Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Akçasu’da Çalışmalar Başladı

Safranbolu Yayın: 11.09.2017 13:52
Yazar:
Akçasu’da Çalışmalar Başladı

Safranbolu Belediyesi tarafından hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2016 yılı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Akçasu Deresi Çevre Düzenleme Projesi” çalışmaları start aldı.

Turizmde en çok merak edilen ve ziyaret edilmek istenen yerler arasında yerini her geçen gün daha da güçlendiren Safranbolu’da Belediye tarafından projelendirilen ve BAKKA tarafından desteklenen çalışmanın startı verildi.  Dere ıslahı ile başlayan çalışmayı çevre düzenlemesi takip edecek.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı/Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, Safranbolu’nun  güzel ve önemli bölgelerinden birisi olan Akçasu bölgesini de  kısa sürede Safranbolu turizmine kazandırmak istediklerini söyledi.

Dere tabanının temizlenmesi ile çalışmalara başlandığını kaydeden Ürkmezer; “Buradaki dere tabanı temizlenerek taş döşeme işlemi gerçekleştirilecek. Daha sonra Çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları tamamlanacak. Dere üzerinde mevcut olan köprülerin asıllarına zarar vermeden restorasyonları da yapılacak. Yani kısaca Akçasu Mahallemiz Safranbolu’muzun turizmine hem katkı sağlayacak hem de görüntü olarak çok daha güzel bir duruma gelecek” dedi.

Ürkmezer, hali hazırda burada bulunan tarihi dokuyu zaten ziyaret eden turistlerin olduğunu ancak projenin tamamlanmasının ardından çok daha fazla yerli ve yabancı misafirin burayı ziyaret edeceğine, Safranbolu’nun turizmine renk katacağına inandığını ifade etti.

 

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Jandarmadan silah ve mühimmat operasyonu

Gündem Yayın: 27.04.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Jandarmadan silah ve mühimmat operasyonu

Samsun’da jandarma ekipleri tarafından silah ve mühimmat operasyonu düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun’un Ayvacık ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü, Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı, İl Jandarma ve Çarşamba Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerinin ortak çalışmaları neticesinde, ruhsatsız silah bulundurdukları tespit edilen şahıslara ait adreslerde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda 3 adet tabanca, 3 adet kurusıkı tabanca, 7 adet av tüfeği, 226 adet 9 mm fişek, 3 adet çeşitli tipte bıçak, muşta, 24 adet av tüfeği fişeği ve 4 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.