nde Karabük Üniversitesi işbirliği ile yapımına başlanan “Hayvansal atıklardan enerji ve gübre üretimi” projesi ve yatırımlar konusunda Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Öğretim Üyesi Enerji ve Çevre Teknolojileri Birimi Müdürü Prof. Dr. Durmuş Kaya bilgi verdi.

Konuya ilişkin olarak değerlendirme yapan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal: “Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Öğretim Üyesi Enerji ve Çevre Teknolojileri Birimi Müdürü Prof. Dr. Durmuş Kaya ve ekibini tebrik ediyor, başarılarından dolayı kutluyorum. Üniversitemiz adına böyle bir proje ile anılmaları ve gerçekleştirmelerinden dolayı çok mutlu oldum. Türkiye bir tarım ve hayvancılık ülkesidir. Fakat bunların yan ürünlerinden asla bugüne kadar optimum şekilde faydalanmayı başaramamıştır. Ama 7 yıllık Karabük Üniversitesi hayvansal atıklardan biyoenerji ve biyo ürün üretimi, konusunda örnek bir proje yürütmektedir. Bu projenin daha büyük projelerin başlangıcı olacağını düşünüyorum. Dünyadaki bütün savaşların enerji üzerine yapıldığı bir dönemde, Ülkemizin kalkınmasında, ülke ve dünya geleceğinde bu türlü projeler önemli yer tutmaktadır. Kandıra İlçemize ve ülkemize hayırlı olsun.” dedi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rus turistler 3 ay aranın ardından tekrar Samsun’da

Ekonomi Yayın: 27.04.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı

Astoria Grande isimli kruvaziyer gemi, 3 aylık aranın ardından 898 Rus turistle Samsun Limanı’na demirledi.

Astoria Grande isimli kruvaziyer gemi, 898’i Rus turist olmak üzere mürettebatı ile birlikte toplam bin 336 kişilik kafilesi ile Samsun’a geldi. En son 18 Ocak’ta Samsun’a turistleri getiren kruvaziyer gemi, bakımlarının tamamlanmasının ardından dün Amasra’dan yola çıkarak, bugün tekrar Samsun’u ziyaret etti.
“Samsun’dan sevdiklerimize hediyeler alacağız”
Rusya’nın Sochi Limanı’ndan demir aldıktan sonra Türkiye’deki bazı illeri gezen Rus turistler, bu sabah geldikleri Samsun’da akşama kadar vakit geçirip, alışveriş yapacaklar. Aylar sonra Samsun’a ayak basan turistler, “Samsun’a geldiğimiz için çok mutluyuz. Burası çok güzel bir şehir. Tarihi yerleri ve şehri gezeceğiz. Sevdiklerimize hediyeler alacağız” ifadelerini kullandılar.
Ocak ayında bakıma alınan ve 3 ay Samsun’a gelmeyen kruvaziyer geminin, bundan sonraki süreçte 2 haftada bir Samsun’a geleceği öğrenildi. Geminin akşam saatlerinde Samsun’dan ayrılarak Trabzon’a gideceği belirtildi.
(ED-